RockStation

Megvan a Billboard első hely a Toolnak

2019. szeptember 09. - theshattered

tool_2019_2.jpg
Habár volt esély rá, hogy Taylor Swift új lemeze, a Lover lesz az első a Billboard listáján, a Tool és a rajongói megoldották, hogy a tizenhárom év (és rengeteg mém) után kiadott Fear Inoculum ott legyen az őt megillető helyen. A lemezeladások persze már koránt sem annyira élénkek, mint tizen-huszon éve, sőt, a netes streamelések is beleszámítanak, de azért így is eléggé kalapemelésre méltó Maynardék teljesítménye.

A statisztikák szerint kétszáznegyvennyolcezer fizikai példány (köztük a nagyon speckó limitált verzió) került oda a rajongók kezébe az első egy hét alatt, ha a hivatalos online szolgáltatók által hozzászámolt egységeket is vesszük, ez kétszázhetvenezer darabot tesz ki. Ezzel szemben a korábban nagy ellenfélnek kikiáltott Swift lemeze százhetvennyolcezer egységgel kapta meg az ezüstérmet, szerencsére mégsem volt olyan szoros az a bizonyos harc.

A hivatalos (USA-beli) lemezeladási listát vezető Billboard ezt tette hozzá az eredményhez: "Ráadásul mindezt a koncertjegy/album kombináció, mindenféle előrendelési/korai hozzáférési promóciós kód, vagy bármilyen merchandise/album csomag nélkül érték el. Mind már hagyománnyá vált a legtöbb nagy zenekar új albumának megjelenésénél, mivel nagyon nehéz lett a régimódi, hagyományos módon eladni a lemezeiket."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4415052420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum