RockStation

Száz dalt tervez megírni a lemezfelvételek előtt a Gojira

2018. augusztus 16. - theshattered

_inv2597.jpgNem apróban játszik a Gojira, mondjuk sosem tették. A 2016-os, már-már alapműnek tekinthető Magma (melynek lemezbemutatója minket is elért tavaly) utódjára javában zajlik a dalírás, melyekre Joseph Duplantier énekes/gitáros elmondása szerint több, mint húsz demó meg is van, viszont a stúdiózás előtt ezt szeretnék száz körülre felnyomni.

"Körülbelül egy éve kezdtünk el új dalokat írni. Hét hónapja álltunk neki a jammelésnek, főleg a bátyám és én, néha a többiek is, de úgy gondoltuk, hogy ez még nagyon-nagyon korai volt. De mire a felvételekig eljutunk, már készen leszünk.

Kiderült, hogy kicsit jobban elmélyültünk a dalírásban és talán néha túl sokat gondoltunk magunkról. Elkészült olyan húsz demo, dal, ötlet. Nem mondanám, hogy ebből ki tudunk indulni. Csinálunk egy kis kísérletet, többet írunk, mint valaha. Általában megírunk tizenkét dalt, amiket felveszünk és megjelentetünk. Most úgy néz ki, száz dalunk lesz. Ez kicsit másféle megközelítés, de jó móka. Új vágyaink vannak és új módszereket szeretnénk alkalmazni. Úgy vélem, lenyűgöző lesz. Úgy érzem, hogy izgalmas lesz, legalábbis számunkra. Azt nem tudom, mit fognak gondolni az emberek.

Vissza szeretnék menni a régebbi hatásainkhoz. Nem mindig voltunk death metal csapat. Azelőtt Dire Straits, Michael Jackson fan voltam. Ez is ugyanúgy megvan bennünk, mint a progresszív él. Ezeket is ugyanúgy hagyni kell érvényesülni, keverve a speciális ízeinkkel. Néha olyan ötleteken dolgozunk, ami kicsit meglepő lehet, főleg számunkra. Néha úgy vagyunk vele, hogy 'Mi ez? Nem tudom, hagyjuk pihenni egy kicsit és terjünk vissza rá. Aztán majd visszatérünk a stúdióba és megnézzük, hogyan is volt.'"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr414184195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum