RockStation

Koncertalbumot ad ki a Tribulation

2019. szeptember 12. - theshattered

tribulation_2018.jpgNovember 29-én, szó szerint egy pár nappal a budapesti koncert előtt koncertalbumot fog kiadni a Tribulation. A Ghost társaságában a Sportarénában fellépő svéd csapat az Alive & Dead At Södra Teatern címet adta a kétlemezes, kétfelvonásos anyagnak, melynek első felében a legutóbbi nagylemez, a Down Below került terítékre teljes hosszában, a második fejezetben a régebbi nagyobb dalok közül szemezgettek össze egy csokorravalót.

tribulation-aliveanddeadatsodrateatern.jpg

AKT I:
1. The Lament
2. Nightbound
3. Lady Death
4. Subterranea
5. Purgatorio
6. Cries From the Underworld
7. Lacrimosa
8. The World
9. Here Be Dragons

AKT II:
1. Trollens Brudmarsch
2. Melancholia
3. The Motherhood of God
4. Rånda
5. Ultra Silvam
6. Guitar Solo
7. Strange Gateways Beckon
8. Strains of Horror

"Stockholmban játszani mindig egy különleges élmény számunkra, mivel már régen itt lakunk, olyan, mintha otthon zenélnénk. Mivel ez egy speciális dolog számunkra, ezért mindig megpróbáljuk mindenki más számára is azzá tenni. Az, hogy a Södra Teaternben léptünk fel, sokkal könnyebbé tette az egészet, mintha teljesen máshol lépnénk fel, hiszen a félelmetes háttérfüggöny már megadta nekünk az ötletek felét. Az, hogy két részben nyomtuk le a koncertet már régen tervbe volt véve, ráadásul így, hogy egy régi színházban volt lehetőségünk játszani, tökéletes alkalom volt erre.

A két felvonás mellett ott volt velünk Orvar Säfström is, aki mint egy konferanszié, vagy mint egy drámai hangzású ceremóniamester keretbe foglalta az estet a két rövid beszédével, melyet a két szett elején mondott el. Az első felvonásban az elejétől a végéig eljátszottuk a Down Belowt egy soha nem használt színpadi szettben, ami egy kis előzetest adott a jövőbeli tervezett irányunkról. Majd az idő eldönti. A második felvonás jóval hagyományosabb keretek között ment le, a régi színpadképpel és a régi dalok sorával. A legjobb az egészben, hogy ez talán az első volt egy sor hasonló esemény közül, de azok, ha meg lesznek tartva, nyilvánvalóan jóval nagyobb szabásúak lesznek. Ahogy mondtam, az idő majd eldönti."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8915067470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum