RockStation

H.P. Lovecraft egyik novelláját dolgozta fel új albumán az Enigmatic Infinity

2019. október 01. - rockstation

tn_2.jpgKét évvel a 2016-os Sentenced to Solitude debütalbum után idén novemberben új albummal jelentkezik az eredetileg pécsi, ám évek óta Budapesten élő Tombor Nándor által egy személyben életre hívott progresszív rock/metal projekt.

The Collapse címmel adta ki a mai napon az első előzetes dalt a novemberben érkező The Shadow Out of Time című albumról az Enigmatic Infinity. A H.P. Lovecraft azonos című novelláján alapuló konceptalbumon 6 dal található mintegy 50 percben, stílusát tekintve pedig a szerző tudatosan távolodott el a szakmai körökben sikeresnek mondható első albumtól.

"Már a Sentenced to Solitude felvételei közben kikristályosodott a The Shadow Out of Time koncepciója, nagyon régi vágyam valósul meg azzal, hogy a kedvenc íróm számomra legkedvesebb novelláját zenébe önthettem. Ugyan Lovecraft műveit többnyire a súlyosabb, black/death bandák szokták feldolgozni, számomra valamiért mindig is a kicsit ódonabb, vintage stílusú prog rock állt ehhez a világhoz legközelebb, így a dalszerzéskor is tudatosan nyúltam vissza a műfaj régi nagyjainak eszköztárához." – meséli a 30 éves zenész.

Az albumon az összes zene és dalszöveg Tombor Nándortól származik, a gitár- és basszusgitárrészek feljátszásáért szintén ő felel, az éneket pedig ezúttal a svéd énekes-youtuber Rob Lundgrenre bízta. Az album instrumentális dalában egy billentyűszóló erejéig nem más vendégeskedik, mint Derek Sherinian, akit többek között a Sons of Apolloból, a Planet X-ből vagy épp a Dream Theaterből ismerhet a közönség. A felvételek ezúttal is a komlói CETT Hangstúdióban zajlottak, Peti András vezetésével.

A The Shadow Out of Time november 27-én jelenik meg, először digitálisan, limitált példányszámú fizikai formátumban pedig a megjelenést követő hónapok során. Az album már előrendelhető az enigmaticinfinityofficial@gmail.com címen.

További információk:

www.facebook.com/enigmaticinfinity

www.instagram.com/enigmatic_infinity

enigmaticinfinity.bandcamp.com

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3615185138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum