RockStation

Tetováltak, jó hír! Egy kutatás szerint már nem hátrány a tetoválás munkakeresésnél

2018. augusztus 16. - theshattered

0down213_123.jpgEgy, az USA-ban végzett, kétezer embert bevont kutatás szerint már nem annyira jelent negatív előítéletet a tetoválás, mint korábban, legalábbis ha a munkakeresés területéről van szó. A három akadémiai kutató által véghezvitt felmérés összegzése az alábbi.

"Valóban hátrányból indulnak a munkaerőpiacon az álláskeresők és alkalmazottak a testükön viselt művek miatt? Előző kutatások kimutatták, hogy a tetovált embereket kevésbé alkalmazhatónak tekintik a munkafelvételi folyamatoknál, mint a tetoválás nélküli társaikat. Ez különösen érvényes akkor, ha látható helyen van a tetoválás (főleg, ha offenzív minta), amiket nehezen lehet eltakarni. Ennek a hátránynak az ellenére a kutatásunk arra a meglepő eredményre jutott, miszerint nincs empirikus bizonyíték arra, hogy a munkavállalás, vagy fizetés terén bármilyen megkülönböztetés érné a különböző tetoválásokkal rendelkező embereket. A munkánkban, figyelembe véve a különböző alternatív becslési technikákat, nem csak a fizetések és rendszeres jövedelmek terén statisztikailag megkülönböztethetetlenek a tetovált alkalmazottak a nem tetováltaktól az Egyesült Államokban, de a tetovált egyének ugyanolyan eséllyel, néhány esetben nagyobb eséllyel is indulnak az álláskeresés terén. Ezek az eredmények arra engednek következtetni, hogy a népszerű közvélemény, valamint a személyzetisek és ügyfeleik által adott kutatások ellenére is, a tetoválás nem jelent hátrányt, vagy hátrányos megkülönböztetést a munkaerőpiacon."

Ha esetleg valakit érdekelne, a teljes, angol nyelvű írás IDE KATTINTVA tölthető le.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2114184353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.08.17. 11:35:26

A tetoválás viszont már egy nagyon gagyi dolog. Akárcsak trapézszárú farmer. :-)
Tüzes vassal billogoztatni a bőrbe... na az a vagány már.

midnightcoder2 2018.08.17. 12:43:31

Igazából ez úgy 5-10 év múlva lesz gáz, amikor kimegy a divatból és ugyanúgy ciki lesz mint a patacipõ. Csak ezt picit nehezebb levenni...

Karipapa01 2018.08.17. 14:50:45

Nem, a fenét nem! Egy targoncavezető esetében, vagy egy gyártósori szalagmunkásnál eddig sem foglalkoztak vele. De egy vállalati kereskedelmi osztályán, vagy a HR-en, a titkárságon, tanácsadói minőségben és hasonló helyeken inkább a yuppie megjelenésű embereket preferálják és nem ok nélkül.

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2018.08.17. 17:57:10

Ez jo hir, akkor nem szedetem le a horogkereszteket a kezemrol meg az arcomrol., es a Hitler kepet sem a vallamrol, mellkasomrol.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum