RockStation

Necrophobic az A38 Hajón

A svéd black-deathmetál zenekar nagyszerű új albumát mutatja be

2018. december 12. - sunthatneversets

190721_necrophobic02.jpg

A svéd black-death metál legenda, a Necrophobic eredeti énekesével és egy lenyűgöző új lemezzel tér vissza! A kilencvenes évek skandináv extrémzenéjét alapvetően meghatározó együttes Mark of the Necrogram című monumentális idei albumát kritika és közönség az év legjobbjai között emlegeti, és a harminc éves zenekar ismét Anders Strokirkkal koncertezik, többek között Budapesten is. A fellépés vendégeként pedig a Sin of Kain ad teljes értékű koncertet.

Nagyon kevesen gondolták volna, hogy az 1989-ben alapított, tehát jövőre harmincéves Necrophobic készíti el 2018 legerősebb, legsúlyosabb death-black metál albumát. A műfaj és a zenekar főleg a kilencvenes években tündökölt ‒ és maga a Mark of the Necrogram is ezt az időszakot idézi meg. Talán kicsit nosztalgikusan, de semmiképp sem idejét múlt módon.

A hosszú évek során számtalan zenész megfordult a zenekarban az alapító Joakim Sterner körül, ám pár éve visszatért az eredeti énekes, az első lemez után távozó Anders Strokirk. Masszív hörgő vokálja új lendületet adott a zenekarnak, és az új, immár a műfaj egyik legfontosabb kiadójánál, a Century Mediánál megjelent lemez lenyűgöző hangzásában, okkult-sötét témáiban, monumentalitásában méltó folytatása a svéd-norvég "sötétített halálmetál" kilencvenesévek-beli nagy hagyományának.

A Necrophobic ezt a lemezt mutatja be nyári fesztiválturnéján, amelyet csak egyszer szakít meg, egy súlyosnak ígérkező klubfellépés kedvéért, július 21-én az A38 Hajón.

Az este vendége a Sin of Kain lesz, amely négy év után áll újra színpadra. Az ezredforduló egyik legizgalmasabb hazai underground zenekara 2015-ben két koncert erejéig állt újra össze ‒ és ezzel egy időben egy olyan lemezt is megjelentett, amely az első két anyagösszefoglaló gyűjteményeként, újrafelvételekkel zárhatta le a Sin of Kain életművét. 2019-ben azonban még egyszer ismét színpadra áll a zenekar, hogy az ...of Disharmony lemez tizenötödik évfordulója mellett még egyszer megmutathassa, mennyire hiánypótló produkció volt akkor és most is az itthoni szubkultúrában. További infók a koncertekről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8414473702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum