RockStation

Új klipet adott ki a Rise Against

2018. június 30. - theshattered

0riseagainst2018_38_eredmeny.jpgHabár már a július végén megjelenő akusztikus, csendes átdolgozásokat rejtő lemez is hamarosan érkezik, azért Rise Againsték nem feledkeztek el a legutóbbi nagylemezükről, a Wolvesról sem. A csapat a lendületes Megaphonet választotta ki klipes dalnak, ennek a videója pedig a következőképpen sikerült.

Tovább

Legalize Me - Új videó a Prophets Of Rage-től

prophetsofrage_publicityphoto_credit_travisshinn_general11.jpgFriss videót jelentetett meg a Prophets Of Rage, melynek a tagságát már valószínűleg nem kell bemutatni, mindenki tudja, aki odafigyelt kicsit a zenei történésekre. A Legalize Me most egy kicsit könnyedebb, már-már Red Hot Chili Pepperses ízt visz a csapat életébe, nem tévedés, autotune-os énekkel gazdagon fűszerezve. A dal a csapat debütalbumán jelent meg, még tavaly szeptemberben.

Tovább

Újra lesújtanak a Cavalera testvérek

max_iggor.jpg

Max és Iggor Cavalera hivatalos Facebook oldalán látható. A kép, ami minden eséllyel arra enged következtetni, hogy a Cavalera tesók a két évvel ezelőtti, hazánkat is elérő Return The Roots turné után visszatérnek. Senkit sem lepünk meg azzal, ha eláruljuk, ez a turné a Sepultura 89-91 közötti albumait fogja prezentálni. Jó formán a Beneath The Remains és az Arise dalai fognak felcsendülni. Örülünk?

Tovább

Nézd meg Marilyn Manson új videóját!

marilyn_manson_2017_tour_1000-920x603.jpg

Ahogy korábban írtuk, 2019. augusztusában kerül majd bemutatásra az új X-Men film, az Új mutánsok, és annak filmzenéjéhez készített egy friss felvételt Marilyn Manson. A Cry Little Sister nem saját dal, hanem egy feldolgozás, mégpedig Gerard McMahon Cry Little Sister című szerzeménye, amely eredetileg az 1987-es klasszikus tinivámpír film, Az elveszett fiúk (The Lost Boys) betétdalaként vált ismertté. A dalhoz videó is készült, melyet alább nézhettek meg.

Tovább

Sacred Heart - Új dal a Sinsaenumtól

sins2018.jpgFriss videót dobott ki a black metal all-star csapat Sinsaenum. A többek között Csihar Attilát és Joey Jordisont is felölelő formáció a Lauren Harttal közös Sacred Martyrt dobta be közös tábortüzes meghallgatásra, a dal maga természetesen az új nagylemezen, az augusztus 10-én megjelenő Repulsion For Humanityn lesz fizikai formában is elérhető. A csapatot pedig október 10-én Budapesten is el tudjátok csípni, a helyszín a Dürer Kert lesz.

Tovább

Unheavenly Creatures - Itt az új Coheed And Cambria-lemez címadó dala

coheed_and_cambria_main_pub_2018_manual_casanova.jpg

Ahogy azt már korábban is írtuk, 78 perces konceptalbummal tér vissza a Coheed And Cambria. Az október 5-én Unheavenly Creatures címmel megjelenő anyagon egy lemeznyi szünet után ismét folytatja a zenekar a The Amory Wars történetfolyamot. A lemez címadó dala egy klafa videóval felturbózva alább meg is hallgatható.

Tovább

Isten veled, Vinnie Paul!

Közösen emlékezünk Vinnie Paulra

0hellyeah2015_04.jpg

Mai napig nem tudom elhinni, hogy egy olyan világban ébredtem szombat reggel, ahol már abszolút soha nem lesz esély arra, hogy a PanterA újjáalakuljon. Persze, mindannyian tudtuk, hogy ez soha nem fog megvalósulni, meg alapból Dimebag-et senki sem tudja helyettesíteni. Aztán ennek az esélye végkép semmivé foszlott, mert június 23-án reggelre Vinnie Paul is elhunyt. Rengeteg zenészt, rajongót sokkolt a hír, hogy kedvenc dobosunk nincs többé közöttünk. Velük emlékezünk meg a PanterA, Damageplan és Hellyeah dobosról.

Tovább

Front Line Assembly frissen megjelent új lemezzel az A38 Hajón

Az indusztriál úttörők a Die Kruppsszal lépnek fel augusztus 31-én

180831_frontlineassembly01.jpg

Az indusztriális elektronika egyik legnagyobbja visszatér az A38 Hajóra: a Front Line Assembly ezúttal a német pályatárssal, a Kruppsszal állt össze egy európai turnéra. Az alapító ipari zseni, Bill Leeb mellé (immár sokadszor) visszatért a másik alapító, Rhys Fulber, és az augusztus 31-i fellépésnek különös aktualitást ad, hogy pár napja jelent meg a WarMech című, monumentális nagylemez, az AirMech Wasteland játék FLA által írt kísérőzenéje.

Tovább

Metal halláskárosultaknak

sign-language-interpreter.jpgÉleted egyetlen, még megmaradt vágya, hogy lásd, hogyan kell jelbeszéddel előadni a Lamb Of God Ruinját? A vágyad teljesült! Az alábbiakban látható videóban egy erre szakosodott hölgy interpretálja a minden bizonnyal nagyszámú koncertjáró, ténylegesen halláskárosult embernek a dal szövegét, ami valljuk be, zseniális, de sok értelme nincs.

Tovább

Szeptemberben folytatja a gyalázást a Deicide

deicidejune2018_638.jpgSzeptember 14-én jelenteti majd meg a floridai death metal ős(alap)kövület Deicide a legfrissebb dalcsokrát, melyet Overtures Of Blasphemy címen fognak átnyújtani a rajongók részére. A csapat előző nagylemeze, az In the Minds of Evil 2013-ban, azaz öt éve jött ki, ekkora szünet pedig még sosem volt két Deicide album között, várhatóan combos termés lesz a vége. A borítója, mely már elérhető, egész szépre sikerült, a zenei rész meg... Hát, az majd idővel kiderül!

Tovább

Iron Maiden, Tankcsapda @ VOLT Fesztivál, 2018.06.28.

0ironmaiden2018_31_eredmeny.jpg

Emlékszem Sopronban...? Komolyan, a Rockstation blog keresőjét kellett használnom, hogy visszakeressem, hogy mikor voltam utoljára Volt Fesztiválon. 2014. Az első alkalom, amikor blogunk bebocsátást nyert (sok évnyi kínlódás után) hazánk egyik legnagyobb fesztivál eseményére. És mivel nem kell az egész országot átutazni érte, hiszen nekem a megyében van a buli és most el is tudtam szabadulni otthonról, egyszerűen nem maradt más út: megyünk! A napokat szépen elosztottuk Ernő Hellacopter kollégával, aki Depeche Mode-ra kívánt rá, nekem meg csütörtök (és talán péntek) fekszik jobban. Ebből dolgozunk. A Nagyszínpad előtt elkarcolunk, amíg olyan nagyságokat figyelhetünk, mint az Iron Maiden, vagy mint hazai viszonylatban a Tankcsapda. Meg még lesz Skillet, értük csak a kíváncsiság hajt (ha nem tetszik, megyek Junkiesra), meg majd még meglátjuk, hogy mire jut, mire marad idő. Ezek a tervek. 

Tovább

Jövő szerdán az Exodus zúz a Dürerben

exodus_2018.jpg

A thrash metál színtér fontos megalkotója, az amerikai Exodus az elmúlt harminc évben számtalan harcot vívott már meg életében, a tűz azonban sosem aludt ki. Túléltek konfliktusokat, trendeket, tagcseréket, sőt még az alapító énekes, Paul Baloff halála sem állította meg őket. Mindezeken túl Gary Holt gitáros-dalszerző szedte össze a törött darabokat és kezdett el dolgozni az őt körülvevő kivételes zenészekkel, hogy megalkossák a legmeredekebb, legkönyörtelenebb zenét, ami hatással volt mindenkire a Panterától kezdve a Lamb of God-ig és évtizedekkel azután is, hogy a legtöbb ’80-as évekbeli thrash metál zenekar visszavonult, ők még most is porrá zúzzák a koponyákat.

Tovább

Zongosás November Rain - Itt egy újabb kiadatlan Guns N' Roses dal

guns_1987.jpgNem traktálunk senkit sem az Appetite For Destruction újrakiadás részleteivel, már többször is írtunk róla, a lényeg, hogy egy igazi rajongói Paradicsom lesz. A speckó kiadásokon szerepelni fog az 1986-os Sound City Session felvétele is, melynek az egyik szelete, a később kiadott, természetesen brutál slágerré váló November Rain zongorás verziója szabadon megfülelhetővé vált.

Tovább

Nova Rock Fesztivál, 2. nap @ Pannonia Fields, 2018. június 15.

2.jpgMiután egész éjszaka esett szerencsére reggeltől elkezdett javulni az idő, így már csak a sárral kellett megküzdenie a fesztiválozóknak és a szervezőknek, az elakadó teherautók és quadok egymást próbálták kihúzni a sártengerből több-kevesebb sikerrel. Szerencsére a program csak késő délután vált igazán érdekessé és addig valamelyest javult a helyzet a melegnek köszönhetően.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum