RockStation

Érkezik a Batushka következő lemeze

2019. április 30. - theshattered

batushka2019.jpgAz év elején egy kisebb lökéshullámot generálva kettévált az utóbbi idők egyik legeredetibb black metal zenekarának, a Batushkának a két alapítótagja. A gitáros, Krzysztof “Derph” Drabikowski állítása szerint az énekes, Bartłomiej “Bart” Krysiuk kitúrta ők a saját csapatából, ennek a részleteiről IDE KATTINTVA tudtok bővebben tájékozódni, nem fejtenénk ki újra. Az énekes-féle Batushka viszont nem tervez a babérjain ülni, leszerződtek a Metal Blade-del, akiknél még idén megjelenik az új dalcsokor. Minderről egy hosszabb Facebook-bejegyzésben számoltak be.

Tovább

Öt dal, amit jó eséllyel hallani fogsz a Muse koncertjén

muse2018.jpgMájus 28-án karrierje során hatodik alkalommal fog Magyarországra látogatni a Muse. Az angolok a tavaly megjelent nagylemezüket, a Simulation Theoryt fogják elsősorban bemutatni nekünk, de nyilvánvalóan meg fogjuk kapni a karrierjük eddigi legnagyobb dalait is az előreláthatólag jó testes felépítésű népünnepélyen. Hogy legyen mivel rágyúrni a bulira, összedobtunk pár dalt, amelyek esélytelen, hogy kimaradjanak a szórásból (a Dig Down az új lemez miatt került be). Vagy ha mégis elhagynák, alsó hangon lázadásra kerülne sor.

Tovább

Backyard Babies, Audrey Horne, Thundermother, Satan Takes A Holiday @ Barba Negra, 2019.04.19.

Skandináv módra

0audreyhorne2019_25_eredmeny.jpg

A hosszú hétvégét indító Nagypéntek parádésnak ígérkezett mindazok számára, akik felhőtlen buli-hangulatban, na meg az ehhez illően intenzív, vérpezsdítő rock n’roll muzsikával képzelik el maguknak az ideális estét.

Tovább

Disguise - Videót is kapott az egyik új Motionless In White-dal

miw2019_1.jpgMegfilmesítették az egyik, nem is olyan régen bemutatott új Motionless In White-dalt, a Disguiset, ami egyben a friss, június 7-én érkező nagylemez címadó tétele is. A Jeremy Danger és Travis Shinn által rendezett filmecske maga hozza a szokásos MIW-szintet a maga képi világával, de tudjátok, mit? Csekkoljátok meg ti, magatok!

Tovább

Origami - Új dal és album jön Jeff Scott Sototól

sotobandmarch2019_638.jpgMájus 24-én jelenik meg Jeff Scott Sotonak és csapatának legújabb korongja, az Origami. A Mester és társai adtak is egy dalszöveges videót a címadónak, csak hogy érezzétek, milyen is lesz az új album. Plusz, ha lemaradtatok volna, adunk mellé egy korábban bemutatott BeLie-t is, szintén hasonló körítéssel.

Tovább

Mégsem lesz Woodstock 50!

woodstock50.jpgAmilyen nagy lendülettel és energiával bekürtölték, ugyanolyan gyorsasággal le is fújták az eredetileg augusztus 16-18 közé belőtt Woodstock 50-et. A természetesen a legendássá vált 1969-es esemény negyedik feltámasztásának hivatott bulit (1994-ben és 1999-ben is volt egy-egy Woodstock-feszt az akkori legnagyobbakkal) és a már bejelentett masszív névsort is leszállított eseményt végül azért tették pihenőpályára, mert úgy vélték, nem lenne méltó az eredeti népünnepély nevéhez.

Tovább

Kilépett a Bloodbath gitárosa

bloodbath_2018.jpgOtthagyta a death metalos all-star csapat, a Bloodbath sorait Joakim Karlsson gitáros (a képen jobb oldalt találjátok). A Craftból ismert (és oda visszatérő) muzsikus tavaly csatlakozott a kvintetthez, játszott is a szintén tavalyi The Arrow of Satan Is Drawn korongon, de most otthagyja a véres ötös hajóját. Elmondása szerint azért történik mindez, mert nem képes hozni a Bloodbath által megkövetelt gyors, gonosz szólókat. A pótlását egyelőre még nem jelentették be.

Tovább

Észak-amerikai black metal szeánsz a Dürerben

Uada & Panzerfaust - június 16.

57160414_2377167412327780_1156541431892934656_n.jpg
Tavaly tavasszal már járt nálunk a portlandi Uada, akik azóta egy briliáns fekete gyöngyszemet raktak le az asztalra, mint a második lemezük. A black metal elborult, de egyben melodikus összeforrasztásával egy egyedi és izgalmas hangzást sikerült kreálniuk. Annak ellenére, hogy sokan a lengyel Mgla klónjaként asszociálnak a zenekarra - a megjelenésük és a zenei hasonlóságok miatt - én úgy érzem ezzel a koronggal teljesen megtalálták a saját útjukat. Az észak-amerikai formációt egy kanadai black metal gépezet fogja elkísérni, akik a Panzerfaust névre hallgatnak - nem meglepően csata-tematikás fekete fémet nyomnak, úgyhogy, aki jön a június 16-án a Dürerbe, az legyen szíves két darab töltényövet is felvenni!

Tovább

Chemicals - Jöhet egy kiadatlan Halestorm-dal?

halestrorm2081.jpgA Halestorm tavaly adta ki a legújabb nagylemezét, a Vicioust, melyet egyébként június 11-én Budapesten is be fognak mutatni. Ezen album munkálatai közben felvettek egy dalt, a Chemicalst, melyet egészen a Lemezboltok Napjáig a fiók mélyén tartottak valamilyen ismeretlen okból, hogy aztán a Buzz kislemezének B-oldalára kerüljön rá. Mondjuk azért kár lett volna ezt veszni hagyni, maradjunk annyiban. Hogy az is megtudja, milyen ez a dalocska, aki nem vette meg a speckó kiadványt, közzé is tette azt a zenekar. Íme!

Tovább

Poets Of The Fall, Blackout Problems @ A38, 2019. április 25.

dscpdc_0001_burst20190425210412616_cover.JPGMúlt hét csütörtökön egy teltházas koncerten mutatta be a Poets Of The Fall a tavaly ősszel megjelent legújabb nagylemezét, az Ultravioletet. A zenekarra érthető igény volt, hiszen az elég hosszú karrierjük alatt eddig mindvégig elkerülték a hazánkat, de most végre eljöttek és feledtettek minden elmaradást. Takács Timy írása követezik.

Tovább

Jön a karrierösszegző Def Leppard-díszdoboz második része

Def-Leppard.jpgNemes egyszerűséggel Volume Two lesz a címe annak a különleges box szettnek, melyet június 21-én fog kiadni a nem is olyan régen a Rock And Roll Hall Of Famebe beiktatott Def Leppard (az első rész tavaly június elején jelent meg). A legendák ezen pakkja a '90-es évek termését kívánja majd egy csomagba összerakni, olyan - természetesen újrakevert - lemezekkel a borító alatt, mint az Adrenalize, a Retro Active, a Slang, vagy az Euphoria. Emellett két különleges korong is megtalálható lesz a kiadványban, a Rarities Vol. 2 és Vol. 3 (a CD-s kiadványol Vol. 4 is lesz, de a szum dallista megfelel a testvéréével), melyeken ki nem adott dalok és koncertfelvételek is ott fognak csücsülni.

Tovább

Faint - Linkin Park-klasszikushoz nyúlt a Memphis May Fire

mmf2019.pngA Linkin Park Faintjét mindenki ismeri, aki csak parányit is foglalkozott a rockzenével az elmúlt húsz évben. A 2003-ban megjelent dalt ezúttal a Memphis May Fire dolgozta fel, bár ha úgy nézzük, sokat nem adtak hozzá, vettek el az eredetiből egy kicsit átgyúrt középrészt leszámítva. De ettől függetlenül szép gesztus, ráadásul ez egy olyan nóta, amit nagyon nem is lehet tönkretenni.

Tovább

Darken The Vermilion - Itt a Subscribe új dala!

Subilive.jpg

A Subscribe zenekar öt éve hozta ki utolsó lemezét a This Moment Will Soon Be Gone-t. 2015 óta tartó hallgatását töri most meg a zenekar (a VOLT fesztiválos koncertet nem számoljuk) Itt van a vatta új Darken The Vermilion. Aki pedig beindult ettől a daltól, az a srácokat legközelebb MÁJUS 11-én nézheti meg a Budapest Parkban az Apey & The Pea és a Turbo társaságában. 

Tovább

„Mindig a súlyos megszólalás lesz ránk jellemző, miközben új elemeket is becsempészünk a zenébe”

Interjú Jamie Mathiasszal, a Bullet For My Valentine basszusgitárosával  

0bulletformyvalentine2019_56_eredmeny.jpg

A Bullet For My Valentine legutóbbi albuma, a Gravity a zenekar saját beismerése szerint is megosztóra sikerült, pályájuk íve azonban nem tört meg. Sőt, útjuk a jelek szerint továbbra is felfelé vezet. Hogy a bő két héttel ezelőtti budapesti fellépés mennyire öregbítette hírnevüket a hazai rajongók körében, az külön kérdés (lásd a beszámolót), a buli előtt mindenesetre Jamie Mathias bőgőshöz intézhettünk néhány kérdést.

Tovább

Májusi megjelenések

new-release-report.JPG

Május igazi kánaán lehet a rockzene rajongóinak, hiszen megannyi érdekes album jelenik meg. A hónap lagnagyobb durranása kétségtelenük a Rammstein 10 év után érkező új albuma lesz, de mellette is tapsikolhatunk rendesen. Vörös színnel szedve azok az albumok, amelyekről szinte biztosan lesznek recenziók, kékkel pedig azok, amelyekről valemilyen formában valószínűleg megemlékezünk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum