RockStation

Új dallal jelentkezett Csató Péter

2019. december 31. - theshattered

csatopeter.jpgKiadta a Nitai néven futó projektjének első dalát Csató Péter. A volt Replika-frontember A zene címen mutatta be a tételt, mely egy kellemesen könnyed tétel lett a muzsika szeretetéről.

Tovább

Szívesen énekelne Ripperes dalokat Rob Halford

judaspriest-6.jpgMár csak egyet kell aludni és megkezdődik a Judas Priest fennállásának ötvenedik éve, melyet természetesen nem fog szó nélkül hagyni a heavy metal alapcsapata. A július 13-án Budapesten is megforduló, időközben friss lemezre készülő legendák frontembere, a Metal God, Rob Halford egy nemrégiben adott, a januári (angol) Metal Hammerben megjelenő interjújában elárulta: szívesen énekelne dalokat a Tim Owens-es érából is.

Tovább

Lotus For Oblivion - Itt egy új dal a Subscribe-tól

subscribe_band.jpg

Egy hosszabb pihenő után idén tért vissza a Subscribe, akik áprilisban Darken The Vermillion címmel már kihoztak egy új dalt a tavasszal megjelenő négyszámos EP előhírnökeként. Most amolyan év végi ajándékként itt egy másik új tétel, amely a Lotus For Oblivion címet viseli. A koncept-EP Odüsszeusz utazásait dolgozza fel, ami metaforaként feletethető meg a zenekar múlt- és jelenbeli morális útkeresésében. A Darken the Vermilionhoz hasonlóan az EP minden dalához festményt készít Tripsánszky Dávid (Tripo), ezekből az alkotásokból később kiállítás is nyílik. 

Tovább

Green Carnation, Atari Teenage Riot, Oranssi Pazuzu: 15 különleges zenekart jelentett be a Fekete Zaj Fesztivál

green-carnation-band-photo-by-andrea-chirulescu.jpgMegérkeztek a hírek a 2020-as Fekete Zaj Fesztivál első fellépőiről: augusztus 19-22. között többek között az Atari Teenage Riot, a Green Carnation, az Oranssi Pazuzu, a Hexvessel, a Soviet Soviet és a Vulture Industries is fellép majd a Mátrában. A fesztiválra már szállásjegyek is kaphatók.  /Fotó: Andrea Chirulescu/

Tovább

Láncfűrész grindcore januárban a Dürerben

rotten_sound-008_mg_2523.jpg

A 2020-as évre is tartogat számunkra pár ígéretes bulit a Tukker Booking. Az első csapás január 22-én lesz esedékes, amikor újból eljön hozzánk, immáron harmadik alkalommal a finn grindcore pionír Rotten Sound. Legutoljára majdnem két éve láthattuk őket az Exhumed és az Implore társaságában, de ezúttal egyedül látogatnak el a Dürer kertbe, hogy a tavalyi Suffer to Abuse mellett még jó pár számot eldaráljanak mindannak, aki ellátogat ezen az estén a Dürerbe.

Tovább

Ezek lennének a 2010-es évek legjobb lemezei?

metallica2016.jpegÖsszeszedte a 2010-es évek - szerintük - legjobb lemezeit a Revolver. A neves sajtóorgánum persze kicsit "csalt" a kiválasztással, hiszen egy zenekartól csak egy albumot számoltak bele a sorba, de így is sikerült huszonöt, természetesen elsősorban amcsi, nem feltétlen underground formáció lemezét összerámolni a kupacba. Néhányat valószínűleg már látatlanban is ki fogtok találni.

Tovább

Új dalt adott ki az Asking Alexandria énekese, megjelent az anyacsapat legutóbbi albumának újrakiadása

askinga2019.jpgFriss nótát adott ki Danny Worsnop. Az Asking Alexandria szólóban is igen aktív frontembere Another You címen mutatta be a legújabb, bluesos hangulatú dalát, melyet lentebb találtok meg. További jó hír a csapat rajongóinak, hogy a napokban elérhetővé vált az Asking Alexandria legutóbbi, szimplán önmagáról elnevezett albumának újrakiadása, melyen a már ismert nóták mellett hat újabb szerzemény, köztük remixek, egy demó és két alternatív verzió sorakozott fel.

Tovább

Az év koncertfotói | 1. rész

Réti Zsolt fotóiból válogattunk

0amonamarth2019_05_eredmeny.jpg

2019-ben megszámlálhatatlanul sok koncerten jártak fotósaink, akik igyekeztek a lehető legtökéletesebben visszaadni egy-egy koncert hangulatát. Két részes sorozatunk első részében Réti Zsolt kollégánk fotóiból válogattunk. Lesz itt portré, fénykavalkád, konfettieső és lángoszlop is.

Tovább

Hammer Of Doom Festival 2019 @ Würzburg, Posthalle, 2019.11.15-16.

A végzet finom (és kevésbé finom) tollú poétái

hod_02.jpg

A borongós őszi idő és a melankolikus, nyomasztó vagy egyenesen letargikus muzsika, mondhatni, együtt jár. Würzburgban legalábbis az elmúlt évtized második fele óta ez a helyzet, így aki kicsit is vonzódik a Hammer Of Doom fesztivál nevében hirdetett irányzathoz annak ilyen-olyan „leágazásaival” együtt, és némi zenei kalandozás sincs ellenére, az november közepére mindig nyugodtan tervezhet egy hétvégi kirándulást a turisztikai szempontból sem jelentéktelen Majna-parti városba.

Tovább

Meglepetés albumot adott ki a Bring Me The Horizon

bring-me-the-horizon_2019.jpgEgy meglehetősen hosszú című és beltartalmú anyaggal jelentkezett a nyers gitárzenétől egyre inkább eltávolodó Bring Me The Horizon. Az egy óra és tizenöt perc hosszú, nyolcdalos albumon (ha valakinek mondanak valamit ezek a nevek) Halsey, Happyalone., Toriel, Yonaka, Lotus Eater és Bexey is vendégszerepel. A dalok közül kettő több, mint tíz perc hosszú, az Underground Big {HEADFULOFHYENA} pedig több, mint huszonnégy percen át tart - persze egyik esetben sem szabad progmetal dolgokra gondolni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum