Egy darabka új Hellyeah-t valaki?

2018. március 31. - theshattered

hellyeah-2016.jpgLáthatóan, hallhatóan már készül a legújabb Hellyeah nagylemez, amely a 2016-os Unden!ablet fogja követni a sorban. Persze iszonyat sokat még nem lehet tudni róla, de Vinnie Paul megosztott egy stúdiós részletet, ami egy jó kis tökös grooveot szakít bele az arcunkba.

Tovább

Reggeli klipzuhany! - Friss videók ébredéshez

light_the_torch_2018.jpgTegnap este igen belehúztak a kedvenceink, illetve a kiadók! A már bemutatott Dimmu Borgir és Jonathan Davis videók mellett többek között debütált még a Light The Torch, az At The Gates és a Kataklysm új klipje is, ezeket a tegnapelőtt bemutatott új Kamelottal megfűszerezve be is dobjuk a reggeli kávé mellé.

Tovább

Mindenki megnézi az új Jonathan Davis videót!

jonathan-davis-solo-lp-95ebf92e-d03b-4b89-8f11-2e53f9e823d2.jpgItt a második előzetes a Novarockra is ellátogató Korn énekes Jonathan Davis május 25-én érkező szólólemezéhez, a Black Labyrinth-hez. Az ikonikus hangú énekes az Everyone című, a hang révén úgyis Kornra emlékeztető, bár annál valamivel könnyedebb dal mellé egy videót is mellékelt. Tessék csak csekkolni!

Tovább

Council Of Wolves And Snakes - Itt egy újabb Dimmu Borgir dal!

dimmu_borgir_2018.jpgAz eléggé megosztóra sikeredett, sokak által egyenesen Nightwish-dalnak titulált Interdimensional Summit után egy újabb dallal és videóval jelentkezett a Dimmu Borgir. A Council Of Wolves And Snakes szintén nem egy hagyományosnak mondható tétel lett, viszont a kísérletisége ellenére is jóval erősebbnek hat, mint az elődje. Valahogy jobban fekszik az egész, még ha talán egy kicsit több dara azért még elfért volna bele, de annyi baj legyen. Természetesen mind a két dal a május 4-én megjelenő Eonian című albumon lesz megtalálható.

Tovább

Szakadék sludge a pinyóban - Leechfeast, Her Highness, Chappa'ai

26lee50x428.jpgA szomszédos Szlovéniában alkot az az első lemezes sludge trió, akik hamarosan Pestre hozzák az új, Neon Crosses című anyaguk számait. A Leechfeast négy számos debütáló albuma a napokban jelenik meg és a CVLT Nation azonnal az év egyik legjobb lemezeként kommentálta a cuccost. Persze szigorúan a műfajon belül. A dolog azonban elég jót ígér azoknak, akik rajta vannak az olyan szakadék sludge zenéken, mint amit a szlovén trió is tol. Vagyis tol majd élőben a pinyóban. Április 22-én a Her Highness és a kaotikus Chappa'ai társaságában. Aminek az eseményét ITT, a kedvcsinálót pedig lejjebb találjátok. Ami az emlegetett teljes Leechfeat lemez. 

Tovább

Trivium, Power Trip, Venom Prison @ Akvárium, 2018. március 29.

...és akkor a Trivium lebontotta a házat

0trivium2018_01_eredmeny.jpg

Kimondottan jó érzéssel töltött el, hogy egy hónapon belül két kedvencemet is elcsíphettem "hazai pályán". A hónap eleji Orphaned Land után most a Trivium volt a soros, akik másodszor tisztelték meg hazánkat, rögtön egy csurig töltött Akváriummal (eredetileg ugye a Dürer lett volna a helyszín, de asszem most nem is bántam a cserét).

Tovább

Horror és Gospel - Megássa a sírt az új Zeal & Ardor videó

zeal_n_ardor_a38.jpgTavaly cikkeztük már párszor Manuel Gagneux érdekes zenei kísérletéről, ahol a black metal találkozik a hagyományos gospel zenei elemeivel. Már csak annak apropóján is, hogy a Zeal & Ardor zenekar Budapestre is elhozta a sok kritikai elismerést besöprő Devil Is Fine című album dalait. A hajón elnyomott repertoár azonban úgy fest hamarosan jócskán bővül, ugyanis a frontember új albumot ígér még ebben az évben, mindennek pedig már előzetese is van. Méghozzá egy újabb videó az egyik friss Zeal & Ardor tételhez. Ahol a zene egy szürreális horror kisfilmet kísér, amit Samuel Morris & Manuel Sieber rendeztek. Ezt a képekben megtámogatott, sajátos hangzású sírásó dalt tekinthetitek meg tehát a hajtás után...

Tovább

Dee Snider színdarabban szerepel

0820d2df-b519-43c9-84b8-7c260157db7b.jpgA már bátran mondhatjuk, egykori Twisted Sister énekese, a sosem volt szép Dee Snider betört a Broadwayre. Hősünk a már Budapesten is debütált Rocktopia című darabban vállalt magára egy szerepet, melyet április 9-15 között fog betölteni. Maga a zenés darab egyébként a rocktól (The Who, Led Zeppelin, Queen) a klasszikus zeneszerzőkig (Mozart, Puccini, Händel) sokmindent felölel, ennek hazai szeletéről láthattok részleteket.

Tovább

Nézz bele az új Overkill DVD-be!

0overkill2016_14_eredmeny.jpgAz Overkill idén nem csak egy nagylemezzel, hanem egy masszív koncertkiadvánnyal is meg fogja örvendeztetni a rajongótáborát. Míg az előbbit egyelőre még csak fabrikálják, az utóbbiról már tudni is lehet ezt-azt. Például, hogy a címe Live In Overhausen lesz, többféle formátumban lesz elérhető és hogy egy előzetest, valamint egy dalt is meg lehet már nézni, hallgatni róla.

Tovább

Visszatér Magyarországra Joe Satriani!

0joesatriani2015_11.jpgJúlius 23-ra, ha valakinek még nem lenne programja, tudunk egy több, mint ideális ajánlatot: ugyanis ezen a napon újra ellátogat Magyarországra a méltán neves gitárvirtuóz, Joe Satriani, aki a januárban megjelent What Happens Next című album turnéja keretében hozza el a karrierjének legjobbjait, természetesen keverve a friss lemez anyagával.

Tovább

A moziszerű post-rock és az atmoszférikus black metal határterületén

Sannhet és Sum of R koncert lesz a Hajón

sannhet-jimmy-hubbard.jpg

2017 egyik legfontosabb és legszerethetőbb extrémzenei anyaga biztosan a brooklyni Sannhethez köthető, akik a post-rock és az atmoszférikus black metal határterületén egy olyan albumot írtak meg So Numb címmel, ami minden percében esendő, zaklatott és maradéktalanul átélhető. Május 2-án pedig Budapesten is bemutatják a lemezt a svájci Sum of R társaságában, az A38 Hajón.

Tovább

Kb. ezt kell tudni az új Tremonti albumról

tremontidyingmachineband_638.jpgAz Alter Bridge két zenei agya nem képes pihenni. Myles Kennedy nemrégiben már ki is adta a szólólemezét, a Year Of The Tigert, Mark Tremonti és csapata pedig, ahogy lentebb is látható, pedig jön a Dust utódjával, az A Dying Machine-nal. A június 8-ra várható korong az első konceptlemez lesz a Tremonti életében, az egész egy jövőben játszódó sztorira fog épülni, ahol az emberek és a gépek együtt próbálnak élni (nyilván nem bonyodalmak nélkül). Ebből egyelőre borítót, dallistát és egy kis trailert tudunk mutatni.

Tovább

Embrace The Rub - Új dal és videó a Melvinstől

melvinsfeb2018_638.jpgMég három hét (meg egy kicsi) és minden rajongó teljes egészében is meghallgathatja a Melvins legfrissebb agymenését, a Pinkus Abortion Technician nagylemezt. Buzz Osborne-ék ennek örömére elérhetővé tettek egy újabb dalt, az Embrace The Rubot, melyet lentebb, egy videóval megszórva találtok meg.

Tovább

Dark Tranquillity és Equilibrium koncert Húsvét hétfőn a Barba Negrában

dark_tranquillity_2016.jpg

Tavasszal ismét Budapesten játszik a Dark Tranquillity: Göteborg úttörő dallamos death metal hősei idén is útba ejtik a magyar fővárost aktuális európai turnéjuk során. Vendégként ezúttal az epikus folk metal német képviselője, az Equilibrium érkezik, továbbá az osztrák Vinegar Hill és a Ghidrah is bemutatkozik április 2-án a Barba Negra Music Clubban.

Tovább

Új lemezen dolgozik a Deftones?

deftones-2016.jpgA Deftones környékén elszaporodott a csend, melyet két képpel törtek meg nemrégiben. A képeken úgy tűnik, a stúdióban mozgolódik a csapat apraja-nagyja, ami könnyen elképzelhető, hiszen a legutóbbi korong, a Gore tavalyelőtt jött ki, ráadásul lekötött koncertjük sincs a közeljövőben (a legutóbbi meg régen volt már).

Tovább

Earthless - Black Heaven (Nuclear Blast, 2018)

A király visszatért

earthless-black-heaven-artwork.jpgA hetvenes években gyökerező zenék rajongóinak jó dolguk van mostanában, hiszen megjött a korábban beharangozott Earthless új albuma, és itt az új Monster Magnet is. Lehet, hogy Wyndorfék anyaga nagyobb figyelmet fog kapni, de jelen írás azért foglalkozik az Earthlessel, mert a Black Heaven minden kontextus nélkül, saját jogon is érdemes arra, hogy foglalkozzunk vele.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum