RockStation

Béke tér – vadonatúj dal a 25 éves Junkiestól

2019. március 21. - sunthatneversets

junkies_2019.jpg

Három év után új dallal jelentkezett a Junkies. A Béke tér című szerzemény az idén 25 éves zenekar jubileumi, „Negyedszázad kockázat és mellékhatás” albumán szerepel, mely április 5-én az Edge Records gondozásában jelenik meg. A friss nótához készült szöveges videó már elérhető a YouTube-on.

1994-es alapítása óta a Junkies igen nagy utat járt be. Az idén 25 éves budapesti punk rock zenekar a megalakulását követő gyors, fővárosi klubsikerek után 1995-ben jelentette meg első lemezét, amely már országos ismertséget is hozott. Az igazi áttörésre azonban az 1997 nyarán kiadott, legendás Nihil albumig kellett várni, amit 10 újabb korong, önálló Petőfi Csarnok koncertek, Sziget Nagyszínpad, telt házas Barba Negra bulik és megannyi klubfellépés követett az évek során. A banda kiadványait rendre Fonogram díjra jelölték, míg 2013-ban a Mi van veled? Semmi? című albumuk rock-metal kategóriában az év legjobb lemeze lett.

A zenészek utoljára 2016-ban készítettek stúdiólemezt, így mindenképp jó hír, hogy a 25 éves jubileum apropóján április 5-én egy új koronggal rukkolnak elő. A Negyedszázad kockázat és mellékhatás című, 73 perces best of album egy olyan exkluzív kiadvány, melyre az újravett klasszikus dalok mellett 6 vadonatúj szerzemény is került. A friss nóták közül az első már meg is érkezett: a Béke tér című szám egy szöveges videóval debütált a YouTube-on.

„Eredetileg nem ezzel akartunk kijönni először az új dalok közül, de mivel a Béke tér a legpopulárisabb nóta a lemezen, jó ötletnek tűnt. Én írtam és én is gitározom a dalban, a szöveg is az én személyes élményeimből táplálkozik. A szám a csepeli Béke térről szól, ott éltek a nagyszüleim, akiknél nagyon sok időt töltöttem, miután édesanyámmal és édesapámmal Szentpétervárról Budapestre költöztünk. Az ő lakásuk volt az első magyarországi lakhelyem – magyarázza Szekeres András, a Junkies énekese, akiről köztudott, hogy Oroszországban született. „Ez a dal az utolsó szám a lemezen, egyfajta feloldozó tétel - tulajdonképpen a megnyugvásról szól, hogy le kell ülni és hátradőlni, a Béke tér pedig, mivel szinte minden városban van ilyen, ennek egy nagyon szép szimbóluma.”

Az Edge Records gondozásában megjelenő új albumot, amely a zenekar honlapján keresztül már előrendelhető, április 9-én egy exkluzív akusztikus minikoncerttel egybekötve dedikálják a budapesti Hard Rock Caféban a Junkies tagjai. A banda közben már javában készül a születésnapi nagykoncertjére is, amit június 15-én tartanak a Barba Negra Trackben. A 2019-es év innentől kezdve egészen december végéig a negyedszázados jubileumról szól, amit a friss lemezre építve, egy látványban is megújult produkcióval tesznek még különlegesebbé a fellépések alkalmával a zenészek.

junkies_2019.jpg

Junkies: Negyedszázad kockázat és mellékhatás dallistája:
01. Szték
02. A szerelmedtől lettem ilyen
03. Vesztettél
04. Ennyi kell
05. Mi vagyunk a többség
06. Már csak a pénzért csinálom
07. Nincs pardon
08. Miattad iszom, te állat
09. Bitter Candy
10. A drog az rossz
11. Halacska
12. Maszk
13. Recseg-ropog a rendszer
14. Mese
15. Ne ébressz fel
16. Hiba van
17. Minden álmom
18. Szerelmes vagyok
19. Béke tér

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6714706680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum