RockStation

Jövőre érkezik az új Misery Index korong

2018. november 30. - theshattered

miseryindexbandnov2018_638.jpgUgyan március 8-ig még várni kell a Misery Index legújabb nagylemezének a Rituals Of Powernek a megjelenéséig, de egy-két dolgot már elárult az amcsi hentesgép a korongról. Hogy mit is érdemes tudni a kilencdalos csokorról (a dalcímek és a frontborító mellett), azt lentebb olvashatjátok el.

Tovább

Februárban érkezik a Rhapsody Of Fire új nagylemeze

rhapsodyoffirenov2018_638.jpgA jövő éven nagyon ki fogják használni az 111 (január 11.) és 222 (február 22.) megjelenési időket a zenekarok. Az utóbbi táborba kíván beszállni a Rhapsody Of Fire is, akik a The Legend Goes On képében új dalcsokorral fognak jelentkezni. A címadót most előzetesben "megdalszövegesvideósították", ezt az alábbiakban nézhetitek meg némi albuminfo után.

Tovább

Így nyom a Def Leppard Depeche Mode-ot

def_leppard_2015_2.jpgA Personal Jesust mindenki ismeri, többen fel is dolgozták már. Mondjuk egy olyan örökzöldről van szó, amit ha akarnánk sem lehetne kiirtani a köztudatból (nem mintha tervben lenne egyáltalán), így nem is csoda, ha időről-időre feleleveníti magának egy-két banda. Pont ezt tette a napokban a Def Leppard, akik egy videóval is beerősítettek a dal alá.

Tovább

Négy éjszaka, négy zenekar: Agnostic Front, Korn, GG Allin és Jeff Beck is bemutatásra kerül a kvázi dokumentumfilm-sorozatban

ggallin.jpgA Showtime nevű online filmnézős oldal négy éjszaka alatt négy filmmel örvendezteti meg a nézősereget. Természetesen négy zenei témájú mozival, négy olyan művel, melyek eddig csak limitált számú közönség elé jutottak el ilyen-olyan okokból. A kvázi sorozatban szerepelni fog az idén bemutatott Jeff Becket fókuszba hozó Still on the Run (rengeteg interjúval a kortársakkal), az Agnostic Front filmje, a Godfathers of Hardcore (ami a zenekar életét mutatja be, természetesen a HC keresztapák szavaival előadva), a mondjuk úgy, tartalmas életet élt GG Allin munkássását bemutató All in the Family (természetesen archív felvételekkel és interjúkkal turbózva) és a Korn gitárosának, Brian 'Head' Welchnek a passióját bemutató Loud Krazy Love is. Zenerajongóknak kötelező néznivalók. Trailer és pontos bemutatási idők lentebb.

Tovább

Bruce Springsteen: dalok és történetek – karácsony előtt jön a Springsteen on Broadway!

bruce_springsteen_pc_robdemartin.jpg

A Columbia Records december 14-én jelenteti meg Bruce Springsteen élő albumát, Springsteen on Broadway címmel. A Tony-díjas előadó 236 estén keresztül állt színpadra a Walter Kerr Theatre falai közt, és a 4 bakeliten valamint dupla CD-n érkező kiadvány ezeknek az egyszemélyes előadásoknak a dalait tárja a hallgató elé – a konferálásokon keresztül a dalszerző személyes történeteivel együtt.

Tovább

Hazai Gépmadár szárnyal a Dead Daisies előtt: megvan a budapesti koncert előzenekara!

gepmadar02.jpg

Alig több mint két hét, és ismét Budapesten duruzsol a rajongók fülébe a Dead Daisies. Az all-star rockbanda tagjai maguk választották ki a budapesti koncert vendégzenekarát: Doug Aldrichék előtt egy lendületes fiatal csapat, a veresegyházi Gépmadár játszik majd.

Tovább

Dream Theater újlemezes kibeszélősdi, harmadik rész

0dreamtheater2017_44_eredmeny.jpgMire eljön a február 22-i albummegjelenés, a rajongók már szinte mindent tudni fognak a Dream Theater legfrissebb anyagáról, a Distance Over Timeról. Persze mindezt első kézből szerezhetik meg a fanatikusok, hiszen a csapat tizennegyedik korongjának előzetes bemutatását maga a csapat végzi. Itt a promósorozat harmadik része.

Tovább

Újra perelik Tobias Forgét a volt Ghost-tagok

ghost_grammy.jpgPerújrafelvételt kezdeményeztek a Ghost vezérét, Tobias Forgét korábban már beperelt volt zenekari tagok. A csapat egykori hangszeresei szerint az előző pernél a bíró azért ejtette a vádakat, mert ő és Forge is a Svéd Szabadkőműves Rend tagja, így részrehajlás történt. Ennek megfelelően kérik a korábban már ejtett vádak ismételt felvételét, de hogy ennek mi lesz a kimenetele... Az biztos, hogy az előző alkalommal a négy ex-zenésztársnak kellett fizetnie a per költségét, plusz emellett még Forgénak is némi kárpótlást.

Tovább

Januárban kezdődik az új Slipknot-lemez felvétele

slipknot_2016.jpgMár jó előre be lett harangozva, hogy jövőre érkezik az új Slipknot CD, úgyhogy számítani is lehetett rá, hogy hamarosan megkezdődnek a lemezfelvételek. Corey Taylor meg is erősítette a dolgot Twitteren: a Voltra és a Novarockra is ellátogató kilenctagú brigád januártól rögzíti majd az All Out Life többi testvérét, a megjelenés, ha minden igaz, nyár körülre várható.

Tovább

Shadow Domain - Így hangzik az ex-Darkest Hour, ex-Sybreed és ex-Static-X tagokat felvonultató csapat zenéje

shadow-domain.jpgHideg ipari sötétség. Valahogy így lehetne jellemezni a Shadow Domain zenéjét, melyben Kris Norris (ex-Darkest Hour), Benjamin Nominet (ex-Sybreed) és Nick Oshiro (ex-Static-X) dobták össze a tudásukat. A zenekarnevekből is ki lehet következtetni, hogy azért van itt bőven elektronika, de azért a jóféle gitártémákat sem igyekeznek elhagyni az urak, egész jó kis keveréket sikerült összehalmozniuk. Főleg az utóbbi két csapat rajongóinak érdemes lecsekkolnia őket, ha pedig bejött a cucc, december 21-én érkezik a teljes album, a Digital Divide.

Tovább

Nudlikról, fogyásról és a keleti káoszról - Új videóval jelentkezett a Maximum The Hormone

maximumthehormone-1000x515-1537453304.jpgFriss videót készített a japán Maximum The Hormone. Hát, most mit mondjunk róla? Kaotikus, vicces, ahogy maga a zene is hasonlóan elszállt és őrült. És miért fogyott le Ryo-kun? Mert egészségügyi okokból muszáj volt neki. És miért nincs semmi értelme ennek a bevezetőnek? Mert zeneileg sokkolt ez a mű így "korán" reggel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum