RockStation

Bemutatkozik a Summer Breeze Open Air 2019

...avagy Németország második Wackenje

2019. június 12. - bönin

58745066_10156936437691675_1045459052038979584_o.jpg

A bajor Summer Breeze fesztivál immáron 22 éve kerül megrendezésre és azt kell, hogy mondjam, talán a Wacken után a második legnagyobb eresztéssé nőtte ki magát a németeknél. Tavaly a 40 ezres látogatottság felé tendált már a fesztivál, melyhez kiváló helyszínt nyújt a középkori Dinkelsbühl mellett található óriási erdős, rétes placc. Vegyes fesztiválról beszélünk, hiszen rengeteg fajta stílussal találkozhatunk a világ minden tájáról - van itt német ivós középkori kommersz rock, de old-school underground death metal is. Három színpadról szól egész nap az áldás, és bizony szép távokat meg lehet tenni, ha az ember pattog a bulik között. Rövid bemutatkozás után lássuk idén mit kínál nekünk a Summer Breeze, mert mégiscsak a felhozatal miatt esik le az ember álla!

Révén, hogy rengeteg banda lép majd színpadra, így csak kiemelni szeretnék pár gyöngyszemet. Az összes zenekart megtalálható a fesztiválposzteren, ami lenn megtaláltok, vagy katt IDE. Mielőtt szemezgetni kezdtek, itt az aftermovie a tavalyi buliról!

A tavalyi év első bejelentései között volt a mester - bizony King Diamond nem fogja sok helyen a tiszteletét tenni, de itt igen. Az idei év egyébként a metalcore és a modernebb zenék szerelmeseinket fog kedvezni, mert konkrétan a headliner a Bullet For My Valentine és a Parkway Drive.

A germán power metal egyik óriási figurája Tobias Sammet, pedig az Avantasia-val ad egy fő bulit. Extrém cuccok között ott az Emperor, akik elég exklúzívba nyomják, vagy a Dimmu Borgir és az Enslaved, akiket szintén ritkán lehet elcsípni. Van persze folk is: Eluveitie, Equilibrium, Subway To Sally és még sorolhatnám.

Thrash közül a Testament hasít, a Death Angel-lel, death-ből pedig kapunk egy Unleashed, Hypocrisy, Deicide kombót. Ezen kívül van még rengeteg gyöngyszem, mint mondjuk a Meshuggah, Kvelertak, Midnight, In Flames, Lordi, vagy a Legion Of The Damned.

Nézzetek szét a holnapon, részletesen leírják, hogy lehet több módon is odajutni, továbbá megtaláljátok a fesztivál ABC-t. Jegyekhez külön webshopjuk van és hát a bérlet ára €133, de egy ilyen élményért és felhozatalért megéri!

flyer_de.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3514890482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coligny 2019.06.12. 16:23:46

Wackenje, mégiscsak, Három színpadról szól egész nap az áldás, és bizony szép távokat meg lehet tenni.

bönin 2019.06.12. 17:09:42

@Coligny: Te leszel az új lektorom? :) Amúgy köszi, javítottam.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum