Overkill – The Wings of War (Nuclear Blast, 2019)

Középen elhelyezkedve

2019. február 28. - Frogfoot

overkill-the-wings-of-war.jpg

Már nagyon kíváncsian vártam ezt a lemezt, mert kedvenc zenekar ide vagy oda, nem voltam maradéktalanul elégedett a The Grinding Wheel albummal az első benyomások alapján, és akkor először lepontoztam egy Overkill lemezt. Összességében persze tetszett, de az Overkill megbízhatósága kiszámíthatósággá vált, és az év végi listán a Sepultura a Machine Messiah albummal gond nélkül letaszította a dobogó első helyéről az Overkillt!

Tovább

Delain koncert a Barba Negrában - az új dalokból is hoznak ízelítőt a holland szimfonikus metalosok

delain_20191124.jpgFebruár 22-én jelent meg a 4 új dalt és 10 koncertfelvételt tartalmazó Hunter’s Moon című DELAIN EP, a holland szimfonikus metal zenekar ősszel pedig útra indul Európában, a The Masters of Destiny Tour pedig szerencsénkre november 24-én a Barba Negrát is érinti.

Tovább

Gyors darával jelentkezett a Pig Destroyer

d4ca7802-6895-4167-8b11-86b9703b2551.jpgEgy újabb finom csemege lesz elérhető a Decibel Magazine legújabb számához. A flexidisc-sorozatában, melyben mindig valami kiadatlan finomságot adnak ki egy bika zenekartól, most a tavaly friss nagylemezzel jelentkezett Pig Destroyer egy dalát, az egy kicsit sem pihentető The Cavalryt, melyet természetesen online is meg lehet hallgatni. Íme!

Tovább

Amikor fejbenyom a fekete tégla - Új dal a Deafheaventől

deafheaven2015.jpgNem sokat csücsül a Deafheaven a hátsóján, már ha a dalokat nézzük. Szinte alig jelent még meg a tavalyi nagylemez, az Ordinary Corrupt Human Love, máris egy új dalt adott ki az ötös. A Black Brick egy meglehetősen zúzós tétel címe, melynek fizikai megjelenéséről (értsd: EP, nagylemez, ilyesmi) egyelőre semmit nem lehet még tudni.

Tovább

Áprilisban kezdődnek az új Body Count-lemez felvételei

0bodycount2018_01.jpg

Ice-T már tavaly megszellőztette, hogy 2019-ben új albummal jelentkezik majd a Body Count. A Carnivore címet viselő új lemezről azóta azonban nem sokat hallottunk, de mindennek eljön az ideje, a mester ugyanis bejelentette, hogy áprilisban bizony kezdődnek a stúdiófelvételek. Annyit még hozzátett, hogy "mondanom sem kell, brutális lesz". A lemez várható megjelenési ideje 2019 végére datálható. /Fotó: Réti Zsolt/

Tovább

Új album jön májusban a Saint Vitustól

sv2019.pngMájus 17-ig azért akad még egy-két nap, de a doomsterek jobb, ha bevésik a naptárba! Miért is? Mert ezen a napon érkezik a Saint Vitus legfrissebb korongja, melyet nemes egyszerűséggel saját magáról nevezett el az immár négy évtizedes múltra visszatekintő csapat. Természetesen ők sem akarnak zsákbamacskát árulni, egy dalt, a 12 Years In The Tombot már meg is mutatták a nagyközönségnek a kilencdalos, bő negyven perces albumról, melyen az 1995-ös Die Healing után újra a 2015-ben visszatért Scott Reagers hangja lesz hallható.

Tovább

Holnap érkezik a Road tizenötév-ünneplős dala

road_zenekar.jpgAz idei év a Roadnak a csapat fennállásának (egész pontosan első lemeze megjelenésének) tizenötödik évfordulójáról szól. Ehhez persze egy új dal is dukál, ez az Onnantól - Eddig, mely holnap debütál majd a Spotifyon, szombaton pedig a klip is érkezik a tételhez. Addig a domoszlói négyes elérhetővé tette a nóta dalszövegét, ez a következőképpen fest.

Tovább

A Green Day-es Billie Joe Armstrong is ott lesz Morrissey új albumán

morrissey_1.jpg

A Green Day frontembere, Billie Joe Armstrong is tiszteletét teszi Morrissey legújabb lemezén, a California Sonon. A május 24-én megjelenő, feldolgozásokkal teli korongon több neves arcnak is hallható lesz a hangja, zenéje, ennek teljes dallistája, borítója valamint az LP-vel közös It's Over (mely eredetileg Roy Orbison előadásában lett ismert) az alábbiakban nézhető, hallgatható meg.

Tovább

Legyalul, majd megsimogat - Két új dallal jelentkezett az I, Prevail

ip2019.jpgKiadta a három év után első (két) dalát az I, Prevail. A súlyos vonalat képviselő Bow Down és a könnyedebb, bár természetesen riffekkel megszórt és keményebb mondanivalójú Breaking Down, melyekhez egy-egy frankó történetmesélős klip is készült, a március 29-én érkező friss nagylemezen, a Trauman fognak helyet kapni. Szerintünk az irányzat kedvelőinek igenis ajánlott csemegék.

Tovább

Közös csapatban a Foo Fighters, a Pearl Jam és a Melvins tagjai

0foofighters2017_02_eredmeny.jpgMostanában szeretnek a nagy nevek összejárogatni, jammelni, ha úgy alakul, minderről pedig aktívan készítik is általában a bizonyítékokat. Meg a felvételeket. A modern korszaknak nála már tudni lehet, hogy Taylor Hawkins (Foo Fighters), Matt Cameron (Pearl Jam, Soundgarden) és Buzz Osborne (Melvins) valami közös finomságon ügyködik, erről két, elég rövid videót is készítettek már.

Tovább

Új dalszöveges videót adott ki az Alice In Chains

0aliceinchains2018_37_eredmeny.jpgA Kornnal közös USA-turné bejelentése mellé (hogy felénk szinte sosem jönnek ilyen izmos csomagok...) egy új dalszöveges klipet is kiadott az Alice In Chains. A legendák a tavaly megjelent, nálunk is előzetesben bemutatott Rainier Fog nagylemez címadó dalát szemelték ki erre a célra, ami egy koncertfotókkal is gazdagított kisfilmet kapott.

Tovább

Koncertlemezt ad ki a Toto

toto2018.jpgAkár a budapesti koncertre való melegítésnek is megfelelő módon koncertalbumot ad ki a Toto. A veterán rockerek 40 Tours Around The Sun címen március 22-én jelentetik meg a természetesen majd millióféle kiszerelésben elérhető anyagot, melyről a Rosanna című örökzöldet már fülelhetitek is. A Toto - ahogy említettük is -  június 27-én Budapestre is ellátogat a helyszín a Papp László Sportaréna lesz.

Tovább

Animációs klippel nyit a Lindám zenekar első lemezéről

lindam_jatekauto.jpg

Megérkezett az első videó a Lindám Kabátban, mezítláb című lemezéről. Nem hiába esett a zenekar választása a Játékautóra, hiszen a visszajelzések alapján egyértelműen ez a közönségkedvenc az albumról. Az animációs szöveg klip főszereplője egy lány, akinek az álmait messzire vitte egy repülőgép, amíg üldögélt a városban. Így beül a játékautójába, és elindul a gép után. Közben pedig ahogy annak lennie kell, megjelennek a főhős segítői is, a zenekar személyében.

Tovább

Májusban érkezik a friss Bad Religion-album!

bad-religion-profane-rights-of-man-new-music.jpgEgy új dal mellett egy újabb jó hírt is átadott a rajongóknak a Bad Religion: május 3-án érkezik a punk veterán csapat legfrissebb nagylemeze, az Age Of Unreason, melynek megjelenése már jó ideje kvázi a levegőben lógott. Az újonnan bemutatott nóta, a Chaos From Within, valamint a nagylemez borítója és dallistája az alábbiakban csemegézhető át.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum