Először az istenek, ahogy mondja az Omnium Gatherum

2018. július 08. - theshattered

omnium18.jpgAugusztus 31-én jelenik majd meg az Omnium Gatherum új nagylemeze, a The Burning Cold, melyhez megérkezett az első fecske, a Gods Go First. A dalhoz videó is társul, ez pedig lentebb látható a borító és a dallista mellett, az egészet pedig november 12-én Budapesten is be fogják mutatni.

Tovább

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.27

prophets_of_rage_2018.jpg

Lassan már megszokottá váló heti dalválogatásunk most sem maradhat el. Benne ezúttal szupergrupp új lemezre készülve, szenzációs angol proggerek, frontcsajos mainstream rock, bostoni metalcore, és lávaként hömpölygő fekete norvég fém.

Tovább

Ősszel érkezik az új Soulfly lemez, itt egy új dal róla!

soulfly_2015.jpgVárhatóan már egy új Soulfly-dal is fel fog csendülni a holnap esti Düreres koncerten, lévén, hogy már van felvétel róla, még ha nem is hivatalos. A The Summoning az októberre várható Ritual című első fecskéje, az, hogy milyen maga a tétel, az a lentiekben, illetve majd a bulin mindenki számára kiderül.

Tovább

A Hellyeah is elbúcsúztatta Vinnie Pault

0vinie02.jpgNyilvánvalóan az egész zenei világot megdöbbentette, megrázta Vinnie Paul halála, de a legnagyobb gyomrost (persze a család mellett) mégiscsak a csapata, a Hellyeah szenvedte el. A csapat, mivel értelemszerűen mást nem lehet tenni, elköszönt a csupaszív dobosától, mindezt egy videóban, melyet lent láthattok.

Tovább

Harmaja - Új videó a Korpiklaanitól

korpiklaani.jpgIlyen ez a péntek, sorban szakad ránk a sok új videó és dal, de az nyújtsa fel a kezét, aki mindezt bánni szokta! Senki? Ugye! Tegnap többek között a finn folk-zászlóshajó, a Korpiklaani is behajintott egy új dalt a nagy sürgés-forgásba, ennek a címe Harmaja és természetesen a szeptember 7-én megjelenő Kulkija nagylemezen lesz majd hivatalosan is elérhető, július 28-án pedig jó eséllyel a Fezenen is fel fog csendülni.

Tovább

Parancsára! - Újabb dal Devin Townsend szeptemberi DVD-jéről

0devintownsend2017_39_eredmeny.jpgTegnap jelent meg Devin Townsend epikus koncertalbuma, a Ocean Machine - Live at the Ancient Roman Theatre Plovdiv, mely egy kétfelvonásos epikus koncertet örökít meg az utókornak, egyik felén egy közönség által megszavazott, nagyzenekari kísérettel elnyomott szettel, a második felvonásban pedig a teljes Ocean Machine album élő megszólaltatásával. Most az első szeletből nézhettek meg egy kellemes darabot, a By Your Commandet, aztán tessék menni és beboltolni a csomagot!

Tovább

Squalor Opera - Új dal és videó az Abortedtól

aborted-2017.jpgKorábban már megmutattuk a szeptember 21-én megjelenő új Aborted nagylemez, a TerrorVision borítóját és dallistáját, most viszont már sokkal látványosabb részletet is tudunk mutatni: konkrétan egy teljes dalt és egy hozzá kapcsolódó videót. Mindezt a Squalor Opera címre keresztelték a belgák, az eredmény lentebb látható.

Tovább

Wednesday 13 és Combichrist: közös koncert az A38-on

combichrist_01_oliverrath_kopie.jpg

A nyár közepén tér vissza az A38 Hajóra a Combichrist. A norvég-amerikai aggrotech zenekar és közönsége nem először találkoznak a Duna partján, hiszen pokoli elektróbulijukkal már többször kiugratták a hajót a Duna andalítóan ringató hullámaiból. Ezúttal a Murderdolls egykori énekese, Wednesday 13 is játszik majd saját zenekarával a július 25-ei koncerten, a nyitócsapat pedig a Los Angeles-i darkwave duó, a Night Club lesz.

Tovább

Jön, készül az új Bloodbath lemez!

bloodbathnickholmes_638.jpgNa, nem mintha új infó lenne, lévén ők is beszámoltak róla korábban, de aktívan készül az új Bloodbath korong. A 2014-es Grand Morbid Funeral utódjáról, melyen már február óta dolgoznak, egyelőre nem sokat tudni, de az már most biztos, hogy a neves csapatokból ismert (Katatonia, Paradise Lost, Opeth) veteránok minden eddiginél rohadtabb muzsikát ígérnek nekünk.

Tovább

Hivatalos összefoglaló készült az As I Lay Dying visszatérő koncertjéről

as_i_lay_dying_1.jpgJúnius 16-án hivatalosan is visszatért a deszkákra az As I Lay Dying. Az öt év után első koncertjét adó csapat egy háromszáz fős klubban melegített újra be, ahová négy perc alatt elkelt az összes jegy. Erről a buliről készült egy rövidebb összefoglaló, íme!

Tovább

Kukkants bele a Lemmyt is felvonultató Sunset Society című film trailerébe!

lemmy_1.jpgElvileg ma mutatják be a több neves rockzenészt is felvonultató Sunset Society című horrorfilmet. A vámpíros sztorit felkanyarintó, láthatóan nem hollywoodi csúcsprodukciónak készült műben szerepet vállalt többek között Lemmy, Tracii Guns, Dizzy Reed és a Jackasses Steve-O is, az egésznek az előzetese lentebb látható.

Tovább

Nézz bele Bruce Dickinson szarajevói dokumentumfilmjébe!

gettyimages-479315624.jpgMúlt pénteken jelent meg Bruce Dickinson legújabb DVD-je, a Scream For Me Sarajevo, mely az Iron Maiden dalnokának akkor még szólóban nyomuló egyik bulijának körülményeit örökíti meg. A szarajevói koncertet még 1994-ben adta az énekes, ami az akkori ostromállapotot figyelembe véve meglehetősen bátor húzás volt, de mégis meglépte. Erről készült a fent nevezett film, melyen trailere az alábbiakban látható.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum