RockStation

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.39

2018. szeptember 30. - sunthatneversets

unerath_2018.jpgMai dalmegosztásunkban megint kemények leszünk, mint a cementtúltengéses beton. Death metal, tökös HC, death/thrash, metalcore és grindcore a felhozatalban, úgyhogy kösse fel mindenki, amije van!

Tovább

Black Label Society @ 20 Monroe Live, Grand Rapids (Michigan), 2018.07.18.

Hazai pályán a Black Label Society

blsm1.jpg

A zsenge gyerekkorban megkapott zenei oltás máig érezteti hatását, amivel enyhén szólva is mindig kilógtam a sorból. A szüleim nem elhanyagolható terjedelmű bakelitlemez gyűjteményét tanulmányozva már igen korán kísérletezgettem dalszövegek vagy a lemezborítón lévő szövegek fordításával. A Who, a Deep Purple, a Queen vagy a Rolling Stones és természetesen a Black Sabbath egy éltre áthuzalozták az agyamat. A korai ízlésformálás meghatározta az értékes zene iránti elköteleződésemet. Olyannyira, hogy ez év nyarán elutaztam az Egyesült Államokba, egy méltán nevezhető ’zenetörténelmi tanulmányút’-ra. Amelynek során volt szerencsém eljutni többek között Nashville –be, a legendás Sun Studioba Memphisbe, a Rock and Roll szülőhelyére és a hab a tortán, egy koncertre, a repülőjegyet is a buli dátumához igazítva. Egészen pontosan egyik kedvenc zenekarom, a Black Label Society koncertjére, a Michigan államban lévő Grand Rapids városába. A zenekar 10. albuma, a ’Grimmest Hits’ észak- amerikai turnéjának egyik állomására. /Fotó: Anthony Norkus/

Tovább

One Last Ride címen jön az új Chrome Division lemez

chromedivisionbandsept2018_638.jpgNovember végén, egészen pontosan harmincadikán érkezik a többek között a Dimmu Borgir énekese, Shagrath (itt ugyebár gitározik) által fémjelzett Chrome Division legújabb nagylemeze, a One Last Ride. A négy évvel ezelőtti Infernal Rock Eternal utódjáról a címadó már el is érhető, ezt lentebb találjátok meg.

Tovább

Kukoricakávé - Saját kávét dob piacra a Korn

korn_2016.jpgMost már elmondhatjuk, hogy a Kornt sem kell félteni, ha nem hagyományos merch cuccokról van szó. Nem mintha eddig nem lett volna egy-két fura húzásuk, de most már mindenki meg is ihatja reggelre a zenekar saját kávéját, melyet találó módon Korn Koffeenak neveztek el. A bejelentés videóját lentebb találjátok.

Tovább

Lelécel Robb Flynn mellől a Machine Head legénysége

0machinehead2018_26.jpg

A jelenlegi turné befejezése után otthagyja a Machine Headet Phil Demmel gitáros és Dave McClain dobos. Robb Flynn állítása szerint a basszer Jared MacEachern helyzete sem feltétlen biztos, de hogy kik lesznek a továbbiakban Robb társai, egyelőre nem tudni. A hivatalos indoklás: zeneileg eltávolodtak egymástól. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators - Living the Dream (Snakepit Records/Roadrunner Records, 2018)

Lapos hasítás

slashlivingthedreamart.jpeg
Slash
2010-ben kiadta első - önmagáról elnevezett - szóló albumát, melyen mindegyik dalt más-más vendégénekes részvételével vettek fel. Egyedül Myles Kennedy szerepelt kétszer a korongon. Az együttműködés annyira mulattató lehetett számukra, hogy a napokban immáron a harmadik Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators lemez jelent meg. Kíváncsian estem neki, vajon mi is jól szórakozunk-e még, vagy már csak ők.

Tovább

Spectral Voice | Discomfort | Oaken | Purulent Rites @ Dürer Kert, 2018.09.26.

Aura-romboló death metal a Dürerben

42576594_2121490927885770_8468095750021054464_o.jpg

Ahogy beköszöntött az igazi ősz és rohamosan lezuhant a hőmérséklet az elmúlt napokban, úgy zuhant le az én lelkem is a mélységbe, mert amit a denveri Spectral Voice és a három másik banda művelt tegnap, az nagyon emlékezetes, félelmetes és különleges élmény volt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum