RockStation

Instrumentális vihar kietlen görög tájról: itt a Their Methlab első nagylemeze!

2019. április 26. - rockstation

thumbnail_3.jpg

Az athéni Their Methlab első nagylemeze virtuálisan kéz alatt került hozzám, és még ha a nevük nem is csinált túl sok kedvet, a görög stonerben eddig ritkán csalódtam, vagy csak Bulcsú cimborám fertőzött meg túlságosan, ezt már sose tudjuk meg… Elsőre csak úgy a háttérben, mélázgatásokban hallgattam, macskával az ölben. Tipik stoner rock stíl - Décsy Eszter ajánlója következik: 

Az amúgy hazájukban is csak közepesen ismert banda az észak-nyugat görög Ioannina városában rakta össze az első riffeket, a környező kopár, kies táj által (is) inspirálva, valószínűleg sok-sok végtelenbe nyúló kemény, grúvos, elszállós jammelgetésből kihámozva, és 2013-ban ki is adták első, cím nélküli kislemezüket, és ezzel neki is indultak a kanyargós görög hegyi utaknak.

Az évek alatt alaposan kikupálódtak abban a zenei szcénában, ami már amúgy is kitermelt néhány gyöngyszemet (hogy csak a saját kedvenceimet említsem); Naxatras, Supersoul, Planet of Zeus, Puta Volcano, 1000 Mods és társaik, és osztoztak színpadon pl. a Toundra-val, az Elderrel és a Samsara Blues Experimenttel. The Last Second c. nagylemezüket hallgatva, az EP-jükhöz képest is, összeállt a kép, hogy mi is ez igazából. Az instrumetnális albumon keveredik a post-rockos, slepmakeswaveses lágyság némi naxatrasos pszichedeliával, de azért ott van az a nyers, apokaliptikusan viharos karcosság is, és a kettőt valahogy pont addig tolják, hogy a két vége között még erős maradjon az atmoszféra, hogy vagy simogatni, vagy nyesni lehessen ezt a teret, amit összemuzsikáltak. Nagyon be tud szippantani, és többször hallgatós az anyag. A lazán tízperces záró Golden Bond of Ambition teszi az i-re a pontot, engem ezzel vettek meg teljesen.

thumbnail_1.jpg

Az album egyébként BlackBox Studio-ban lett rögzítve, a mix és master pedig az Unreal Studioban készült, ahol pl. a Puta Vulcano és a Planet of Zeus is dolgozott már. Na, de, hogy miért is kezdtem bele ennek a megírásába, annok egészen egyszerűen két oka van; az egyik, hogy rohadtul bejön, a másik pedig, hogy június 7-én itt lesznek a Három Hollóban három jóféle hazai banda a Dr. Sludgelove, a The Royal Freak Out és a Vanta társaságában. Csekkoljatok be az eventre itt. 

Décsy Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3714786908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum