RockStation

Amikor Mr. Malmsteen Beatlest játszik

2019. március 03. - theshattered

yngwee.jpgA részletek bejelentése óta nem titok, hogy Yngwie Malmsteen legfrissebb albumán, a Blue Lightningon ott lesz a The Beatles egyik legismertebb dalának, a George Harrison által írt While My Guitar Gently Weepsnek az átirata. A március 29-én megjelenő album előzeteseként most ki is lett szemelve ez a tétel, melyet, mármint természetesen a Malmsteen-verziót az alábbiakban hallgathattok meg a korábban kiadott Sun's Up Top's Downnal együtt.

A dal kiválasztásának miértjéről ezt mondta a veterán gitármágus: "Vannak dalok, melyeknél már az elejétől fogva biztos voltam, hogy fel akarom dolgozni. De aztán voltak olyanok is, mint a While My Guitar Gently Weeps, melynél nem voltam biztos, hogy meg is tudom tenni. Ebben az esetben az egész vagy a győzelemről, vagy a bukásról szól. Örülök, hogy igazságot tudtam szolgálni az eredetinek."

yngwiemalmsteenbluelightningcd.jpg

01. Blue Lightning
02. Foxy Lady
03. Demon's Eye
04. 1911 Strut
05. Blue Jeans Blues
06. Purple Haze
07. While My Guitar Gently Weeps
08. Sun's Up Top's Down
09. Peace, Please
10. Paint It Black
11. Smoke On The Water
12. Forever Man

A vinyl és a deluxe CD kiadás bónuszdalai:

13. Little Miss Lover
14. Jumping Jack Fish

yngwiemalmsteenbluelightningbox.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9414662235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum