RockStation

At The Gates - To Drink From The Night Itself (Century Media, 2018)

Götheborgi sötét szérum

2018. május 31. - bönin

atthegatestodrinkcd.jpg

Remélem az At The Gates-et senkinek nem kell bemutatni, hiszen a svéd göteborgi melodic death metal hangzás egyik alapítója az In Flames-el és Dark Tranquallity-vel karöltve. Az At The Gates anno a Slaughter Of The Soul lemezzel a színtér egyik leglegendásabb albumát alkotta, mely után óriási csönd következett. Amikor 2014-ben bejelentették, hogy a koncertezés mellett egy új anyaggal is előrukkolnak óriásiak voltak az elvárások, de azt kell, hogy mondjam, hogy a rajongók többsége nem lett csalódott. Az At War With Reality hozta a szintet, bár csak az említett etalon album árnyékában. Az igazság az, hogy a Slaughter Of The Soul után bármilyen új anyagot hoznak, a rajongóknak óriási elvárásaik lesznek, így a To Drink From The Night Itself megírásakor ismét nehéz dolguk volt a svédeknek.

Tovább

Barba Negra Track szezonzáró: szeptember 19-én érkezik a svéd The Poodles!

thepoodles_studio_01_photo_parolsson_3.jpg

Prisma címmel január 26-án jelent meg a svéd dallamrocker The Poodles hetedik albuma, a 2015-ös Devil In The Details lemez folytatása azonban nem egy hagyományos anyag lett, hanem egy feldolgozásokkal teli album. A különleges anyagot idén ősszel turnéra viszi a csapat, a Barba Negra Track szezonzáró vendégeként pedig szeptember 19-én Budapesten lép színpadra.

Tovább

Holnap valamivel jön a Leprous

leprous-1000x515-1497635579.jpgNem tudni mivel, csak azt tudni, hogy pénteken fog azzal a valamivel jelentkezni a progmetalos Leprous. A Golden Prayersre keresztelt, egyelőre ismeretlen mögöttes tartalmú dolgot a Facebookon jelentették be, amely akár új dal, akár egy friss EP, vagy lemez is lehet, bár az utóbbira nem sok esély van, lévén, hogy tavaly augusztusban jött ki a legutóbbi CD, a Malina a norvégoktól.

Tovább

Amnesiac - Új videó a Kamelottól

kamelot_2018.jpgFriss klippel, az Amnesiackel jelentkezett a Kamelot. A legutóbbi nagylemezen, a nemrég megjelent The Shadow Theoryn helyet kapó dal egy futurisztikus látványú kisfilmmel lett gazdagabb. Az amcsi metalosok október 9-én Budapestre is ellátogatnak, így jó eséllyel ez a nóta is fel fog majd csendülni, a koncerten a bemelegítésért a Leaves' Eyes lesz a felelős.

Tovább

Újabb nagyágyúval erősít a független magyar szemüvegmárka - a Vinylize

vinylize.pngTavaly a világ legnagyobb szemüvegmárkájának versenytársával, Maui Jim-mel kollaborált Tipton Zakariás, idén a világ leghíresebb rock n roll bandájával, az AC/DC-vel adja ki kapszula kollekcióját Vinylize x AC/DC néven. A kollekció egyúttal az AC/DC első és egyetlen hivatalos napszemüveg kollekciója is.

Tovább

Jobbnál-jobb zenekarok adják egymásnak a kilincset Budapesten ezen a nyáron

offspring2018.jpg

Nem panaszkodhatunk a budapesti koncertkínálatra 2018 nyarán. Többek közt olyan világsztárok lépnek fel ezen a nyáron a fővárosban, mint a Nick Cave and The Bad Seeds, a Massive Attack, az Arcade Fire, az Offspring és az Anti-Flag.

Tovább

Már a Youtube-on is csekkolható az It's So Easy videója!

guns_1987.jpgAz elmúlt napokig csak az Apple Music felhasználói férhettek hozzá a Guns N' Roses korábban a cenzúra miatt ki nem adott videójához, az It's So Easyhez, most viszont már a többiek is szabadon nézhetik az Appetite For Destruction évfordulós, szénné extrázott kiadásán is helyet kapó kisfilmet. Nagyon nincs értelme részletezni a dolgot, tessék csak, tessék!

Tovább

„…hűek maradunk az őszinte old school dolgokhoz”

Skeletal Remains-interjú

skeletal-remains.jpg

A régi sulis death metalban erős, a közelmúltban új lemezzel jelentkező kaliforniai Skeletal Remains négyest – benne Chris Monroy gitáros-vokalistával (ex-Fueled By Fire) – a minap láthattuk élőben a Dürer Kertben, a spanyol thrasher Angelus Apatrida előtt. A koncert előtt lefolytatott beszélgetés során a teljes tagság jelen volt, bár nem mindenki vette ki a részét egyforma mértékben a válaszadásból.

Tovább

Startvonalnál hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja

Kétkerekű fenevadak száguldanak Alsóörs felé

05.jpgSok ezer motor veszi az irányt Alsóörs felé, hiszen június 6-án kezdetét veszi a 19. Harley-Davidson Open Road Fest. Egy gyors felmérés szerint a fesztiválozók kb. 1 millió kilométert tesznek meg a kapuig, a Balaton partot meghódító vasparipák pedig összesen több mint 9000 tonnát nyomnak majd. A fesztivál apropóján hazánkba látogat az Apocalyptica és a Canned Heat, színpadra lépnek a legzúzósabb hazai zenészek, motoros és lovas kaszkadőrök kápráztatják majd el az összegyűlteket, sőt a legszerencsésebbek egy felejthetetlen leutazással, vagy akár egy saját Harley-val is gazdagabbak lehetnek.

Tovább

Szombaton Weedpecker és Major Kong a Hajón

weedpecker.jpgLengyelország legígéretesebb pszichedelikus stoner rock zenekara, a Weedpecker végre Budapestre jön június 2-án. A Stickman Records felfedezettjei az A38 Hajó koncerttermében, hatalmas vizuállal kísérve mutatják majd be idén megjelent III című lemezüket, a kozmikus élményt pedig a szintén lengyel Major Kong koncertje előzi majd meg. A koncertről további infók ITT, egy kis kedvcsináló alább.

Tovább

Elhunyt Josh Martin, az Anal Cunt gitárosa

anal-cunt-josh-martin-dead-escalator-accident-obituary.pngA tegnapi napon elhunyt Josh Martin. A többek között az Anal Cuntból ismert 45 éves gitáros egy providence-i plázában, a mozgólépcsőn szenvedett balesetet, a fejét ért trauma következtében halt meg. Egy szemtanú szerint Martin bohóckodott és a gumikorláton utazott, amikor hátraesett és egy asztalra esve az ebédlőszinten vesztette életét.

Tovább

Nem jön a Metal Allegiance a FEZEN-re

delain.jpgAz Anthrax után a Metal Allegiance is lemondta a FEZEN-es fellépését. A szó szerint szupergroupnak nevezhető csapat nem csak velünk babrált ki, az egész nyári fesztiválkanyart kivették a naptárukból. A FEZEN szervezői a felszabadult július 25-i helyre a holland szimfo-metalos Delaint szervezte le. A napijegyek, ha valaki éppen a négy legenda miatt látogatott volna el Székesfehérvárra, június 15-ig visszaválthatók.

Tovább

„…meglátjuk, meddig juthatunk önállóan, a helyes úton, a korábbi problémák nélkül”

Interjú Dirk Kennedyvel, a Hittman énekesével

hittman_3.jpg

Amilyen ígéretesen indult annak idején a New Yorki Hittman pályája, annyira félresiklott az első – a klasszikus heavy metal hívei által mindmáig nagy becsben tartott, és harminc évvel a megjelenését követően újból kiadott – album után. Azt maga Dirk Kennedy énekes is belátja, hogy erről részben maga a zenekar tehet, most mindenesetre adott a lehetőség, hogy helyrehozzák a múltban elkövetett hibákat. A csapat ugyanis megint aktív, amint azt a Keep It True fesztiválon is tudatta velünk közel egy hónapja: új lemezen dolgoznak és rendszeres koncertezésre is készülnek. Minden fontos további részlet kiderül az alábbi beszélgetésből.

Tovább

Napalmbeat - Beszállt egy nótára a Volbeatbe Barney Greenway

volbeat_2016_2.jpgIgaz, csak egy dal erejéig, de felpattant a színpadra a Volbeat dublini koncertjén a Napalm Death frontembere, Barney Greenway. A dal az eredetileg is Mr. Greenway beugrásával felvett Evelyn lett, melyről felvétel is készült. Rajongói, de készült. A dánokat igaz, Barney nélkül, de el lehet majd csípni július 15-én az EFOTT-on, ha esetleg valaki egy kis bulimetalra vágyna.

Tovább

Az Internet számai alapján ők az 50 legnépszerűbb metalcsapat

0metallica2018_107_eredmeny.jpgA listáktól mindig kiveri a hideg verejték (vagy undor) a különböző oldalak olvasóit, így a miénket is. Nincs mit tenni, legtöbbször tényleg nagyon szubjektív dolgokról van szó. Most viszont a MetalSucks egy számszerűsített kutatást végzett, így egy statisztikailag korrekt lista jött ki a napjaink 50 legnépszerűbb metalcsapatáról. Az eredmény nem feltétlen meglepő, de azért vannak érdekességek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum