RockStation

Új koncertvideóval jelentkezett a Rotting Christ!

2018. április 29. - theshattered

e1.jpgEgy tavaly júniusi athéni koncertfelvételt tett közzé a görög death/black veterán Rotting Christ. A kiszemelt tétel a 2013-as Κατά τον δαίμονα εαυτού nagylemez címadó dala, a felvétel pedig a következő:

Tovább

Hát, ő lenne a Kiss Guy

yvc5ipld5yv22uienx7krs-970-80.jpgKi is ez a nem kicsit mázlista Kisses arc, aki egy elég nagyot pörgetett a Foo Fighters egyik koncertjén? A Neve Yayo Sanchez és ahogy többen is sejtettétek, tudtátok, nem nyeretlen kétévesről van szó, hanem egy kipróbált gitárosról, aki részt vett a Loudersound 2007-es Rock 'N' Roll Fantasy campjén is. Itt van néhány dolog róla, melyet az egyik vele készült interjúból ragadtunk ki.

Tovább

Ezúttal még egy The Night Flight Orchestra videónk is van!

the-night-flight-orchestra.jpgJúnius 29-én érkezik a retrometalos szupergroup The Night Flight Orchestra új albuma, a Sometimes The World Ain't Enough. Erről most a This Time lett kiszemelve arra a célra, hogy ugyan már azért mégiscsak tessék megvenni a "kazettát". Persze az album megjelenése mellé illik odabiggyeszteni, hiszen legalább akkora súlyú információ: december 11-én az A38 Hajón élőben is el lehet majd csípni az urakat!

Tovább

DVD-n is kiadja a plovdivi koncertjét Devin Townsend

0devintownsend2017_51_eredmeny.jpgAmíg épp a körülbelül százdalnyi ötletét rögzíti a kopasz gitárzseni, Devin Townsend, az érdeklődés fenntartása végett kiad egy - nyilván devinesen - érdekes és gazdag koncertanyagot. A 2017. szeptember 22-én, a bulgáriai Plovdivban felvett, egyrészt egy közönség által összerakott, nagyzenekarral megturbózott blokkot, másrészt a teljes, akkor 20 éves Ocean Machine élő verzióját tartalmazó anyag július 6-án fog megjelenni, nyilván többféle kiadásban (ezek: limited deluxe 3CD/2DVD/Blu-ray artbook - a második DVD-n egy így készült dokumentumfilmmel, 3CD/DVD digipak, szimpla Blu-ray és digitális verziók).

Tovább

INVSN @ Dürer Kert, 2018.04.26.

Levél szüleimnek

0invsn2018_25_eredmeny.jpg

Kedves Anyu és Apu!

Tudom, mondtátok, hogy a zenélésből nem fogok megélni, tudom, mondtátok, hogy a punkrock nem visz sehová. Minden este, amikor a színpadon állok, a fülembe csengnek szavaitok, és vicces formában ezt megosztom a közönséggel is, akik jót derülnek rajta, de a budapesti koncert után számot kell vetnem magammal, és el kell gondolkoznom azon, vajon igazatok volt-e.

Tovább

Itt a Halford / In This Moment koprodukciós dal videója!

in_this_moment_2017.jpgMi a közös az In This Momentben és Rob Halfordban? Nem is egy, hanem két dolog is van! Az egyik ez a dal, a Black Wedding, melyhez megérkezett a teljes videoklip, a másik pedig, hogy mind a két fél hamarosan ellátogat Budapestre. Az In This Moment június 15-én jön el az A38-ra, Rob Halford pedig természetesen a Judas Priest élén érkezik egy kicsit nagyobb helyre, az Arénába július 24-én. De a lényeg, itt a Black Wedding klipje, tessék látni, hallani, élvezni!

Tovább

A Believe In Nothingot is újrakeverte a Paradise Lost!

0paradiselost2017_26_eredmeny.jpgAlig, hogy megjelent a Paradise Lost egyik legvitatottabb albumának, a Hostnak az újrakevert változata, már a következő, szintén nem egységes megítélésű korongról, a Believe In Nothingról adják ki az első remaszterelt előzetest. Ez persze azt is jelenti, hogy hamarosan érkezik a teljes korong is, ennek a pontos dátuma június 29. Természetesen az előrendelés már beindult.

Tovább

Retrofuturista sci-fi klipet készített a Mastodon

0mastodon2017_08_eredmeny.jpgA Mastodonnak azt az egyet biztos nem lehet felróni, hogy ötlettelen videói lennének. Sorra dobálják a hol troll, hol drogokon edzett, hol pedig egyéb dolgok miatt patent klipjeiket. A legfrissebb, az Emperor Of Sandes Clandestiny sem akar éppen hagyományos lenni, egy retrofuturista sci-fi sztorit kanyarint be elénk egy elég érdekes, de megragadó látványvilággal. Vigyázat, be tud szippantani!

Tovább

Metal- és punkdivat Red Bull-módra

sexpistols.jpgA Red Bull, mint nagyvállalat, nagyon intenzíven nyit a fiatalság, sőt a fiatalok által kedvelt rock- és metalmuzsikák felé. Az istállójukba is több, mostanában jól pörgő név van, de most nem is ez a lényeg, hanem a humorosan sztereotipizált öltöztetős babákat idéző "divattablók", melyeket az utóbbi időben dobtak fel a weblapjukra. Sokmindent nem lehet hozzáfűzni, tessék röffenteni az önirónia-reléket és élvezni a képeket.

Tovább

Kerosene - Újabb feldolgozás a Lamb Of Godtól

lamb-of-god-2018.jpgMegérkezett a napokban beharangozott Kerosene című Big Black-feldolgozás a Burn The Priest név alatt megjelenő Lamb Of God albumról. A Legion: XX című korong nevezetessége, ha valaki még nem hallotta volna, hogy csupa átdolgozást lehet rajta hallani, így természetesen az alábbi tételt is.

Tovább

Light the Torch - Revival (Nuclear Blast, 2018)

Már ég a fáklya, vidd tovább

lightthetorchrevivalcd.jpg

Howard Jones majd’ 3 év kényszerszünet után ismét albumot villantott. Hősünk - legalábbis az enyém biztosan - komolyabb egészségügyi traumák következtében (3 nap kómában az eléggé az) levált a Killswitch Engage -ről, mert egyszerűen képtelen volt újra belemerülni abba a bizonyos flow-ba a zenésztársaival. Később testvére halálát kellett feldolgoznia. A Devil You Know zenekara hosszas jogi vitákba keveredett a dobos kilépése okán, ennek mielőbbi lezárása, hogy Light the Torch néven folytatódik inkább a projekt. Egyéni ízlés kérdése, hogy részemről nekem jobban bejön ez a név. A kálvária végeztével viszont végre itt a Revival, mely albumcímnek háttértartalmán nem kell sokat spekulálnunk az előzőek ismeretében.

Tovább

Éééédesf*szom... Ezmiez?

hardcoreanalhydrogen.jpgSose bízz a túl furcsa zenekarneveben! Soha! Amikor feldobta a YouTube, még poénnak tűnt a Hardcore Anal Hydrogen név, aztán a szétsavazott látvány mellé jött ez a zene. Meg az az ének! Te drága kenyér! Ha még épp tartana a 420, nyomjatok rá a playre, egyébként csak az igen beteg arcoknak ajánljuk, vagy azoknak, akik kíváncsiak, milyen lenne az Igorrr, egy K-pop csapat és egy tufa hc/thrash banda szerelemgyermeke. Sav!

Tovább

Érkezik az Accept - teljes a FEZEN nemzetközi rock-metal névsora

fezen18.jpgA német power metal legenda, az Accept érkezik a csütörtöki napon megüresedett időpontra - így most már teljes lett az idei FEZEN Fesztivál nemzetközi rock-metal névsora. A mintegy 40 éves múlttal rendelkező Accept olyan zenekarok mellé csatlakozik, mint a Mr. Big, a Helloween, Richie Kotzen,a Dragonforce, az Enter:Shikari, az Epica, a Korpiklaani, a Ministry, a Metal Allegiance vagy a Fozzy. A szervezők májusra ígérik a székesfehérvári fesztivál teljes, részletes programját.

Tovább

Egy darab belőlem - Na meg az új Bullet For My Valentine lemezről

bfmv2018.jpgAz Over It videója után hamar kidobta a második mézesmadzagot a június 29-én megjelenő albumához, a Gravityhez a Bullet For My Valentine. Mondjuk ez nem baj egyáltalán, legalább nagyobb keresztmetszetet kapunk a korongról (ami két dal alapján karcosabb, modernebb kiadású dalcsokor lesz), ráadásul több zenével tudunk gyúrni a június 18-i koncertre. Nemde?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum