RockStation

Arkona lemezbemutató és Dalriada Szelek 10 éves születésnapi közös koncert a Barba Negrában

2018. július 23. - sunthatneversets

arkona_2018.jpg

Szeptember 28-án egy egyedi folk metal páros foglalja el a Barba Negra színpadát: lemezbemutatót tart az Arkona és 10 éves születésnapi bulival ünnepli a Szelek című albumot a Dalriada.

A Rockmaratonos fellépés után rövid időn belül újra visszatér hozzánk az orosz folk metalos Arkona, ezúttal egy teljes hosszúságú, különleges programmal, mellyel Masha Scream és csapata az idén megjelent Khram című nyolcadik új lemezüket mutatja be, teljes programmal Magyarországon most először. A friss korong dalai mellett természetesen a régi kedvencek is elhangzanak majd.

Társuk nem más lesz, mint a szintén speciális szettel érkező Dalriada, akik a gyakran közönség -és zenekar-kedvencként emlegetett Szelek album megjelenésének 10 éves évfordulóját ünneplik ez évi utolsó budapesti koncertjükön, amely alkalomból a teljes lemezt el fogják játszani, így olyan nagyon ritkán, vagy soha élőben nem hallott klasszikus Dalriada szerzemények kerülnek majd előadásra, mint a Hajnalpír, a Mégegyszer, vagy A szikla legendája.


Amellett, hogy sokak szerint a legjobb Dalriada album, a Szelek jelentette a zenekar számára a nagy nemzetközi áttörést és a hazai népszerűségük növekedését is. 2008-ban mutatták be a Petőfi Csarokban tartott Paganfesten több ezer ember előtt, ahol olyan zenekarokkal együtt léptek fel, mint az Ensiferum, Korpiklaani, Moonsorrow, Eluveitie és a Tyr.

Ezt további két meghatározó koncert követte a Sziget Fesztiválon a Sabaton, Iced Earth, Avantasia, Volbeat, Apocalyptica társaságában, illetve a Rockmaratonon, ahol az Amorphis előtt léptek fel.

A jubileum alkalmából a Szelek új, remasterelt digipak kiadásban is kapható lesz.

A soproni bandának idén év elején jelent meg a finnországi Finnvox stúdióban Mika Jussila által maszterelt Nyárutó című legutóbbi albuma, mellyel tavasszal már Japánban is jártak, jelenleg pedig nyári fesztivál-körúton mutatják be 6 külföldi fesztiválon is.

Mindkét zenekar teljes hosszúságú, különleges programot játszik. További infók a koncertekről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5414129343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum