RockStation

Miért pont nekik és miért fontos, hogy hétvégén ott legyél? Mindjárt kiderül!

Az Antal név, az ügy és a fura kopasz srác, aki emögött van

2019. december 04. - Árposz

Rózsa Tomival beszélgettem, ezúttal főleg komoly dolgokról. Az alábbi pár sorban egy rövid interjút olvashattok egy kiemelten fontos célnak szentelt rendezvényről és annak hátteréről.

Idén második alkalommal kerül megrendezése a Heim Pál Országos Gyermekkórház javára a jótékonysági koncert. Miért nekik?

Tomi: Nézd, lehetne nagyon sok szervezetnek gyűjteni. De amikor azt látod a híradóban, hogy itt ez a felsővezető a mentővel jár az irodájába, ott annyit nyúlnak, a kutyamentők nem is arra költik a pénzt, akkor kinek? Szerintem, a gyerekekben van a jövőnk. Mi már semmit sem fogunk úgy megoldani, látni, ahogy azt ők teszik. Viszont ehhez szükség van arra, hogy az egészségügy rendben legyen. Porszem vagyunk az univerzumban, de ha legalább az anyuka normális mosdóba tud elmenni, ahol van wc papír, mert a mi általunk összegyűjtött adományból azt vettek, az már siker. Gyűjthetnénk valami menhelynek is, de én nem a menhelyeket látom a megoldás kulcsának, így egy ilyen gyűjtés mögé nem állok be szívesen.

Tavaly, hogy zártátok az eseményt?

Tomi: Csak underground zenekarok voltak, de tényleg olyan zenekarok, akiknek pár százas követőtáboruk van. Ahhoz képest 170.000 Forintot összeszedtünk, ami szerintem hatalmas dolog. Idén nem eltitkolt célom, hogy legalább 250.000 Forint összejöjjön. Marhára büszke lennék akkor erre az estére.

Az idei felhozatal elég változatos.

Tomi: Igen, tavaly főleg a stoner zenekaroknak engedtünk teret, most ezen egy kicsit változtattunk. Legnagyobb örömömre a Watch My Dying és a Room Of The Mad Robots a két főzenekar. Számomra ez hatalmas dolog, hogy két gyerekkori idolom is elvállalta a fellépést azon az estén, amit én szervezek. Rajtuk kívül azonban még sokan leszünk. Jön a Midnight Tears, akik, ha oda figyelnek magukra, akkor még el is érhetnek valami a sludge vonalon. Ők fogják, amúgy nyitni az estét. Jön az Igor’Z, akiket a szerkesztőségen keresztül ismertem meg. egy energiabomba az egész zenekar. Visszahozzák a skatepunk/grunge mániámat. Itt lesz a Treasonom, akik Marosvásárhelyről jönnek, hogy letépjék a fejünket. Rájuk én különösen kíváncsi vagyok, mert olyanok, mint a WMD. Játszik a Muddy Roots, akik kőstonert tolnak, illetve itt lesz a Space Cadet is, akikkel már fingom sincs, hogy haverkodtunk össze, de nagyon jó gyerekek. Ők képviselik majd a lightosabb vonalat, de érdemes őket is megnézni. És persze mi is elröffentünk pár nótát az új basszusgitárosunkal.

Új basszusgitáros?

Tomi: Igen, itt fog debütálni. Vannak úgy dolgok az életben, hogy nem figyelsz oda és betelik a pohár. Így volt ez most is. Nem utálkozunk, elváltunk csendben, és kész. A részletekhez szerintem senkinek semmi köz. Azért sem, mert az a mi ügyünk, a másik pedig, hogy ez nem a Slipknot.

Akkor nagyon nem unatkoztok… Amúgy, hogy van mostanában Antal?

Tomi: Mindig van valami. Ezerrel készültünk a koncertre, hiszen ez a váltás azért nem egy könnyű dolog, de medve papa hamar betanulta a dalokat, néha már jobban tudja, mint mi magunk…. Ezen kívül az év első felében igyekszünk még egy kicsit aktívabbak lenni. A nyár, aminek pörögnie kellene az döglött lesz, mert nálunk jön a trónörökös, így ő fontosabb, mint a zenekarosdi. De február-márciusban igyekszünk oda tenni magunkat, hogy utána éhezzenek ránk a népek.

Valami jótanács a hétvégére?

Tomi: Igyatok sok folyadékot, mert különben nem lesz erőtök pörögni az este folyamán. Az S8 underground clubban remélem, hogy minél több ismerős arccal fogok találkozni (nem a zenekarral…) 19.00-tól elkezdődik a buli és egész éjjel tartani fog. Addig meg mindenki hallgasson Britneyt!

Kösz a beszélgetést Tomi de ha nem haragszol, nem búcsúzkodom. találkozunk szombaton! Addig is jót ne halljak rólatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7815337126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum