RockStation

Videóban indokolja az újraegyesülést az As I Lay Dying

2018. június 17. - theshattered

as_i_lay_dying_1.jpgNagy vitát robbantott ki a tény, hogy az As I Lay Dying a klasszikus, azaz Tim Lambesis börtönbe kerülése előtti felállásban egyesül újra. Többen árulásnak tekintik, sokan nem értik, miért akarnak az énekessel együtt zenélni, de van, akit ez egyáltalán nem is érdekli csak a zenére koncentrál: márpedig az abszolút igaz, hogy a My Own Grave igencsak bitang nóta lett! De azoknak, akiknek magyarázat szükséges a miértekről, a csapat egy fél órás videót tett közzé, melyben remélhetőleg minden kérdést megválaszolnak.

Tovább

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.24

marilyn_manson_2017_tour_1000-920x603.jpg
Szóval megint itt a hétvége. Nem monndhatjuk, hogy nem ütött be a strandszezon, hiszen elég nehezen szedtünk össze a hét termésáből 5 dalt,   ... de lesz itt amerikai death/grind, szintén amcsi black metal, germán death és keményacél, valamint filmzenéhez dalt feldolgozó, híres shock-rocker.

Tovább

Nervosa - Downfall Of Mankind (Napalm Records, 2018)

A brazil csajtrió megint megvett minket!

nervosadownfallofmankind.jpg

Megint Brazíliáról dumálunk, megint a metalról dumálunk és most nem a Sepulturaról beszélünk. Manapság azért már nem annyira meglepő, ha nem csak Andreasék kerülnek szóba a dél-amerikai országgal kapcsolatban, ugyanis folyamatosan jönnek onnan is a jobbnál jobb zenekarok. A Nervosaról tuti hallottál már te is, ha pedig, nem akkor a most megjelenő harmadik albumuk, a Downfall Of Mankind tökéletes alap lesz ismerkedéshez.

Tovább

Friss anyag a győri crusty Freedom is a Lie-tól!

fial.jpg

Hamarosan egy teljes lemezzel örvendezteti meg a crust/grind rajongókat a győri Freedom is a Lie! A 10 years of wasting time címet viselő album megjelenése egyenlőre még képlékeny ( nekünk már volt szerencsénk hallani, szóval tényleg csak kis idő), de egy három dalos ízelítőt azért közzé tettek a srácok.

Tovább

Szeptemberben jön Greg Puciato alter/elektro csapatának lemeze

the-black-queen-j-whitaker.jpgSzeptember 28-án jön a The Black Queen második lemeze. Az elektro/alter elemeket ötvöző csapatban a szebb létre szenderült The Dillinger Escape Plan énekese, Greg Puciato mellett Josh Eustis (Telefon Tel Aviv) és Steven Alexander Ryan (Nine Inch Nails) készíti a muzsikát, az új korong címe Infinite Games lesz. A tízdalos csomagról egy előzetes már el is csíphető, ezt lentebb találjátok meg.

Tovább

Cry Little Sister - Feldolgozással jelentkezett Marilyn Manson

marilyn_manson_2017_tour_1000-920x603.jpgMarilyn Manson a bősz turnézgatás közben azért néha alkot is valamit. A legújabb műve a Gerard McMahon-féle Cry Little Sister feldolgozása (ugyebár mint ismert, nem áll távol tőle az átdolgozósdi), aminek eredetije egyébként a The Lost Boys (magyar címe: Az elveszett fiúk) filmzenéjeként lett ismert. A feldolgozást egy filmhez lehet majd kötni, a dal a jövő évre várható X-Men film, a The New Mutants filmzenéi között lesz megtalálható, de Manson Mester volt olyan jó és már most közkinccsé tette.

Tovább

Hamarosan tali! - Új dal a Chelsea Grintől

cg2018.jpgÚjabb tételt tett közszemlére a Chelsea Grin. Az új énekessel és gitárossal felálló deathcore-brigád a See You Soon című habpermetet nyomatta ki újabb előzetesnek, mely most kivételesen videót nem kapott. Talán nem is kell, van benne súly anélkül is bőven. Az Eternal Nightmare című új nagylemez egyébként július 13-án érkezik, október 4-én pedig Budapesten is bemutatják azt a nagyérdeműnek.

Tovább

Halálcsillagra gyűjt Darth Vader

b0668f59548f03cdd362b4cf8e8585e4.jpgSzegény Vader bácsinak nem akar sehogy sem összejönni egy a Halálcsillag-biznisz, de azért nem adja fel. Nem is szabad, az álmok azért vannak, hogy megvalósítsák őket! Most épp basszusgitáros utcazenével keresi meg az újabb rombolómasinára valót (bánatában már Indiana Jonest is megidézi), méghozzá Melbourneben. Ha arra járnátok, dobjatok be egy húszast neki!

Tovább

Koncertanyag és koncert is jön a Mr. Bigtől!

mrbig-w690.jpgJúlius 13-án érkezik a Mr. Big új koncertalbuma, a Live From Milan. A Pat Torpey egyik utolsó fellépését megörökítő anyag (mint tudjuk, február 7-én, 64 éves korában, Parkinson-kór miatt hagyott itt minket a legenda, itt is már csak kisegítő ütősként szerepel) többféle formátumban is elérhető lesz, erről két dal már lentebb csekkolható is. A zenekar pedig július 26-án a Fezenen is megmutatja, hogy még lehet számítani rájuk, erről persze kétségünk egy percig nem volt.

Tovább

Újra eljátszotta a The Conjuringot a Megadeth

megadeth_2017_1.jpgTizenhét év után először csendült fel Megadeth koncerten a Peace Sells… But Who’s Buying? dala, a The Conjuring. Dave apánk, habár a gonosz szövege miatt már sosem akarta előadni, a nemrégiben még a 'Dethben Chris Adler meggyőzte, hogy legyen belőle valami, ha más nem, módosított szöveggel. Aztán maradtak az eredeti sorok, amit már kétszer is eltoltak élőben, ezekről persze felvételek is készültek.

Tovább

Csodálatos teremtményeket hoz Budapestre Nick Cave

nick_cave_press_shot.jpg

Minden idők egyik legfontosabb dalszerző-énekese Nick Cave, ebben semmi túlzás nincs. Dalszövegei, dalai, lemezei, regényei és személyisége együtt adják ki azt a különleges valamit, ami miatt az ausztrál alkotó megkerülhetetlen és lenyűgöző. Legfrissebb lemezét és pályafutása legjavát hozza június 21-én Budapestre, a Papp László Budapest Arénába. Nem először jön Magyarországra, de minden visszatérése ünnep.

Tovább

A Ghost és a Candlemass játszott Metallicát, akiket a Deep Purple iktatott be

ghostmass.jpgA címben olvasható kvázi névtűzijáték nem a véletlen műve, nem is lehetne az. Tegnap este volt a Polar Music Prize (amit a "zene Nobel-díjának" is neveznek) díjátadója Stockholmban, ahol beiktatásra került a Metallica egy újabb, természetesen nem kis nevekkel tarkított listába. A díj pénzösszeggel is jár, valamint persze egy gálaműsor is körített.

Tovább

Joe Bonamassa (USA) @ Budapest Park, 2018. június 14.

Mesteri alázatosság

bp18.jpgJoe Bonamassa nem először jár Magyarországon, én most mégis először láttam őt élőben. Persze 2013, amikor legutóbb megfordult hazánkban, nem most volt - talán akkor még azt sem tudtam, hogy létezik ez a (most gondolkozok a megfelelő szón, de úgysem lesz meg) zseniális gitáros. Most viszont épp ideje volt annak, hogy megnézzem, hogyan is tolja a Mester és nem kevésbé neves csapata, hogyan kell a lehető legnagyobb zenei alázattal a lehető legtökéletesebb koncertet adni. Röviden ellövöm már az elején a nyilvánvaló poént: az egész hihetetlen volt, de így, ahogy írom!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum