RockStation

Eddig sosem látott felvételek az új The Beatles-filmben, a Gyűrűk ura rendezőjétől

2019. január 31. - sunthatneversets

the_beatles.jpeg

Az izgalmas kollaboráció a The Beatles és Sir Peter Jackson (Gyűrűk ura- és A hobbit-trilógiák) Oscar-díjas filmrendező cégei, az Apple Corps és a WingNut Films nevéhez fűződik.

A film 55, eddig soha nem látott felvétel alapján készül, melyek nagyrészt stúdió sessionöket tartalmaznak 1969 januárjából – tehát a zenekar feloszlása előtti időszakot örökítik meg. Az eredetileg tévés sugárzásra szánt anyag végül sosem került adásba, viszont a stúdióban töltött hónap kicsúcsosodása volt a The Beatles legendás koncertje az Apple Corps tetőteraszán, mely tegnap ünnepelte 50. évfordulóját. 

A munkálatokat Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr, Yoko Ono Lennon és Olivia Harrison is figyelemmel kíséri majd.

Jackson így nyilatkozott a filmről: „A kiadatlan nyersanyagok és a rendelkezésünkre bocsátott, 140 órányi hangfelvétel segítségével igazi ’légy a falon’-atmoszférát teremthetünk; valódi csemege lesz a rajongók számára. Rendkívül izgatott vagyok és hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy engem bíztak meg, hogy feldolgozzam ezeket a páratlan felvételeket.” 

A film címét és megjelenési dátumát hamarosan bejelentik.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8014599594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2019.02.01. 09:34:59

"a The Beatles"

Hm... akkor már miért nem így: az A Gyűrűk Ura ???
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum