RockStation

Words Darker Than Their Wings - Itt egy újabb előzetes a közelgő Alter Bridge DVD-ről

2018. augusztus 05. - sunthatneversets

0alterbridge2017_20_eredmeny.jpg

Words Darker Than Their Wings címmel megérkezett a második előzetes dal is az Alter Bridge szeptember 7-én, Live At The Royal Albert Hall címmel megjelenő DVD, Blu-Ray, CD és LP formátumú koncertanyagáról. A koncert különlegessége, hogy az ikonikus londoni Royal Albert Hallban az 52 fős Parallax Orchestra kíséretében játszott a zenekar, akiket Simon Dobson vezényelt.

Tovább

Öregek otthonából szökött a Wackenre két férfi

old_metal.jpg

A Deutsche Welle beszámolója szerint két idős német férfi pénteken meglógott a közeli öregek otthonából, hogy Európa legnagyobb metál fesztiválján a Wackenen bulizhasson. Az otthon vezetősége, miután észlelte a két férfi eltűnését, értesítette a rendőrséget, akik szombat hajnali 3-kor találtak rá a két idősre a fesztiválon. Az öregurak vonakodtak otthagyni a bulit, de végül egy taxival és járőrkocsis kísérettel visszaszállították őket az otthonba. (Képünk illusztráció)

"A metalzene csak ordítozás, nem kell hozzá tehetség" - Biztos?

metalscream.jpgJared Dines, az egyik legnépszerűbb Youtube-gitáros hősies feladatra vállalkozott. Úgy döntött utánajár: tényleg nem kell tehetség a sokak által a metalzenével azonosított ordításhoz, hörgéshez, károgáshoz? Lőjük el előre a poént: kell azért hozzá bőven gyakorlás és elhivatottság is, elsőre senki nem fog seggizomrezegtető hangokat kiadni a hangszálai segítségével. Legalábbis nem hosszútávon. De lássuk, mire jutott az utca metalosával a jó Jared!

Tovább

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.31

behemoth-2018-august-press-shot.jpg

Dögmelegben döglesztő dalcsokor! Eheti dalmegosztásunkban crossover nagyágyú újrafelvesz, stílusteremtő gitáros szólóban nyomul, lengyel black metalosok totális támadást intéznek, hazai frontcsajos banda egész jól nyomul, a legvégén pedig gyilkos, sötét, dögszagú lávafolyam hömpölyög.

Tovább

Az élet apró csodái - Hivatalos videó a Stone Sour akusztikus koncertjéről

0stonesour2018_22_eredmeny.jpgPár hete beszámoltunk róla, hogy a Stone Sour egy rövidebb akusztikus koncertet adott a Rock On The Range fesztiválon a Zippo Sessions keretein belül. Na, erről a fellépésről a rajongói videók mellett egy hivatalos videó is kikerült, egyenesen a zenekar jóvoltából, azaz: így hangzik az Audio Secrecy nagylemez Miracles című dala teljesen akusztikus átszerelésben.

Tovább

Több neves zenész is megfordult a Smashing Pumpkins szülinapi koncertjén

30thconcert.jpgTöbbek között a Joy Divisionös Peter Hook, a Killers tagjai és a Deftonesos Chino Moreno is megfordult a Smashing Pumpkins harmincadik születésnapi koncertjén, melyet csütörtök este tartottak New Jerseyben. A buliról persze készültek rajongói felvételek, ezeket lentebb találjátok meg.

Tovább

Chelsea Wolfe, Brutus @ A38, 2018.08.02

Sötétség mögé bújó szépség

cw1.jpg

Chelsea Wolfe aktualitását tűrhetően megmutatta a csütörtök kora este az A38 felé kígyózók sora. A megszokott arcok mellett csipkébe és fekete rúzsba öltözött goth lányok, barátnőjüket kísérő, informatikusnak tűnő figurák és Black Sabbath pólós öregedő rockerek sétáltak a hajó felé, ami nem rossz teljesítmény egy átlagos hétköznapon. Na persze, mi, akik kíváncsiak voltunk arra, hogy a Hiss Spun dalai olyan erősek-e élőben is, mint lemezen, tisztában voltunk azzal, hogy Miss Wolfe minden, csak nem hétköznapi.

Tovább

Megvan az új Suicidal Tendencies album címe, itt egy dal róla

suicidal-tendencies-2017-press-pic-suplied-671x377.jpegNem összekeverve a debütalbummal, STill Cyco Punk After All These Years lesz a címe a Suicidal Tendencies új nagylemezének a címe. Az anyag nem teljesen lesz új termés, hiszen szinte teljesen Mike Muir 1996-os szólóalbumának az újrafelvétele lesz, plusz-mínusz egy-két dallal. Lentebb meg is nézhetitek a dallistát, a borítót és a F.U.B.A.R. is hallgathatóvá vált. És a megjelenés? Szeptember 7!

Tovább

Jövő márciusban folkünnep a Barba Negrában!

korpiklaani.jpgMárcius 13-án közösen látogat Magyarországra a Korpiklaani, a Turisas és a Trollfest, teszik ezt a Wayfarer & Warriors Tour keretein belül. A három folkcsapat a Barba Negrát fogja bevenni a már említett napon, a jegyek már kaphatók. Grátiszban itt a Korpiklaani új videója, Henskelipoika is a friss nagylemezről, Kulkija.

Tovább

Zombi sofőrrel buldózer támadás - A brit Kurokuma próbatermi koncertje vasárnap

kurokoma.jpgSúlyos málhákat pakol majd azokra a brit doom trió, akik kivakarják a bundát a a Revolver Sound Stúdióba vasárnap este egy jó próbatermi koncertre. Ahol a Kurokuma olvasztja le az agyad azon maradékát, ami a városi sivatagon való átkelés után még megmarad. A banda ugyanis nyilvánvaló, hogy áttervez menni kegyetlenbe. Utolsó két számos Dope Rider című anyaguk legalábbis az a fajta sludge, ami széles kitekintést ad abból a világból, ahol végül senki nem éli túl. Ezt a kitekintés hazai oldalról pedig a Gyilkos és a Graveolution támogatja majd meg. Vasárnap, azaz augusztus 5 - én, az említett helyen. Eseményt mindehhez ITT, kedvcsinálót lejjebb találtok.

Tovább

Viharos pénteknek nézünk elébe

stoned_jesus.jpg

Noha, a Stoned Jesus szerint a hétfő az a nap, ami igazán viharos, most mégis lehet, hogy változni fog a zenekar véleménye. Miért? NOVEMBER 9-én újra Budapestre látogatnak, ráadásul most az A38-as hajót célozzák meg. Amennyiben ez nem lenne elég akkor még grátisznak jön az Ukránokkal a Somali Yacht Club is. Lehetne ennél ukránosabb stoner estét tartani?

Tovább

Az állatbántalmazás ellen szólal fel új dalában a Crippled Black Phoenix

crippled_black_phoenix2018.jpgA nem megfelelően tartott és bántalmazott állatoknak címzi a legújabb dalát, a természetesen (nem akarunk nagy szavakkal lövöldözni, de tényleg) zseniális Nebulast a Crippled Black Phoenix. A szeptember 14-én megjelenő Great Escapenek ez a második előzetes dala, a To You I Give-et mi is megmutattuk korábban - de azért lentebb megtaláljátok emlékeztetőként.

Tovább

Felvette az új lemezanyagot a Steel Panther, majd letörlődött az egész

steel_panther_2016_1.jpgA Steel Panther olyan csapat, hogy vagy szereted, vagy a víz ver ki tőlük, de a szexmániás poén-glamsterek valamit tudnak. Ha mást nem, szerencsétlennek lenni. Mert nem minden zenekarral esik azért meg, hogy egy teljesen felvett, megkevert, megcsinált lemezanyag egyik pillanatról a másikra megy a levesbe egy technikai malőr miatt, de legalább már ezt is elmondhatják magukról.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum