RockStation

Új lemezen dolgozik az Armored Saint!

2018. december 31. - theshattered

armored_saint_2018.jpg

Egy jó hírrel zárja az évet a novemberben Budapesten is megfordult Armored Saint. Az ötös az évösszegzőjében ugyanis elhintette, hogy aktívan dolgoznak a 2015-ös Win Hands Down utódjának anyagán, miközben a turnézásról sem fognak megfeledkezni a jövő esztendőben.

Tovább

Gyujtag - Itt a Bekes Projekt új EP-je

bekesprojekt2018.jpg

2013 év végén baráti örömzenélésként alakult meg a Bekes Projekt, ami aztán hamar túlnőtt önmagán és az első fellépések mellett 2014 nyarán már meg is jelent a bemutatkozó lemezük Korlátok Nélkül címmel. 2015 végére az aktív koncertezés mellett már össze is állt egy újabb nyolc számos demó, a dalok pedig elég sűrű változásokon estek át, majd 2016-ra kiválasztották azt a négyet, amit a legerősebbnek éreztek és közben kettőre már szöveg is született, így élőben is tudtuk tesztelni a friss szerzeményeket.

Tovább

Ezek voltak 2018 legnagyobb hírei a metalberkeken belül

awsvizio.jpgMint minden év, a 2018-as is hozott a szokásosnál nagyobbakat szóló, akár vidámabb, akár szomorúbb híreket. Természetesen általában a híresebb együttesek neve jelenik meg a látogatottabb történetek címében, de azért néha-néha be-becsúszik egy-két "anonim" gyöngyszem, ahogy történt ez az elmúlt 365 nap bizonyos időszakaiban is. Akkor most nyálazzuk is szépen végig, hogy mik voltak azok a hírek, amelyek a szokásosnál nagyobb figyelmet kaptak 2018-ban.

Tovább

Eddig kiadatlan dalrészletet mutatott a The Ghost Inside

the-ghost-inside.jpgA 2015-ös buszbalesetét követően lassacskán kezd újraéledni a The Ghost Inside. A csapat megmutatván, hogy van mit felsorakoztatni, egy rövid részletet be is mutatott egy korábban felvett tételből, az Aftershockból, amelynek teljes verziója jó eséllyel a jövő évre várható. Viszont egyelőre új lemezről, illetve turné tervekről nem beszéltek.

Tovább

A Killswitch Engage büszkén jelenti: kész az új anyag felvétele!

0killswitchengag2018_14_eredmeny.jpgSzalagon van a nyáron nálunk is megfordult Killswitch Engage anyaga, most már csak a keverés, editálás, miegymás van hátra. A jövő éven megjelenő, korábbi énekest, Howard Jonest is felvonultató albumot most is házon belül faragják véglegesre, a felelős a mindig bolond, de annál jobb gitáros, Adam D.

Tovább

Van, amikor igenis metal a polgármester!

Pantera94.jpgAlbuquerque polgármestere, Tim Keller sosem tagadta, hogy metalos, de hogy a huszonhetedikén aláírt, a fizetett szülői szabadságra vonatkozó jogszabályt is Panterás karácsonyi pulcsiban tegye meg, az nagy respekt. Kellert már azelőtt is meg lehetett találni különböző koncerteken, gitárzenei témában jó eséllyel überelhetetlen politikusról van szó - hacsak ugye az indonéz Joko “Jokowi” Widodot nem számoljuk.

Tovább

2018 harminc legjobb koncertfotója

depeche_mode.jpgBizony, nem voltunk restek koncertre járni ebben az évben sem, reméljük, ti is meg tudtátok nézni a lehető legtöbb kedvencet, mert választék az akadt bőven! Most már bátran ki is merjük jelenteni, hogy aki egy ilyen év után még húzza a száját, annak talán nem létezik az a szó, hogy elég! Viszont ha már voltunk olyan szerencsések, hogy mi is ott voltunk egy-egy bulin, igyekeztünk a fotós kollégák révén némi képi emléket hozni onnan, ezekből a koncertfotókból válogattunk össze egy jó kosárra valót. Időutazás indul!

Tovább

TOP10 metal-dal 2018-ból

behemoth_2018.PNG

Hogy fémzenei szempontból 2018, hogy vonul be zenetörténelembe, majd a nálunknál avatottabb szakértők eldöntik, minden esetre idén is születtek jó, népszerű vagy egyszerűen csak bitang kemény dalok. Ebből próbáltunk kiválasztani 10-et, ami ugye mindig egy hálátlan feladat, hiszen egzakt sorrendet felállítani eleve lehetetlen vállalkozásnak tűnik ..., mi azért megpróbáltuk. A korábban megjelent, 10 idei rockdalt tartalmazó írásunkat itt találjátok.

Tovább

Rockos évzárás a Barba Negrában

kowalsky_meg_a_vega.jpgRendesen odarakja az év végét a Barba Negra. Budapest egyik legnagyobb rockzenei szórakozóhelye természetesen a gitárzene rajongóinak tervez kedveskedni 2018 utolsó napjaiban, nem is akármilyen kombinációval! A három utolsó estén Hobo, a Pokolgép és a Kowalsky meg a Vega is tiszteletét fogja tenni az ottani deszkákon, ennek megfelelő sorrendben, ráadásul ebből kettő már csurig töltött nézőtérrel.

Tovább

Kalmah / Vreid / Slegest @ Dürer Kert

Amikor az északi szél mindent letarol

kalmah_flyer.jpgAz év végi hajtás és karácsonyi időszakra generált őrület kellős közepén jobb alkalmat keresve sem találhattunk volna, hogy kiengedjük a felgyülemlett feszültséget. Ezúttal is azok jártak jól, aki biztosra mentek és időben megváltották a beugrót, hisz az esemény neve mellé hamar odakerült a teltház megjegyzés. 

Tovább

Még egy kis hazai a két ünnep között? - Megjelent a Dirty Dawn új kislemeze

dirtydawn2018.jpg

A kislemez megjelenésnek már ideje volt, hiszen az előző EP éppen 4 éve látott napvilágot. A Wasted Years közel egy évig készült. Ebben közre játszott az is, hogy a zenekar élére Egervári Zoli került a Dolor, és a Pokoltornádó dalos pacsirtája. Ez viszont egy olyan lendületet adott az egész lemeznek, amit kár lett volna nem kivárni.

Tovább

Helo Zep! - Új klip és évzáró koncert

helo_zep.jpg

Hagyományos évzáró koncertjére készül az időközben négy tagúra bővült Helo Zep! a gödöllői Trafo Clubban. Emellett most jelent meg legújabb „karácsonyi” daluk, amit a Rock FM felkérésére készítettek és saját elmondásuk szerint „Nem egy tipikus karácsonyi dal, amit a próbatermükben vettek fel és szándékosan az ünnepek végére időzítettek. A dal a Ha elmúlik a harácsony címet kapta. Meghallgatható a lenti videóban, vagy a zenekar YouTube csatornáján. December 28-án, azaz ma pedig Gödöllő Trafo Club, Helo Zep! évzáró buli, a vendégek pedig a Holy Chicks és a Sniffyction lesznek. Minden további infó ITT.

Tovább

Kanyarban a ZPZ új lemeze, itt egy dal róla

zpz.jpg

A köcsögmetál üdvöskéi, a ZPZ felpörgeti maga körül az eseményeket. Elkészült új lemezük premierjét 2019.01.01-én nálunk tartják meg, ennek beharangozójaként elkészült Jó éjszakát! 2. című klipjüket most mi is közzétesszük. Az kijelenthető, hogy köcsögék most sem fogták vissza magukat, nem kicsit bizarr állatság lett az eredmény. Felkészülni, az év első napján folyt. köv. nálunk az új lemezzel!

Tovább

Ma Fekete Zaj Tél: különleges tárlat kapcsolódik a koncertekhez

shepastaway.jpg

A Fekete Zaj Fesztivál teljes egészében birtokba veszi a Dürer Kertet péntek este: december 28-án 4 helyszínen várják azokat, akik szeretnének még egy nagyszerű zenei programot beilleszteni a karácsonyi ünneplés és Szilveszter közé. A 20 fellépő zenekar nem csak műfajban, de hangulatban és környezetben is eltérő programot kínál: ha akarunk, ugrálhatunk a nagyteremben a Rabia Sorda, a VHK, a Dear Deer, a Geometric Vision vagy a She Past Away koncertjein, de a fotelbárban arra is van lehetőség, hogy egy kanapéről figyeljük a Guruzsmás vagy éppen a Mitra Mitra zenéjét. A teljes programot és a fellépőket megtaláljuk a Facebookon és a Fekete Zaj weboldalán.

Tovább

Echonald - Változunk (2018)

Bizony változnak!

valtozunk-551241.jpgAz egyik legjobb dolog, ha egy zenekar az élete folyamán tart valahonnan valahová, valahogy igényli is az emberi természet, hogy ne mindig ugyanazt halljuk az adott csapattól. Pontosabban van, akiknél elvárás, hogy körülbelül ugyanabból a pár akkordból ga(rá)zdálkodjanak évekig, de az más kaliber, most nem róluk lesz szó, hanem az Echonald új korongjáról,  a Változunkról, amellyel most látványosan a fejlődés útjára léptek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum