RockStation

Pete Townshend szerint rohadtul nehéz volt anno a ma már nem élő zenészekkel játszani

2019. november 27. - theshattered

the-who1.jpgElég karcos szavakat ejtett el a Rolling Stone számára a The Who gitárosa, Pete Townshend. Az éppen friss lemez kiadására készülő csapat alapító hathúrosa nem finomkodott, egyenesen azt nyilatkozta, hogy "örül" annak, hogy a nem kell már a korábban elhunyt két másik taggal, a 2002-ben elhunyt John Entwistlevel és az 1978 óta az égi zenekarban nyomuló Keith Moonnal játszania. Azt is kifejtette, hogy miért.

"A Who rajongók nem fognak ennek örülni, de örülök, hogy már nincsenek közöttünk."

Miért?

"Mert rohadtul nehéz volt velük játszani. Soha, egyszer sem akartak a zenekar része lenni. Úgy gondolom, hogy az én zenei fegyelmem és felkészültségem volt az, ami egyben tartotta a zenekart.

John basszushangzása olyan volt, mint egy Messianen orgonája. Minden hang, minden dallam, mintha az égből jött volna. Amikor meghalt és az első nélküle koncerten játszottam Pinoval a basszuson, ő mindezeket nem tudta hozni... Mondtam is, hogy 'Akkor van egy munkám'

Keith mellett nekem kellett hozni az ütemet, mert ő sosem dolgozott rajta. Így amikor meghalt, örültem, hogy 'Végre nem nekem kell adni az ütemet'.

Az interjú későbbi részében ezt nyilatkozta a körülötte lévő halálesetekről: "Általában nem hat meg a halál. Sem az anyámé, sem apámé, sem Keith Mooné. Talán mert (Keith) ott volt a kórházi ágyban és olyan keményen vágott vissza a halálnak. Aztán amikor végül feladta, csak arra gondoltam, hogy 'Baszki'"

Az eredeti, angol nyelvű interjú IDE KATTINTVA érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9115326902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum