Sötét visszatérés a Ketzer-től

2019. február 15. - bönin

maxresdefault_1.jpg

A 2016-os Starless lemezük egy teljesen más irányba sodorta a bandát, mely az első két magas színvonalú black/thrash LP után, sokak szerint vakvágányt jelentett a német srácok számára. A Tribulation-féle extrém művész hullámot meglovagló banda hasonlóan progresszív (és post-os) elemeket csempészett a muzsikájába, egy teljesen más - sok rajongó számára emészthetetlen - arcát megmutatva. Áprilisban új szörnyeteggel, új erővel és úgy néz ki ismét új stílussal tér vissza a zenekar a Cloud Collider jegyében!

Tovább

Kælan Mikla lemezbemutató a Robotban

kaelan_mikla_01_credit_verdi-ljos.jpg

A mátrai Fekete Zaj Fesztivál és a budapesti underground és alternatív zenei színtér számos ponton kapcsolódik össze: nem csak azért, mert a Zaj rendszeres téli kiadása a Dürer Kertből jelentkezik, hanem azért is, mert a nyári fesztivál fellépői rendre feltűnnek a főváros klubjaiban is, a Fogas Háztól az A38 Hajón át a Robotig.

Tovább

Újra Magyarországra látogat a Billybio!

0lifeofagony2018_59_eredmeny.jpgA tavalyi Life Of Agonys előzenekarozás után a Biohazardos Billy Graziadei ismét elhozza Budapestre a szólócsapatát, a Billybiot. A június 20-án minden arcot lezúzó formáció koncertjére a Dürer Kertbe kell majd ellátogatni, a jegyek hamarosan kaphatók! A szervező Cudi Purci Booking közlése szerint egy amcsi banda vendége lesz majd a zenekar. További részletek hamarosan.

Tovább

Novemberben visszatér a Moonspell!

moonspell2017band_638.jpgTavaly január után újra, egész pontosan november 22-én visszatér Budapestre a teljes 1755 albumot megmozgató, akkor már az új lemezén dolgozni tervező Moonspell. A portugálok a mai napon új lemezt megjelentetett Rotting Christ társaságában fogják bevenni az A38-at, de ez még nem a sor vége. A várhatóan elég masszív turné időpontjai az alábbiakban érhetők el.

Tovább

Itt az első új Sworn Enemy-dal!

swornenemy2019.jpgA 2014-es Living on Borrowed Time című album óta azért volt némi csend a Sworn Enemy háza táján. Nemrég viszont bebökték, hogy készül az új lemez, melynek producere nem más, mint a Machine Headből Robb Flynn, csak a miheztartás végett. Az aktívan készülő korong, a Gamechanger, büszkén jelentik, április 5-én érkezik, melynek tizenegy dalából egy, a Prepare For Payback már kagylózható is.

Tovább

Slash megerősítette: Tényleg lesz új Guns N' Roses-lemez!

guns_n_roses_2018.jpgNemrégiben felröppent a hír, hogy bizony készül-alakul, faragják az új Guns N' Roses-album anyagát, persze ezt még óvatosan kell kezelni. Viszont Richard Fortus mellett a másik gitáros, Slash is megerősítette az információt: igen, dolgoznak valamin, melynek anyaga feltehetőleg majd egy új G'N'R CD képében lesz elérhető valamikor a jövőben. Azért érdemes ezt a helyén kezelni, addig azért nem akarnánk féllábon állni, míg ez meg fog történni.

Tovább

Új videót adott ki a Whitesnake, jön az album és a koncert is!

whitesnake2019.jpgA Shut Up & Kiss Me című dallal vezeti fel a legújabb nagylemezét, a Flesh & Bloodot a Whitesnake. A többféle formátumban megjelenő, így CD, CD/DVD, LP, díszdobozos, valamint digitálisan is beszerezhető anyag borítója és dallistája is elérhető már, a teljes csomag május 10-én érkezik. Természetesen a friss kiadvány mellé koncert is társul, június 25-én a Barba Negra Trackben fogják bemutatni az új termést David Coverdaleék.

Tovább

Sopronba érkezik a Papa Roach, a Black Eyed Peas és a Cypress Hill

Teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja

papa_roach_2018.jpg

Mára teljessé vált a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja. Június 26-tól négy napon át várja Sopron a hazai és Európa számos pontjáról érkező vendégeket. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peas-től a Papa Roach-on át a Cypress Hill-ig, vagy éppen Martin Solveig-től a Jan Blomqvist & Band-ig.

Tovább

Jucifer (US), Torn From Earth, Boru @ Dürer Kert 2019.02.10.

Ha zajt akartok

jucifer_4.jpg

Általában elmondható, hogy a vasárnap talán az egyik legneccesebb nap koncertügyileg. Amúgy sem egy klasszikus kimozdulós nap, meg hideg is van, meg minden. Szóval ezzel az előérzettel igencsak meglepett, hogy a Dürerben csak úgy hömpölygött a tömeg. A nagy teremben egy Seafret nevezetű angol duó volt a mágnes, az oda delejezett ifjúság meg az apróbb vasdarabok, a középsőben az Arstidir- hétvége második felvonása ment. A kicsiben meg már-már az ízléstelenség határát feszegető mocskos, elnyújtott, pofába mászó riffeké volt a főszerep. Persze, hogy ez utóbbi a recenzió tárgya.

Tovább

"Nagyon sötét" lesz az új Slipknot-lemez, legalábbis Corey Taylor szerint

0slipknot2015_23.jpgNyárra várható a Volt fesztiválon is megforduló Slipknot legújabb, egyelőre cím nélküli lemeze. A korong, melyről az All Out Lifeot előzetesben már tavaly megkaptuk, ha hihetünk Corey Taylornak nagyon is sötét lesz, nem olyan hangulatú, mint amit a már kiadott tételről következtethetünk, ugyanis a dal "korántsem olyan sötét és elvetemült, mint a többi része annak, amin dolgozunk".

Tovább

Karthago - 10 év után új nagylemezzel és óriáskoncerttel ünneplik a zenekar 40. születésnapját

Új dal és szöveges videó: Semmiért lázadtál

karthago_2019.jpg

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy sikerül hosszú ideig egyben tartani egy egységes felállást, a legendás KARTHAGO zenekar tagsága - Gidófalvy Attila, Kiss Zoltán Zéro, Kocsándi Miklós, Szigeti Ferenc, és Takáts Tamás - pedig már 4 évtizede zenél együtt változatlan felállásban. Az idén 40 éves együttes február 22-én egy új, Együtt 40 éve!!! című nagylemezzel jelentkezik, a különleges jubileumot pedig egy óriási koncerttel ünneplik meg a Papp László Budapest Sportarénában.

Tovább

Új szólólemezen dolgozik Jeff Loomis

jl2019.jpgIgaz, az Arch Enemy mostanában leköti az idejét a volt Nevermore-os Jeff Loomisnak, azért attól nem félünk, hogy a kreativitását is ugyanennyire kielégítené a nagyon is népszerű csajfrontos death-brigád. Ezt vélhetően a jó Loomis-mester is így véli, aki már aktívan dolgozik a 2012-es Plains Of Oblivion című szólólemezének utódján, erről beszélt is pár szót nemrégiben Ola Englundnak.

Tovább

Szeretnél a Hellyeah új lemezének bookletjében szerepelni?

hellyeah-2016.jpgMinekutána elkészült a lemez anyagának felvételeivel a Hellyeah, már csak a borító, booklet kialakítása van hátra az erre az évre várható nagylemezhez. Természetesen a csapat szeretne megemlékezni a tavaly elveszített legendás dobosáról, Vinnie Paulról is a könyvecskében, melyhez egyenesen a rajongók segítségét kérik: ha van közös képed az idősebb Darrel-fivérrel, küldd el azt a Hellyeah részére, ezzel szerepelhetsz is a friss album artworkjében. A rajongóbarát opció és hatalmas tisztelgés részleteiről a zenekar számolt be a Twitteren.

Tovább

Amikor szó szerint tűzbe jössz, akkor sem állhat meg a metal!

9698776-0-image-a-28_1549935007664.jpgVan az a helyzet, amikor nem úgy sül el egy látványelem, ahogyan tervezet. A Hearball nevű feldolgozás-zenekar éppen a búcsúturnéját nyomató Kiss előtt tisztelgett, amikor a színpadi látványelem lángra lobbantotta a gitáros, a helyi Paul Stanley haját. Persze az örökérvényű "Show must go on" mottót szem előtt tartva egy pillanatra sem állt meg a Detroit Rock City, még akkor sem, amikor már igen látványos lángcsóvák nőttek Bonny Jensen hajában.

Tovább

Bejelentette a harmadik színpadának fellépőit a Novarock

unnamed_1.jpgA kék és a vörös színpad mellett a harmadik helyszínének, a Red Bull Music Stagenek is lehozta a fellépőit a Novarock fesztivál. Az osztrák népünnepély eddig sem apró nevekkel operált, így talán érthető, hogy a legkisebb deszkákra sem feltétlen ismeretlen arcokat szerződtettek le.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum