Újabb nevek a német Party.San frontvonalán

Tömény extrémizmussal dúsúlt a türingiai elixír

2018. december 18. - bönin

39002472_1859681520789582_5038167461942263808_n.jpg

Olvashattatok már tőlem beszámolót az idei év Party.San-járól, azonban a türingiai szervezők nem alszanak, így sorra érkeznek a bejelentések a 2019-es felhozatalt erősítve. Jövőre az kezdőcsomag már az idei fesztivál végezetével nyilvánosságra került - íme a kőszikla biztos alap: Testament, Belphegor, Vomitory, Gutalax, Solstice, Firtan, Craft és Eclipse.

Tovább

Elváltak a Five Finger Death Punch és Jeremy Spencer útjai

five_finger_death_punch_2015_3.jpgKilépett a Five Finger Death Punchból a csapat egyik alapítótagja, Jeremy Spencer. A Breaking Benjaminnal közös turnén Charlie Engen helyettesítette Spencert, akinek elmondása szerint a kor, illetve a dobolás okozta megterhelés tett keresztbe, a hivatalos pótlást még nem jelentették be.

Tovább

Idejében szól a Hammerfall: augusztusban jön az új korong!

0hammerfall2017_51_eredmeny.jpgNem aprózza el a svéd heavy metalos Hammerfall a dolgot, még stúdióban sem voltak egy napot sem (ennek január 7-én látnak neki), már tudják, hogy augusztus 16-án fog érkezni a Dominion névre keresztelt nagylemez, a 2016-os Built To Last utódja. Erről mintegy karácsonyi ajándékként számolt be a csapat a rajongóinak az alábbi videóüzenetben.

Tovább

Nálunk is bemutatja az új lemezét a Backyard Babies

backyard_babies_2015.jpgJövő tavasszal új koronggal fog jelentkezni a már három dekád óta működő Backyard Babies. A svédek ennek örömére Magyarországra is el fognak látogatni, szóval április 19-én irány mindenkinek a Barba Negra, ahol az Audrey Horne, a Thundermother és a Satan Takes A Holiday társaságában fogják repeszteni a talpalávalót.

Tovább

The Night Flight Orchestra, Black Mirrors @ Budapest, A38, 2018.12.11.

Hajózás, repülés és vonatozás a retro jegyében

thenightflightorchestra_bjornstrid_singer12.jpg

Újra hódít az 1970-es és 80-as évek fordulójának pop-rock hangzásvilága! A Soilwork két vezéralakja által életre hívott The Night Flight Orchestra legalábbis ezt a vonalat járatja csúcsra, és első magyarországi fellépése alkalmával valóban meghódította a nagyérdeműt. (Fotó: Tepliczky Péter, MyToucheBlog)

Tovább

Valószínűleg áprilisban megjelenik az új Rammstein

rammstein_2017_1.jpgSzegény Richard Z. Krupse akárhogy a nemrég megjelent Emigrate albumot szeretné promotálni, nem menekül a Rammsteines kérdések elől. A gitáros a kérdéshegyekben már azt is elszivárogtatta, hogy jó eséllyel április környékén mindenki hallhatja a teljes, várhatóan elég meglepő dolgokat is tartalmazó Rammstein anyagot.

Tovább

Napalm Volbeat - Avagy így tolja a Napalm Death énekesével a dán kvartett

volbeat_2016_2.jpgA múlt hét pénteken jelent meg a Volbeat koncertanyaga, a Let's Boogie! Live From the Telia Parken, melynek az alapjául adott (hazai pályás) koncertjükön egyáltalán nem spóroltak a vendégzenészekkel. Így például az Evelynhez is meghívták az ott eleve, azaz az album verzión is szereplő Napalm Death énekest, Barney Greenwayt, akivel az alábbi módon sikerült a közös előadás.

Tovább

Visszatér hozzánk a Sólstafir

solstafir1.jpgA tavaly decemberi koncertet követően újra útba fogja ejteni Magyarországot a Sólstafir. Az izlandi csapat még mindig a Berdreyminn bemutató köreit futja, viszont most egy érdekes extrát is kap majd a közönség: a csapatot vonósokkal kibővülve szemlélhetjük majd meg az A38 színpadán, így egy teljesen új arcát mutatja majd a muzsika.

Tovább

Közeledő félben a lovecrafti kozmikus horror!

Már meghallgatható a Sulphur Aeon új szörnyetege

the_scythe_of_cosmic_chaos.jpg

"Az emberiség legősibb és legerősebb érzése a félelem, a legősibb és legerősebb félelem pedig az ismeretlentől való rettegés." - H.P. Lovecraft-tól idéztem és bizony sokak számára ismeretlen lesz a német okkult death metal Sulphur Aeon, akiknek a harmadik rituális nagylemeze van éppen születőben. Cthulhu hívői elsősorban a mélytenger titánjait idézik meg minden egyes death metal szeánszukkal, de előbukkan egyéb lovecrafti horror is a tematikájukban. A banda polipcsápokkal körbeölelt útját a Ván Records egyengeti, a kiadó, mely garancia a minőségi extrémitásra.

Tovább

Így hangzik az As I Lay Dying új dala élőben

as_i_lay_dying_1.jpgAz As I Lay Dying az idén kiadott My Own Grave című dallal lényegében visszarobbantotta magát a köztudatba, egy-két rosszalló tekintetet leszámítva nagyjából ott folytatják, ahol annak idején abbahagyták a sztorit. Ezt a dalt persze az új turnén is előveszik, a Core Community jóvoltából pedig meg tudjuk mutatni, hogyan is zakatol élőben (spoilerveszély: elég rendesen).

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum