RockStation

Egyutas jegy Gróf Balázs thrash metal poklába - ez az Incrypt új klipje!

2019. augusztus 27. - Nemesúr

grof_x_incrypt_kvaterkazo_kultistak.png

Gróf Balázs klipjeit nézni mindig öröm. Gyermeki, vasárnapdélelőtti-véresrajzfilmfüggő-flessbekkes, villával csápolós öröm, általában. Nem úgy és nem azért, mert "hazai hírónknak híre van világon", hanem mert egyedi és karakán képisége a nemzetközi piacon is megállja a helyét... És arat! Akár Heaven Street Seven, akár Junkies, akár Blind Myself, akár Red Fang  akár Powerflo bömböl alatta: az élmény, nos, szíjjekúr'. Főleg, ha karcos...

...és ha vannak benne CSONKOLÓ CSÜLÖKCSONKOK!

grof_x_incrypt_csonkolo_csulokcsonkok.png

Ha az nem lenne hagyján, hogy kultuszt teremtett a Rockfater és Bőrgyula Rockmaraton-promóival, de amióta az Obituarynek megcsinálta 4 éve a fergeteges Violence, majd Thousand Ways To Die videókat, azóta csak ég a keze alatt a munka... Német rappertől a svájci (mégis lelkületben japán) funky-synthwaveen át a horrorpunkig csupa frankóságot legyártott már, amik sajnos méltatlanul a fémdetektor alatt maradtak... Egy valami viszont változatlan: semmi sem áll neki olyan jól, mint a kibbb⛤szott metál.

A Melbourne-i Incrypt kifejezetten nosztalgikus főgyökérzetű hibrid melodeath/thrash/heavy muzsikája is, mint már mondtuk, szíjjekúr'... És ezt fontos kiemelni, mert tényleg! Csekkoljátok a 2017-es Eyes Upon This World lemezt tőlük, teli van ilyen pokoli nótákkal! No de a klip... Azt hiszem, elkészült az a klasszik metál animáció, ami után már nem igazán van mit csinálni klasszik metál animációilag.

grof_x_incrypt_hurrago_hidevo.png

Démonok, ördögök, élőholtak, kultisták, savlápok, vér, genny, kárhozat, láncok, szenvedés, egy kis cici, egy kis gore... Kevesebb sztorihumor, de pont elég képi, hogy ne nyomasszon, és olyan mókás maradjon a rajzfilmesség, amennyire csak a most már tényleg para snittek, halál- és kínzásnemek engedik.(Fú, de néznék már lassan valami tényleg, kegyetlenül sötétet és durvát tőle! Mármint még ennél is keményebbet. Borult álmaimban egy Cannibal-Gróf enfant terrible-ért kiált eme elfajzott világ...) Mi mást várhatnánk egy alászállástól a szegecsekkel kivert pokolba? Pontosan és csakis ezt.

grof_x_incrypt_vagtazo_halottrem.png

A 70's-80's évek fordulójának metálgiccsét, megannyi no-name lemezborítóról ismert, unásig ismételt képi toposzt sikerült úgy megragadnia, hogy se kikacsintósan vicces, se porszagú ne legyen a vége, inkább minden játékosság ellenére  (vagy inkább: főleg azért) néhol már-már tényleg durva. S alatta kérem, zúg a faltól falig baszott, jó gonosz riffelés, oszt' csókolom. Ha nem is éli az ember DIO és a Death esztétikumát, ERRŐL nem tud leszakadni.

Csekkoljátok ti is sokszor! Szerintünk Balázs még készül pár halál alá hangolt meglepivel nekünk, kövessétek be FB-on! Reméljük, királyiak lesznek, mint ez a dög itt... Bár mi csak a felét láttuk, a többit takarta a hedbeng.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2415025990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum