RockStation

Na! MINA?

Jön a MINA első EP-je, itt egy dal róla Csorog a Nyálam címmel - KLIPPREMIER!

2019. december 10. - sunthatneversets

mina_karbeled_1.jpg

A nyíregyházi Szüret Alkotóműhely megannyi formációt adott a zenekedvelő közönségnek az elmúlt években. A kistelekiszőlői próbateremből indult többek között a Szüret Utcza, a MeLounge Minibar Band, de a Karmapirin is. Tavaly ősszel új zenekar alakult: a MINA végre kilép a reflektorfénybe!

A budapesti GrundRecords gondozásában december 10-én jelenik meg a banda első EP-je, Kár beléd címmel. A digitális formában megjelenő kislemezt 2020-ban nagylemez követi, melynek dalai már elkészültek. A nagylemezt megelőző EP egy kivonatnak, egyfajta szerelmi trilógiának, de akár divatosan termékmintának is nevezhető. A három dal a nő-férfi kapcsolatok legtöbbet hivatkozott stációit jeleníti meg: az udvarlás kémiáját, a szerelem buborékját és a szakítás kínjait.

Császár Péter dalszerző-énekes és basszusgitáros mesélt a kezdetekről:
„A világ számos pontján írtam dalokat az elmúlt években. Öt-hat éve, amikor még Macao-ban laktam, egy este feltöltöttem a Burning Flame demóját a SoundCloud oldalamra. Másnap már ott volt egy komment Szabitól (Zombor Szabolcs: dobok): “Ez élőben húzna, mint a gép! Ebből egyszer még lemezt csinálunk!” Akkor mosolyogtam ezen, de most évekkel később, hogy mindannyian újra Nyíregyházán élünk, valóra vált Szabi jövendölése. Azóta húznak is a dalok élőben, mint a gép! Szerencsés, hogy Pistivel (Lehoczky István: gitár, ének) egyidőben hagytuk abba a világjárást, és egy időben telepedtünk le újra itthon. És az is szerencsés, hogy Szabi szeret és tud is dobolni!”

Szerintem elég elcsépelt dolog megkérdezni egy zenekartól, hogy honnan jött a banda neve; most mégis ez a téma. A MINA-tagok nem rejtik véka alá a túlgondolásra okot adó név mondanivalóját, jelentését:
„A dalok ugyan arról szólnak, mint amit a zenekar neve sugall. Mivel 16 éves koromtól 40 éves koromig íródtak a dalok, nem nehéz rájönni, hogy mind a szerelemről, a nőkről és a velük kapcsolatos pillanatokról szól, ami egy ’csúnyán öregedő’ 40 pluszos férfit ugyanúgy érdekel még, mint amikor energiától duzzadó fiatalember volt: na? Mi na?” – elemez Császár Péter.

A szabadabb hangvételű szövegeket, a punkos-rockos életérzést kedvelőknek kifejezetten ajánlatos!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5115346062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum