RockStation

Full Dookie-szettet nyomott a Green Day

2019. október 31. - theshattered

gd2019.jpgEgy meglehetősen speckó bulinak lehetett részese az a kétezerötszáz spanyol Green Day fanatikus, aki tegnap este megjelent a La Riviera klubban, Madridban. A jövő február 7-én friss lemezt kiadó pop-punk veteránok ugyanis rögtön a teljes klasszikusukkal, az idén negyedszázados Dookie-val nyitották a showt, melynek több dala hat-hét évnyi kihagyás után került vissza a szettbe.

Tovább

Portugál popdalt dolgozott fel a Trivium

0trivium2019_07_eredmeny.jpgAki kicsit jártasabb a Trivium világában, nem lepődik meg Matt Heafy feldolgozásmániáján. A Twitchen rendszeresen, konkrétan szinte naponta egy újabb átirattal jelentkező frontember egy nap a portugál Toy egyik dalát, a Coração Não Tem Idade (Vou Beijar)-t kapta kéz közé, melynek ki tudja, hogy, de egyenes következménye volt, hogy a popsztár is megjelent a floridaiak egyik koncertjén egy közös dalra (akkor még Triviumot énekelve). Egy szép napon viszont, ahogy várható is volt a két világ végleg egyesült: a Trivium kiadta a már említett nótát a saját verziójában, persze bevonva az eredeti énekest is, csak úgy, szinte fű alatt. Ha mástól nem, ettől tuti felpezsdül a rockerszív, haha!

Tovább

Készülsz már az Airbourne bulijára?

airbourne-2019-press-shot-credit-travis-shinn.jpgÚjabb videót adott ki az ausztrál rockcsapat, az Airbourne. A jövő hét kedden a Supersuckers társaságában Budapesten, a Barba Negrában fellépő, a múlt héten a Boneshaker képében friss lemezt kiadott csapat egy apropóhoz illő koncertvideót csettintett a Backseat Boogie című dalukhoz, amely mint olyan, nálunk is fel fog csendülni a várhatóan igen hangulatos riszapartin.

Tovább

Vinyl díszdoboz, újrakiadás és új lemez - Ezek most Devin Townsend tervei

devinempath.jpgMég szinte meg sem kezdte az idei, Empath című nagylemezének turnéját Devin Townsend, máris a következő korongon kattog az agya. Mondjuk a kattant zsenit ismerve ez nem is csoda, tudjuk is, hogy fekszik nála egy tonna friss nóta(kezdemény), a kérdés csak az: honnan jön ez a nagy kraft, amikor minden lemezéhez egy albumnyi bónuszdalt is ki szokott nyomni? Persze most nem akar sietni, 2021 előtt biztos nem lesz majd kint a pakk, de láttunk már karón varjút!

Tovább

Videót adott ki a Mike Patton / Jean-Claude Vannier projekt

patton_vannier.jpgKlip készült a szeptemberben megjelent, a Faith No More-os Mike Patton és a francia zeneszerző, Jean-Claude Vannier keze munkáját dicsérő nagylemezhez, a Corpse Flowerhez. Az A Schoolgirl's Dayhez összerakott videóban az 1962-es Lelkek karneválja című filmből vágtak össze jeleneteket, a rendező Nino Del Padre egyenesen ezt mondta a művéről: "Majdnem olyan, mintha a filmet ehhez a dalhoz készítették volna".

Tovább

Pár szóban az új Slayer-filmről

Tom Araya és Kerry King mesél a jövő héten debütáló alkotásról

0slayer2019_20_eredmeny.jpgJövő hét szerdán először a mozikban, majd azután pénteken fizikai formában is elérhető lesz a Slayer legújabb alkotása, a Slayer: The Repentless Killogy című mozifilm. A csapat legutóbbi nagylemezének, a Repentlessnek három klipes dalán alapuló, meglehetősen vérgőzös rövidfilmet és a zenekar 2017-es Los Angeles-i teljes koncertjét tartalmazó filmről a karrierjét lezáró thrash-legenda két oszlopos tagja, Tom Araya és Kerry King mesélt el pár gondolatot.

Tovább

Megérkezett az új Perihelion-lemez nyitódala, a Tavasszal a Vadak

perihelion2019.jpgDecember 6-án lát napvilágot az általunk igencsak kedvelt debreceni Perihelion legújabb nagylemeze, az elmúlás témakörét körbejáró Agg. Az Erdő után egy újabb gyönyörűség lett szabadon elérhető a korongról, ez a kicsit a blackes gyökerekhez jobban visszanyúló Tavasszal a Vadak, mely mint olyan, a lemez nyitótétele lesz. Spoilerveszély: egy újabb mestermű született Vasvári Gyuláék keze alatt.

Tovább

Bodom-tavi horror - Megfilmesítette a legutóbbi nagylemezének a címadóját a Children Of Bodom

cob2018.jpgAnimációs klipet kapott a Children Of Bodom legfrissebb albumának, a márciusban megjelent Hexednek a címadó dala. Az ausztráliában huszonöt egyetemi diák és egy producer által, összesen mintegy háromezer munkaóra alatt elkészített "ijesztgetős" klip az alábbiakban található meg.

Tovább

Viking metal brutalitás a Dürerben!

71176302_2508496452522567_8530466960150888448_n.jpg

Aki húzza a száját az egyre fagyosabb időjárás miatt, az gondoljon arra, hogy a jövő hét hétfő esti viking metal buli legalább autentikus körülmények között őrjöngheti végig. A Månegarm egyre komolyabb zászlóvivője a folkos elemekkel tarkított viking metal áradatnak. Most megjelent új koncept albumukat, a Fornaldarsagort hordozzák a pajzsukon a nyolc állomásos turné alatt. Heroikus refrének, izomdagasztó duplázások és kardélesítő riffek várhatók. A turné keresztapái azonban a ’93-ban alakult norvég Einherjer, hiszen ők az echte viking metal alapítói és alakítói között voltak az Enslaveddel vagy a Falkenbach-al (nyilván a Bathory után). A 90-es évek rozsdás hangzásával hadakoznak, amiben kevesebb szerepet kapnak a pattogósabb népi dallamok és inkább a lassabb black/heavy metal és az ősi rock n roll fölényeskedik. Tavaly megjelent nagylemezüket, a Norrøne Spor-t még mindig népszerűsítik.

Tovább

Visszatér Budapestre a Crossfaith!

crossfaith-perfect-nightmare-b-1500x800.jpgMintegy másfél év után újra Budapestre látogat a japán Crossfaith. Az elektro elemeket is bőven alkalmazó metalcore csapat a tavaly megjelent Ex Machina című ötödik nagylemezével, illetve annak anyagával fogja szétcsapni a Dürer Kert falait, mely az első önálló bulijuk lesz kicsiny hazánk határain belül. A pontos dátum: február 22.

Tovább

Interjú Patrik Wirénnel, a Misery Loves Co. énekes-gitárosával

Ipari zajok és dallamok Svédországból

misery_loves_co_2019.jpg

A duóként indult svéd Misery Loves Co. az 1990-es évek első felében, a metal akkori „ipari forradalmának” idejében érkezett a színtérre, és sikerült egyéni stílust, illetve hangzásvilágot kialakítania. Ráadásul a sikerek sem kerülték el őket, amit egyebek mellett az is elárul, hogy olyan topligás csapatokkal turnéztak, mint a Slayer, a Fear Factory vagy a Machine Head. A formáció hosszú szünet után 2017-ben újjáalakult, idén pedig új anyaggal jelentkezik. Mindezt Patrik Wirén énekes-gitárossal tekintettük át.

Tovább

Újabb videót készített a The Dirt soundtrackjéhez a Mötley Crüe

crue.jpgEgy újabb videós dallal büszkélkedhet a Mötley Crüe történetét némi Hollywood-ízzel megturbózott film, a Nikki Sixx életrajzán alapuló The Dirt. A filmzenalbumhoz felvett négy új tétel közül most a Ride With The Devil kapott egy archív fotókkal telített filmecskét, ezt lentebb találjátok meg.

Tovább

Újabb koncertvideót adott ki a Swallow The Sun

band_photo_swallow_the_sun_21436.jpgEgy újabb, a John Smith Festivalon rögzített koncertvideót adott ki a hamarosan Budapestre látogató finn doom metal csapat, a Swallow The Sun. A januárban megjelent remekművük, a When A Shadow Is Forced Into The Light turnékörén lévő, az arról a lemezről épp a Stone Wingset kiválasztó szextett november 11-én érinti majd kicsiny hazánkat, amikor az October Tide és az Oceanwake társaságában fognak varázsolni egyet a Dürer Kertben.

Tovább

Safety Last - Koncertklip a Norma Jeantől

normajean2019.jpgEgy jó Norma Jean buli mindig meg tudja mozgatni az ember... mindenét. Ezt a csapat friss videója, a legutóbbi nagylemez, az All Hail egyik dalára, a korábban is már ismert Safety Lastra leforgatott klipje is igen remekül alátámasztja - hiba egy szál sincs a történetben! Az meg pláne remek lenne, ha ezt Budapesten is újra meg tudnánk tapasztalni...

Tovább

Nem turnézik Európán kívül a Batushka, amíg tart a pereskedés

batushka2019.jpgA Batushka mini-szappanoperáját talán mindenki ismeri, aki kicsit jártasabb a sötétebb gitárzenék világában: a csuhás, orthodox rítusokat felelevenítő black metal csapat énekese kitúrta a dalszerző/gitárost a csapatból, ráadásul a "jó" viszonynak köszönhetően mind a két fél ragaszkodik a zenekari névhez, mindenki meg is csinálta a maga albumát. Habár a gitáros anyaga kicsit erősebb lett, mégis az énekes-féle csapat lett az, akiknek a nagykiadós hátszél segít (ezt már előre tudni lehetett), viszont a rajongók nekiálltak bojkottálni a hatalmas turnékra készülő, a frontember után az interneten csak Bartushkanak nevezett csapatot. A koncertköröket megfelelő érdeklődés hiányában a jogi kardoskodás miatt rendszeresen lemondani készülő gárda most úgy határozott: addig nincs Európán kívüli buli, amíg nem rendeződik a név körüli csetepaté.

Tovább

Jövőre tervezik Ozzy új lemezének kiadását

0b10.jpgHa minden igaz, még 2020-ban (lehet, hogy januárban!) napvilágot láthat a turnéit sorra törlő, a betegségeiből, baleseteiből folyamatosan lábadozó Ozzy új nagylemeze. A - jövő évi kiadással számolva - tíz év szünet után megjelenő korongról, meg úgy általában a Sötétség Hercegének állapotáról az örök társ, Sharon nyilatkozott nemrégiben.

Tovább

Közösen jön Budapestre a Papa Roach és a Hollywood Undead!

papa_roach_2018.jpgA jövő év sűrítése, pénztárcák megölése már-már kriminalisztikai szintet ölt, de nincs megállás! A legfrissebb bejelentett duó a már-már hazajáró Papa Roach és a szintén rendszeres magyarlátogató Hollywood Undead, akik március 4-én, közös erővel fogják bevenni a Papp László Sportarénát.

Tovább

Elkészült az Édes-dead 4. kis albuma!

edesdead2019.jpgA Harmadik típusú album egy különleges kísérlet útján készült illetve "előhívott" dalokat tartalmaz! Ebben az esetben egy mélyaltatásból, hipnotikus állapotból felidézett és rögzített, szinte kész szerzemények kerültek napvilágra! Ami a jövőből levetített "beprogramozott" már megélt élmények látomása, egy bizonyos pont, stáció vonaláig! Külön köszönet Dr.Szabó M úrnak, hogy segített illetve, hogy levezette ezt az érdekes folyamatot! A Harmadik típusú album 6 szerzeményt tartalmaz a bonyolult hipnotikus állapot és az "egészséges" orvosi beavatkozás ennyit tett lehetővé!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum