RockStation

Zaklatás és rasszizmus miatt került lapátra a Lorna Shore énekese!

2019. december 26. - theshattered

lornashore2019.jpgTegnapelőtt hoztuk le a hírt: lapátra került a jövő januárban új lemezzel jelentkező, márciusban Budapestre látogató Lorna Shore énekese, CJ McCreery. A zenekar akkor nem ismertette a nem feltétlen könnyes búcsú miértjét, viszont most McCreery egyik volt barátnője, Nicole Garvey által sejthető lett egy-két dolog, mégpedig két elég aljas ügyben: zaklatás (érzelmi és szexuális is) és rasszizmus! Az angolul tudók kedvéért lentebb be is ágyaztuk az ex barátnő Twitter bejegyzéseit. McCreery azóta törölte minden közösségi felületét.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7015365476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CoolKoon 2019.12.26. 18:21:20

Amúgy meg szerintem tudok egy országot, ahol még polgármester is lehetne belőle....

Dread Naughty 2019.12.26. 19:13:21

Tehát egy sértődött groupie picha bosszúpornója ma dicshimnuszért kiált, bezzeg ha kiteszem azt, ahogy otthon önként vállalta seggből szájba, engem azonnal lecsuknak. Fair enough.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.12.26. 23:48:55

Nem olvastam el a nagy rakás üzenetet, nem tudom, mit tett, amiért rasszistának mondják, de nem értem, az állítólagos rasszizmusának mi köze van az énekesi teljesítményéhez. Ha valakinek nem tetszik a rasszizmusa - már ha valóban az -, akkor lépjen fel ellene a social mediaban, szervezzen ellene tüntetést vagy hasonlók. De gyanítom, hogy a popszakmában szinte minden szereplőről lehetne hasonló dolgokat kitálalni.

Még kevésbé értem pl. azt, hogy Gothár Péter valamelyik rendezését levették a műsorról. Az a darab nem pusztán Gothár munkáját tartalmazza, mert alaposan kivették belőle a részüket elsősorban a színészek, de a színház teljes műszaki és egyéb gárdája is. Mindezek munkáját a szemétdombra kell dobni csak azért, mert Gothár bunkó mód viselkedett egy vagy több nővel?

Nati Walter 2019.12.27. 11:21:33

@CoolKoon: tudod,ahogy egy fehér ember rasszistának van titulálva rögtön meg kell irnia az Indexnek is :-)

CoolKoon 2019.12.27. 12:16:22

@Nati Walter: Na de hogy kapcsolodik ehhez meg a cikkhez az inkriminalt grafikon? Mert szerintem sehogy.

CoolKoon 2019.12.27. 12:17:21

@Dread Naughty: Hol szerepel a cikkben bosszuporno?

CoolKoon 2019.12.27. 13:45:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, valo igaz, hogy inkabb csak siman egy nogyulolo rohadek, aki eroszakos a nokkel, es bantja oket.

A Gothar-fele rendezeseket pedig azert kell levenni a musorrol, mert ugy tudom, hogy szakmai korokben mindig a rendezo alapjan itelnek meg egy-egy eloadast (pont mint a filmeknel), tehat hiaba teljesitett jol az osszes szinesz, a vilagositok, hangositok, technikusok stb., a rendezo lejaratodasa akkor is ranyomja a belyeget az egesz eloadasra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.12.27. 20:01:02

@CoolKoon:

"hogy szakmai korokben mindig a rendezo alapjan itelnek meg egy-egy eloadast "

Nem igazán, mert ott vannak pl. a fontosabb szereplők, valami keveset ők is hozzáadnak a darabhoz. Olvastam már olyanról, hogy egy-egy fontosabb szereplő miatt húztak le vagy dicsértek egy darabot. Aztán a sor végén valahol ott kullog a darab szerzője is, egy icipicit talán ő is hozzájárul a darab kritikai sikeréhez vagy kudarcához.

Aztán meg ott van még egy jelentéktelen apróság: a közönség, akinek elméletileg előadják a darabot. És akivel kib...nak, ha leveszik a műsorról.

"A Gothar-fele rendezeseket pedig azert kell levenni a musorrol"

KELL? :O Ugyan miért is? Rosszabb lesz attól a rendezés, hogy Gothár - esetleg - egy zaklató? A zaklatást kezeljék a helyén: tessék feljelenteni, aztán egy büntetőeljárás keretében eldől, vajon Gothár bűnös-e, és ha igen, mennyire.

Természetesen van az az etikai vétség - és lehet, Gothár is ilyet követett el -, amelyért a színház simán büntethet. De büntesse a bűnöst, ne a darab szerzőjét, a színészeket és a közönséget. Ez kb. a fürdővízzel a gyereket is esete.

TFH kiderül, Albert Einstein egy szexuális ragadozó volt. Akkor kidobjuk a specrelt és az áltrelt? De mondok egy valósabb példát: Anton Bruckner közismerten betegesen vonzódott a kislányokhoz - akkor most ezentúl ne játsszuk a műveit? Isaac Newton békebíróként mai szemmel bagatell bűnökért emberek tucatjait küldte bitóra - akkor most a kalkulust vagy a mechanikai törvényeket dobjuk ki az ablakon? Carlo Gesualdo gyilkos volt - akkor most feledjük el a csodálatos műveit? Richard Feynman megrögzött nőcsábász volt, minden alkalmat megragadott, hogy megcsalja a feleségét, és nincs kizárva, hogy mai szemmel nézve zaklatásnak tekinthető dolgokat is elkövetett - akkor most írjuk ki a munkásságát a fizikából?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.12.27. 20:05:15

Ha esetleg nem ismernéd őket, ajánlom neked meghallgatásra Bruckner szimfóniáit és Gesualdo madrigáljait és egyházi műveit.

CoolKoon 2019.12.27. 21:10:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a közönség, akinek elméletileg előadják a darabot. És akivel kib...nak, ha leveszik a műsorról." - De hát az, hogy leveszik a műsorról egy konkrét rendező rendezésében előadott darabot, nem jelenti azt, hogy magát a darabot is elássák! Jön egy másik rendező, megrendezi a saját szájíze szerint ugyanazt a darabot, ugyanazokkal a színészekkel, és megy tovább a hepaj.

"Rosszabb lesz attól a rendezés, hogy Gothár - esetleg - egy zaklató?" - Nem, de attól még akkor is "ráég" a rendezésére a dolog. Pont mint Weinstein esetén.

"De büntesse a bűnöst, ne a darab szerzőjét, a színészeket és a közönséget." - Pedig szerintem most pontosan a bűnös mebüntetése történik. Majd kerítenek egy másik rendezőt, és újra műsorra tűzik a darabot.

"TFH kiderül, Albert Einstein egy szexuális ragadozó volt. Akkor kidobjuk a specrelt és az áltrelt?" - Nem, de ha életében derültek volna ki róla ilyen dolgok, akkor könnyen lehet, hogy minimum egy időre feledésbe merültek volna a művei. Nézz utána Hans Reiser esetének: miután kiderült, hogy meggyilkolta a feleségét, az általa megalkotott Reiser4 nevű fájlrendszer gyakorlatilag megbukott, a cége pedig lényegében csődbe ment.

"Isaac Newton békebíróként" semmivel se tűnt ki ítélkezéseiben kortársai közül.

"Richard Feynman megrögzött nőcsábász volt, minden alkalmat megragadott, hogy megcsalja a feleségét" - Ez bár eléggé etikátlan, de nem törvénybe ütköző, és nem is bűn. A szexuális zaklatás viszont az.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.12.28. 12:14:45

@CoolKoon:

"Ez bár eléggé etikátlan, de nem törvénybe ütköző, és nem is bűn."

A nők lenézése, megalázása, minden kulturált társadalomban bűn, ha nem is jogi értelemben. Liberális körökben különösen az.

Aztán meg a #metoo során egy sor talán etikátlan, de nem törvénybe ütköző vagy legalábbis soha nem bizonyított, sokszor évtizedekkel korábbi állítólagos tettért tettek tönkre emberi sorsokat. Ez nyilván nem volt etikátlan... Mindenesetre Feynman esetében minimum az összes művét be kellett volna tiltani és ki kellett volna rúgni minden állásából. Ja, és a Nobel-díját is vissza kellett volna venni. :P

"A szexuális zaklatás viszont az."

Amit Gothárról egyedül és kizárólag csak a bíróság mondhat ki egy jogerős ítéletben. Tudomásom szerint még vádemelésig sem jutott el az ügy, jó eséllyel nem is fog.

"Nézz utána Hans Reiser esetének..."

Utánanéztem. Nem sok cég marad működőképes, miután a fő fejlesztő és tulajdonos kiesik a képből. Mindenesetre a szakmát egyáltalán nem izgatta Reiser bűne, ők a fájlrendszer jövője miatt aggódtak.

"de ha életében derültek volna ki róla ilyen dolgok, akkor könnyen lehet, hogy minimum egy időre feledésbe merültek volna a művei."

Vicces lett volna egy mindmáig minden részletében kísérletileg és megfigyelésekkel is alátámasztott elméletet azért jegelni, mert a kidolgozója vmilyen bűnt követett el. Mellesleg Einstein mai szemmel nézve kimondottan rossz férj és apa volt, a gyerekét elhanyagolta, olvass utána. Egy nőtisztelő társadalomban semmi helye nincs az efféle nőmegvető viselkedésnek. :P Minimum a Nobel-díj posztumusz visszavonása járna érte.

"de attól még akkor is "ráég" a rendezésére a dolog. Pont mint Weinstein esetén."

Inkább ráégetik egyesek. Weistein tettei valóban súlyosak, de nem hallottam arról, hogy az általa producerként jegyzett filmek tiltólistára kerültek volna... A Derrick-sorozat nézőit sem foglalkoztatta Horst Tappert SS-tagsága (ami mellesleg sok pozícióban szinte kötelező volt, mint nálunk anno az MSZMP-tagság), csak az idióta ZDF volt olyan hülye, hogy levette a műsoráról a sorozatot.

"jön egy másik rendező, megrendezi a saját szájíze szerint ugyanazt a darabot"

Vagyis az már nem lesz ugyanaz.

"ugyanazokkal a színészekkel,"

Ha a saját szája íze szerint rendezi, akkor nem biztos, hogy ugyanazokkal a színészekkel. De ha mégis, ez akkor is rakás plusz munka a színészeknek. Ők miért bűnhődjenek?

CoolKoon 2019.12.28. 22:59:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A nők lenézése, megalázása, minden kulturált társadalomban bűn," - Valóban, de ha a megcsalást is belevennénk ebbe a kategóriára, akkor NAGYON sok emberről le kéne szedni a keresztvizet, és azért egy megcsalás mégis egészen más kategória, mint szexuális céllal közeledni olyasvalaki felé, aki ezt nagyon nem akarja.

"a #metoo során egy sor talán etikátlan, de nem törvénybe ütköző vagy legalábbis soha nem bizonyított, sokszor évtizedekkel korábbi állítólagos tettért tettek tönkre emberi sorsokat." - Pl. Kiss Lászlóét is, bár nála szerintem leginkább az tette be a kaput, ahogy ezt az egész ügyet ő és a haverjai kezelni próbálták. Amúgy meg ahol fűrészelnek, ott hullik a forgács. Mondom ezt úgy, hogy amúgy gyűlölöm a feminácikat (radikális feministákat), és pont annyira aljasnak tartom őket, mint a kommunistákat (mert mind a kettő egy tőről fakad).

"Nem sok cég marad működőképes, miután a fő fejlesztő és tulajdonos kiesik a képből." - Oké, de nem ő volt az egyetlen fejlesztő, ha jól rémlik, a forráskód azóta is nyíltan hozzáférhető, és bárki hozzányúlhatna. Mégis amint megjelentek az első hírek az egészről, elhalt az egész. A népszerű Linux disztribúciók bele se tették a telepítőikbe a Reiser4-et mint opciót, ha jól emlékszem.

"egy mindmáig minden részletében kísérletileg és megfigyelésekkel is alátámasztott elmélet" - Mára már igen, de nemcsak akkor, amikor megjelent, de utána még évtizedekig nem volt igazolt az elmélet. És ha kiderült volna róla, hogy az életében pl. kislányokat tartott volna a pincéjében (és erőszakolt volna meg rendszeresen, ami azért merőben más kategória, mint az, hogy "rossz apa volt"), akkor könnyen lehet, hogy nagyon sokáig meg se próbálták volna igazolni a kortársai által nem igazán értett elméletet. És szerintem te is nagyon jól tudod, hogy nem a relativitáselméletért kapta a Nobel-díjat, hanem a fotoelektromos jelenség megmagyarázása miatt,

"nem hallottam arról, hogy az általa producerként jegyzett filmek tiltólistára kerültek volna" - Nem, de új filmek rendezésével már nemigazán bízzák meg. És igen, ebben valóban egy kicsit más a filmszakma, mint a színház.

"csak az idióta ZDF volt olyan hülye, hogy levette a műsoráról a sorozatot" - Na jó, de az is mikor derült ki: évekkel Horst Tappert halála után (pont ezt mondtam én is, hogy az egészen más, amikor az illetőről már csak a halála után derülnek ki "zűrös" dolgok), és igen, ebben a ZDF tényleg jó hülye volt (mert igazából semmi értelme nem volt a tiltásnak, a kereskedelmi adók gondolom azóta is rendszeresen ismételgetik).

"Vagyis az már nem lesz ugyanaz." - Nem hát, de attól még a darabot nem zúzzák be!

"Ők miért bűnhődjenek?" - És szerinted amúgy nem rajtuk csattanna esetleg az ostor, ha nem vennék le műsorról a darabot, és az előadás után azzal jönne oda hozzájuk ez-az, hogy "jaj művész úr! Csodálatos volt a darabban, kár hogy az az aljas Gothár rendezte!"? Mert én simán el tudom képzelni, hogy ez állhatott a háttérben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.12.30. 13:28:50

"Nemi erőszak hamis vádja miatt bűnösnek találtak egy brit nőt Cipruson, írja a BBC. A nő még júliusban vádolt meg azzal 12 izraeli fiatalt, hogy csoportosan megerőszakolták a ciprusi Ayia Napa egyik szállodájában."

"A júliusi eset idején 19 éves nő tizenkét izraeli fiatalt vádolt meg az erőszakkal, akiket akkor őrizetbe vettek. Később azonban elengedték őket, azóta pedig már haza is térhettek. A tárgyalás még október elején kezdődött, az ítélethirdetés pedig január 7-én lesz, a Telegraph szerint a nőt várhatóan egy év börtönre ítélik, és 1700 euró büntetést is be kell majd fizetnie."

index.hu/kulfold/2019/12/30/nemi_eroszak_hamis_vad_ciprus_brit_no/

Szóval 12 fiatalember életét tette volna tönkre, ha nem derül ki a turpiosság. Ezért elég gyenge büntetés 1 év és 1700 euró.

Apró kérdés: Ha nem derül ki, hogy hamis volt a vád, akkor a hamisan megvádoltak mekkora büntetést kaptak volna? Nem az lenne igazságos, hogy a hamis vádért ugyanakkora büntetés járjon, mint amekkorát a megvádolt kapott volna?
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum