RockStation

“Ez egy magányos világ” – Acres lemezbemutató a Dürer Kertben

2019. szeptember 03. - sunthatneversets

acres.jpg

A brit Acres Lonely World című bemutatkozó lemezével tér vissza a Dürer Kertbe szeptember 11-én. Az Acres új lemeze középpontjában egyetlen szó áll: őszinteség és ez hatja át a zenét és a korong szövegvilágát is.

A Lonely World lemezen minden apró mozzanatnak megvan a jelentése és a motívuma a durva breakdownoktól kezdve a pop-punkba hajló melódiákon át az érzelmektől feszülő dallamokon át. Az Acres sikere új énekese, Ben Lumber érkezésével kezdett igazán felívelni 2015-ben. A zenekar számára fontos, hogy a szövegeik üzenetében mindenki megtalálhassa a reményt, Ben szövegei pedig tökéletesen passzolnak ehhez: “Ben valószínűleg a zenekar legjobb “eszköze”, sokkal vonzóbb, mint bárki, akink korábban volt” – meséli Alex Freeman, alapítótag, gitáros.- “És nagyon jól bánik a szavakkal, remek történetmesélő. Van olyan, hogy van egy rossz napja, ír róla egy dalt, amire az emberek úgy reagálnak, hogy “Wow, ez rólam szól.”
“Szeretek olyan dalokat írni, melyekhez mindenki tud csatlakozni” – Ben elmélkedik. “Nem akarom, hogy túl személyesek legyen és az emberek azt gondolják “mi a fene ez”, de sok ember tud hozzá kapcsolódni és akkor a zenekarhoz is kapcsolódnak, mert tudják, nem ők az egyetlenek, akik ilyenen mennek keresztül.”

Az énekes elmesélte, hogy inspirációi között volt egy barátja története is, aki mindenét elveszítette egy lány miatt. Amikor egy sörözés közben vigasztalta, a barátjától hangzott el az a mondat, hogy “ez egy magányos világ”, ami egyből ihletett adott a szövegekhez. De nem csak a címhez szerezte Ben az inspirációt a valós életből. A Medicine című szám például a szorongással és a depresszióval foglalkozik, ezen keresztül próbálja megérteni Ben azokat, akik ilyenen mennek keresztül. Mint mondja, a családjában nagyon sokan küzdenek depresszióval.

A zenekar dalai éppen ezért a végtelen reménytelenségben próbálnak kapaszkodót nyújtani az augusztusban megjelent új lemezen, melyet szeptember 11-én élőben is hallhatunk a Dürer Kertben. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5715037200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum