RockStation

Februárban érkezik az új Psychotic Waltz-nagylemez

2019. december 06. - theshattered

pw2019.jpgThe God-Shaped Void címen fog megjelenni a Psychotic Waltz legújabb nagylemeze. A február 14-én kiadásra kerülő korongról a borító már elérhető, az első dal jövő hét pénteken, azaz december 13-án érkezik majd; ekkor indul be az előrendelés is.

thegodshapedvoid.jpg

"Először is szeretnénk megköszönni a rajongóinknak az évek óta tartó támogatást! Az új lemez nem jöhetett volna létre, ha nem lett volna meg a jó hangulat és a rajongói támogatás, melyet a 2011/2012-es turné alatt éltünk meg. Az egész eredményeként jöttünk rá, hogy milyen jó lenne ismét zenét írni, nem csak az első négy lemezünk anyagát játszani. Mivel elég távol élünk egymástól, főleg Devon, így sokkal lassabb folyamat volt, mint amikor mind az öten ott voltunk egy szobában, mint annak idején. De változnak az idők, az Internet elég sokat segített nekünk. Alapesetben Brian és én otthon álltunk elő a gitártémákkal, akár egyedül, akár közösen. Néha írtunk egy alap dobütemet Normnak, hogy rákapjon arra a feelingre, amiben voltunk. Ezekből néhány megmaradt, a többit pedig szépen felfejlesztette a mesteri dobtudásával. Nem siettük el a dolgokat (értelemszerűen), egyszerre csak egy dallal foglalkoztunk, azt próbáltuk, vettük fel a próbateremben, amíg elégedettek nem voltunk vele. Aztán feltöltöttem a sávokat Devonnak, hogy otthon letöltse, így újra meg tudja keverni, látta, melyik srác mit is csinál. Fel tudta venni hozzá az énekeket, meg tudta szerkeszteni, újrarendezni részeket, hogy énekesként jobban feküdjön neki, aztán visszaküldte, hogy átnézzük, újra felvegyük, vagy odacsapjunk még, ha szükséges. Minden előzetes keverésű dalt így csináltunk.

Szerintem Devon aránylag remek munkát végzett, de mindannyian szerettük volna, ha egy profit is bevonunk, aki külsős füllel és több tapasztalattal nyúl az egészhez. Szerencsések voltunk, hogy Ulrich Wild eljött hozzánk San Diegoba felvenni az alapokat egy kevésbé ismert helyi stúdióban, a Rarefiedban. Még jobb, hogy Jens Bogrennek a Fascination Street Studiosban volt egy kis helye az időtáblájában és meg tudta keverni, meg tudta maszterelni nekünk. És ez az egész nem jöhetett volna létre, ha az InsideOutMusicnak nincs meg a belénk vetett hite, hogy ilyen hosszú kihagyás után kiadják az új albumot. Nagyon szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki ezt ennyi év után lehetővé tette. Reméljük, nektek is megéri majd a várakozás!"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8415340564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum