RockStation

Nem Children Of Bodom néven folytatja majd Alexi Laiho és leendő csapata

2019. november 19. - theshattered

cob2018.jpgValószínűleg mindenki tudja már: decemberben véget ér egy nagyon komoly fejezet a Children Of Bodom életében: tizenöt év után otthagyja a csapatot a dobos Jaska Raatikainen, a basszer Henri "Henkka T. Blacksmith" Seppälä és a billentyűs Janne Wirman. A formációban egyedül a frontember Alexi Laiho és a relatív friss gitáros, Daniel Freyberg maradnak az utolsó, decemberi buli után, viszont természetesen van egy csavar a történetben: jó eséllyel nem a régi néven folytatja majd az újjáépített csapat és ennek jogi okai vannak.

A kanyar ott kezdődik, hogy hiába Laiho a csapat vezére, arca és fő dalszerzője, a Children Of Bodom név a Raatikainen, Seppälä és Wirman kezében lévő AA & Sewira Consulting Oy cég birtokában van, akik értelemszerűen nem fogják kiadni a gyeplőt a kezükből - olyannyira nem, hogy egy június 28-án beadott kérelem eredményeként október 1-el kezdődően újabb öt évre övék az ikonikussá érett név tulajdonjoga, ami miatt Laiho egy időre biztosan elesik a Children Of Bodom használatától.

Jogosan adódik, hogy akkor mi lesz a neve a következő felállásnak: "Az új felállás nevének mutatnia kell majd valamilyen irányba. Lehet, hogy csak simán Bodom lesz, vagy valamelyik dalunk címe. De mutatnia kell majd, hogy ez ugyanaz a zenekar."

Időközben persze Laiho elhintette, mi is volt a szakítás hátterében: "Az eredeti döntés akkor született meg, amikor a többiek azt mondták, hogy nem tudják ezt az egészet folytatni. Családi okai vannak, megértem a döntésüket. Nekem is van egy feleségem és egy nevelt lányom Ausztráliában, de a feleségem megérti, mivel jár ez az életstílus. Legtöbbször el vagyok tűnve, de mindig visszatérek és átadom nekik mindenemet. Semmi más nem fontosabb a számomra, mint ők.

Korábban már voltak balhék a csapaton belül, de őszintén bevallom, ezek nagy része az én hibám volt. Mindig valami félreértésen siklott ki a dolog."

Laiho állítása szerint már meg is van már az új dobos és az új basszer, akik "hihetetlenül tehetséges fiatal srácok, akik nagyon jól mutatnak a színpadon is. Az új felállás a jelenlegi felfrissített verziója lesz." Természetesen az ő kilétükről egyelőre még semmit sem tudni.

A jelenlegi felállás vélhetően utolsó nagylemeze, a Hexed idén márciusban jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9315313052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum