RockStation

Áprilisban újra visszatér a Septicflesh

2018. október 31. - theshattered

septicflesh_band.jpgBejelentette a jövő év eleji Európa-turnéjának állomásait a Septicflesh. A szimfo metalosok a Codex Omegát fogják elhozni hozzánk, a társak a Krisiun, a Diabolical lesznek. A dátumot tessék elmenteni: április 2.

Tovább

Sear Bliss | Age Of Agony @ Dürer Kert, 2018.10.27.

Lemezbemutató és XXV. jubileumi nagykoncert - lánctalp és harsona

40252583_1943472139031989_4794010987915116544_o.jpg

Sokan elfordítják a fejüket a magyar formációktól, mivel sztereotípikusan nem tartják őket elég színvonalasnak, másoknak viszont csak a hazai felhozatalra szűkült a látókörük és nem szeretnének nyitni a világ félé. Ne gondolkodjunk feketén fehéren, érdemes minden bandát lecsekkolni házon belül és kívül, majd utána mérlegelni a zenei ízlésünknek megfelelően. Ugyanis október 27-én került megrendezésre egy olyan különleges magyar bandának a 25 éves fennállásának évfordulója, aki mellett tényleg nem érdemes elmenni, mert teljesen mértékben megérdemlik az extrém metal rivaldafényét. A Sear Bliss a hazai bandák közül az egyik legigényesebb alakulat, simán megütik a külföldi színvonalat és szívesen hívják kinti fesztiválokra is őket. Az estét pedig a hazai death metal bandák lánctalpas királya az Age Of Agony nyitotta.

Tovább

A Master Of Puppets lenne a legjobb Metallica album?

metllica_masterofpuppets1_1.pngSzavazást nyitottak az angol Metal Hammer olvasói között, akik a hétezer voks alapján úgy döntöttek: a valóban kiemelkedő Metallica-lemez, a Master Of Puppets lett a csapat életművének a legjobb szelete. Ezt a Ride The Lightning és a hamarosan díszdobozos formában is megjelenő ...And Justice For All követi, a teljes lista az alábbi.

Tovább

Tony MacAlpine (USA), Levi Fantasy (HUN) @ Dürer Kert, 2018. október 25.

Gitárünnep MacAlpine-módra

tma2018.jpgA messze a múltba nyúló karrierje folyamán másodjára látogatott el Magyarországra az amerikai gitármester, Tony MacAlpine. A csütörtöki esti népünnepélyen a magyarok nem csak a színpad előtt vettek részt a buliban, de nem is csak a Levi Fantasy nevű nyitótrió műsorában, de ezt a jól készültek már jó előre tudták.

Tovább

Minsk, Zatokrev, Nekromant, Entrópia Architektúra @ Dürer Kert, 2018.10.28.

Parabola a földalattiakhoz

39186540_510263186101519_8955372979596820480_n.jpg

Aki legalább a kisujját közel tartja a rock/metál ütőerén, az is érezhette, hogy az október erős hónap volt. De nem csak a főartériák teltek meg vaskos riffekkel, gyomor rázó lábdobokkal, és súlyos basszus hangokkal. A hajszálerek ércsatornájában szintén olyan keringés volt mostanában, hogy kénytelen az ember klaviatúrába kapaszkodva lamentálni azon, hogy miről marad le a nagyérdemű.

Tovább

Csakis kizárólag jó kemény grind lesz

Francia grind a Gólyában

warfuck.jpg

Mivel egy hétre egy turnézó francia brigád bőven nem elég ezért a keddi mókázás után csütörtökön ismét felejthetetlen estében lesz részed. Ezúttal a Gólyában és ezúttal csakis kizárólag jó kemény grind lesz. Talán a két legaktívabb és egyben legdurvább zenekara a lyoni Warfuck és besançoni Whoresnation a francia színtérnek. Őrületes tempók, elképesztő hangerők és mindez szerencsére nagyon rövid idő alatt! Kisbarátaink a Karakból majd szépen előmelegítik a színpadot, hogy mindenki nagyon boldog legyen. További infók a koncertekről ITT. Ízelítők meg alább.

Tovább

Hosszúhétvégi underground dömping

Támogasd a magyar színteret!

41500632_2177162919165550_534219998055366656_o.jpg

Halloween éjszakája után két nappal örülhetnek az underground szerelmesei, ha folytatni akarják az őrületet, ugyanis a hosszú hétvégén folyamán két alakalom is nyílik arra - igaz két külön városban - hogy ritka külföldi és hazai bandákra tekerjenek még egy kiadósat.

Tovább

Uriah Heep, Amberjack @ Akvárium Klub, 2018. október 23.

Nagy halak az Akváriumban

img_4306j.jpg

Nehéz manapság a koncertszervezők kenyere. Voltam már szellős nézőterű Uriah Heep koncerten nem is oly rég (’13-ban), most meg éhezők viadala folyt a jegyekért. Volt olyan netes oldal, ahol több, mint dupla áron kínáltak belépőt.. Mire fény derült a túlkereslet tényére, addigra – így tudjuk – az Akváriumnál nagyobb befogadóképességű helyek lefoglaltattak (nem mintha nagy választék volna belőlük).

Tovább

Pénteken bemutatja az új lemezét a Tales Of Evening

talesofevening.pngPénteken lemezbemutató koncertet tart a Dürer Kertben a szimfo metalos Tales Of Evening. Az A Fény Nyomában című korongot megmozgató koncerten persze nem csak ők fognak színpadra lépni, a kíséretet a Serenity, a Visions Of Atlantis, a Leecher, a Dragony és a Temperance fogja alkotni. November 2-án tehát minden rajongónak kötelező jelenés!

Tovább

„A szuverén nemzetek tanácsában hiszek, nem pedig abban a szuperállamban, amelyben élünk”

Interjú Jaz Colemannel, a Killing Joke énekesével

0killingjoke2016_20_eredmeny.jpg

Bár a Killing Joke jelenlegi turnéja, és azon belül a Dürer Kertbeli fellépése is a zenekar eddigi negyven évét hivatott megünnepelni, a frontember, Jaz Coleman számára a csapat életének aktuális eseményeinél is fontosabb a csapat munkásságát és mondanivalóját meghatározó eszmei háttér, amint az alábbi beszélgetésből is kiderül.

Tovább

Stúdióba vonult a Pelican

pelican.jpgBehelyezte magát a négy fal közé, sőt már fel is rántotta az új, egyelőre még cím nélküli albumát a post-metalos Pelican. A csapat legutóbb 2013-ban jelentkezett teljes albummal (2015-ben azért ott volt a The Cliff EP), így van mire várni a rajongóknak. A keverés a következő hónapban kezdődik, így megjelenés jó eséllyel már csak jövőre várható.

Tovább

Hallgasd meg a Skálmöld legújabb lemezét!

skalmold.jpgA 2009-ben alapított izlandi vikig metálban utazó Skálmöld immáron a hatodik lemezével jelentkezett nemrég. A Sorgir névre keresztelt album a Napalm Records gondozásában jelent meg. Most sem okoztak csalódást a srácok az északi zenék fanatikusainak. Az örök fagy és jég országából egy korrekt "riffelős" viking metal albumot raktak le nekünk az asztalra, amelyet a tovább gomra kattintva Te magad is megtapasztalhatsz. Közel 55 perc izland feeling! SKOL!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum