RockStation

Limp Bizkit @ Campus Fesztivál, Debrecen, 2019.07.20.

Debrecenben Limp Bizkittel ünnepelték a Holdra szállás 50. évfordulóját

2019. július 23. - rockstation

zaras_campus_feszt2019_limp_bizkit_foto_rockstar_photography.jpgEgy koncert az esőben lehetne romantikus - de a debreceni Limp Bizkit koncert nem ilyen volt. A Campus Fesztivál 2019-es eseményére kilátogatók nagyon szerencsések voltak az időjárás viszonylatában. Kellemes idő volt a nulladik naptól, egészen az utolsóig- olyannyira, hogy a Limp Bizkit előtt egy fél órával még a Seafret nevű brit akusztikus duó dallamaira andalogtunk a fűben ücsörögve, mint a XXI. századi hippik.

Aztán jött a Campus Fesztivál idei évének legkiemeltebb kiemelt fellépője, a nu-metal királya, a Limp Bizkit… és ezzel együtt az eső is megérkezett: amikor DJ "Break It All” Leathal az intrót kezdte játszani (pontosabban skratchelni) akkor elkezdett cseperegni az eső. Ez a koncert végéig így is maradt, de úgy tűnt, hogy ez sem a zenekart, sem a közönséget nem zavarja. Fred Durst többször meg is jegyezte a buli alatt, hogy milyen királyak vagyunk mi, nézők, mert nem rohangálunk csak úgy el egy kis esőtől.

Tegyük hozzá, hogy egy alig 70 perces fesztiválbulit úgy épített fel a banda, hogy egyetlen egy perc üresjárat sem volt benne, pedig még a zenei gagekre is hagytak időt, Princetől a Panteráig mindenki megelevenedett legalább fél percig. (ilyet az ember Fish! koncerteken szokott észlelni, meg is jegyeztem a fotós kollégának, hogy a Limp Bizkit az amerikai Fish!, vagy a @Fish! a magyar @Limp Bizkit.)

Persze a gageken túl a zenekar teljes életműve megelevenedett előttünk: sorra záporoztak a slágerek a különböző időszakokból: a My Generation, a Hot Dog, a Rollin’, My Way, a Golden Cobra, a Nookie, és lezárásképpen az a Take A Look Around. Kiemelném, hogy az egyetlen nem klippes-nóta az egyik személyes kedvencem, a Livin’ It Up volt, ezért szeretnék külön köszönetet mondani a zenekarnak..:D

zaras_campus_feszt201902_limp_bizkit_foto_rockstar_photography.jpg

Mindeközben pedig számtalan fuck hangzott el, volt közönségénekeltetés, pacsizgatás és három srác fel is keveredett a színpadra (nem tudom, hogy beépített emberek voltak e vagy igazi rajongók, mindenesetre nagyon sokat hozzátettek a hangulathoz így is-úgy is).
Igazából semmi olyan dalt, vagy koncertmomentumot nem tudnék mondani, ami hiányzott ebből a buliból… 70 perc töményen és profin fel volt építve… közel 20.000 ember biztos örült, hogy láthatta Durstöt halász-sapkában, meg Wes Borlandot fürdőköpenyben interpretálni.

Ha tovább játszottak volna, akkor is ott maradtam volna az esőben…szívem szerint még most is ott álldogálnék. Parádés buli volt, még sok ilyet kívánok magunknak!

Beszámoló: Kiss Ákos
Fotók: Campus Fesztivál/ Rockstar Photography

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5514974196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetshow 2019.07.23. 17:44:58

Volt Full Nelson is! ;) Egyébként tényleg kellemes bulit csaptak!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum