Broken And Bruised - Új dal Geezer Butlert is magába foglaló Deadland Ritualtól

2019. május 31. - theshattered

deadland-ritual.jpgKiadta a második tételét, a Broken And Bruised-t a Geezer Butlert, Steve Stevenst, Matt Sorumot és Franky Perezt magába foglaló Deadland Ritual. Az első dal, a Down In Flames még tavaly jött ki, de konkrét, nagyszabású terveik nincsenek az egyelőre csak koncertezgető csapatnak.

Tovább

Koncertkiadvánnyal ünnepel a Saxon

saxonnov2017promo_638.jpgAugusztus 2-án egy masszív kiadványt ad ki a már a negyvenedik évét taposó brit Saxon. A huszonkét nagylemezzel rendelkező veteránok a The Eagle Has Landed 40 (Live) címen fogják kiadni a mintegy negyven dalos, több helyszínen felvett, masszív anyagot, melyhez már egy előzetes és némi betekintés is készült, ezeket lentebb találjátok.

Tovább

Novemberben Budapestre jön Bruce Dickinson

Egyszemélyes előadással a Budapest Kongresszusi Központban

bruce_dickinson_what.jpg

Bruce Dickinson a világ egyik legismertebb és legsokoldalúbb előadója. Amellett, hogy az elmúlt évtizedekben a heavy metal rajongói az Iron Maiden élén bemutatott extravagáns előadásairól ismerhették meg őt, Bruce Dickinson a színpadon kívül is rendkívüli életet élt és él.

Tovább

A következő év az eddigi legjobb évünk lesz

Interjú Jami Morgannel, a Code Orange dobos-énekesével

code_orange_2018.jpg

Az egyesült államokbeli underground aktuális sikertörténetét a pittsburghi Code Orange írja, és az európai közönség is figyelemmel kísérheti, ahogy a kezdeti, Code Orange Kids név fémjelezte évek után egy továbbra is éhes, de érett hangzású hardcore / metal banda adja be a névjegyét a színtéren. Június 12-én az A38 szervezésében az Instantban lép fel a zenekar, ennek apropóján kérdeztük ki az egyik alaptagot, Jami Morgan dobos-énekest.

Tovább

Fél Lemmy is Lemmy, avagy ilyen videót alkotna a redneck-Tarantino

texas-hippie-coalition2019.jpgMa jelenik meg a Texas Hippie Coalition legújabb nagylemeze, a High in the Saddle, melyet természetesen egy klippel ünnepelnek meg a texasiak. A (mi mást?) redneck hangulatú blues-metalt játszó, immár hatodik korongját megjelentető csapat a Moonshinera készített egy Tarantino-ízű videót, melyben még (ez most kicsit ízléstelen lesz) Lemmy is megjelenik félig.

Tovább

A Darkthrone oktat - Új dalt adott ki a veterán duó

darkthrone1.jpg

Egy egyszerűbb videó képében adta ki az egyik újlemezes dalát a Darkthrone. A videó, amit leginkább koncerteket háttérvetítésnek tudnánk elképzelni (már ha lenne, persze) a Duke Of Gloatot gazdagítja, mely természetesen egy, az ígéretekhez híven dögszagú, de abszolút hallgatható (sőt!), kellemes kis alkotás lett. Lehet menni a boltba, az Old Star mától elérhető!

Tovább

Rob Halford még fitt: Tud telefont reptetni az öreg

judaspriest-4.jpgNem csak a(z alacsonyabb, vagy kevésbé magas) nézőket, hanem természetesen a zenészeket is (jobb esetben csak) zavarja, ha egy telefon kamerájából nézi végig az ember az estét. Egyrészt minek, másrészt minek adnak ki "tizen, vagy huszonikszezret" a jegyért, ha csak a telefont bambulják a színpad helyett. Nos, Rob Halfordnál is végre kiborult a bili, az öreg Illinoisban a Judas Rising alatt mutatta be a telefonon, ő hogyan rúgná seggbe azt, akinél éppen a zavaró készülék van. Egy rajongó mínusz, ezer egységnyi respekt plusz.

Tovább

Back At You - Itt egy új Archaic-dal

Vasárnap fellépnek Wacken Metal Battle Hungary-n

archaic_backatyou_crew.jpg

Az Archaic 2019-ben nagy lépésekkel halad előre, nem pihen egy percet sem! Több nemzetközi fesztiválra kaptak meghívást. Horvát, német és román fesztiválokon túl ott lesznek az idei Rockmaratonon is a Jungle Rot előtt. Ősszel turné belföldön és külföldön egyaránt.

Tovább

Így tért vissza az As I Lay Dying

aild_2019_04.jpgA tavalyi év egyik legnagyobb robbanása az As I Lay Dying visszatérése volt. A csapat akkor rögtön be is dobott egy masszív metalcore-bombát a My Own Grave képében, azóta pedig egy újabb tétel, a Redefined is be lett dobva a fazékba. A zenekar időközben turnéra is indult (ami Budapesten október 7-én fog megfordulni), szóval masszívan égetik magukat be újra a köztudatba, de hogyan is röffent be ismét az egész gépezet? A lenti, negyed órás kisfilmben adnak választ az egészre.

Tovább

Kannibálok és Halak - Popslágert dolgozott fel a Fish!

fish_foto.jpgA Fish!-től az lenne a váratlan, ha valami nem váratlan művelnének. A holnap a huszadik szülinapi buliján (várhatóan rendesen) odacsapó Halak az Animal Cannibals mindenki számára ilyen-olyan okokból jól ismert slágerét, a Takarítónőt popmetalították meg, csináltak belőle egy fasza ugrálós koncertnótát. Erre biztosan szét fog peregni a híd töltése! Jump mothafucka'!

Tovább

„A Deeper vagy a legutóbbi album bármely száma alapján már elég könnyen beazonosíthatóak vagyunk”

Vulture Industries-interjú

vulture_industries.jpg

A norvég Vulture Industries szerteágazó zenei világa folyamatosan gazdagodik új elemekkel, ahogy arról a nemrégiben közzétett friss szerzemény kapcsán ismét meggyőződhettünk. Abban is biztosak lehetünk, hogy a koncertek terén szintén szolgál majd komoly meglepetésekkel a társaság a közeljövőben. Addig is itt az a beszélgetés, amelyet a budapesti buli előtt, a helyszínen folytattunk a zenekarral. A prímet természetesen a frontember (és alkalmi turnémenedzser), Bjørnar Nilsen vitte, de időnként társai is megszólaltak.

Tovább

Új könyvet ad ki Iggy Pop

iggypark.jpgÚj könyvvel fog jelentkezni a július 24-én a Budapest Parkban is fellépő Iggy Pop. A 'Til Wrong Feels Right (magyar címről, kiadásról egyelőre nem tudunk) a veterán teljes karrierjét fel fogja ölelni, azaz a válogatott dalszövegek mellett lemezborítókat, fényképeket és Iggy Pop tollából származó visszaemlékezéseket lehet majd megtalálni az angol nyelven szeptember 26-án, félig-meddig az első The Stooges lemez megjelenésének ötvenedik évfordulóján megjelenő olvasmányban.

Tovább

Új lemezen dolgozik a Rise Against

rise-against-2017.jpgMegkezdte a tavalyelőtti Wolves utódjának munkálatait a Rise Against. A négyes énekese, Tim McIlrath elmondása szerint azért nem kell még annyira kapkodni a várakozással, ők sem fogják egy-kettőre összecsapni a lemez anyagát. Érdekes info, hogy a csapat tervez néhány, a The Ghost Note Symphonies, Vol. 1 című akusztikus lemez anyagára épülő koncertet, igaz, eddig csak az USA-ba lőtték be azokat.

Tovább

Trinity - Omega Diatribe klip vót' má'?

27356081_1348431451927337_753085105114935637_o.jpg

Igaz, nem most jött ki, de mi most mutatjuk meg, hogy a Szentháromság azaz a Trinity című dal, egy koncertklipet kapott az Omega Diatribe gondozásában. A dal maga a csapat legutóbbi, hasonló című, nagylemezén jelent meg, mely az első hangzóanyag volt Lucsányi Milán énekével és Höflinger Tamás gitárjátékával. Check !!!!

Tovább

The Day After 'Trinity' - Nem kegyelmez a Panzerfaust

panzerfaust2019.jpgKiadta az első dalát a június 14-én érkező új nagylemezéről, a The Suns of Perdition I: War, Horrid Warról a kanadai székhelyű black metal intézmény, a Panzerfaust. A korai atombombaprogram-tematikára épülő, több megatonnás robbanással felérő (természetesen a pinceszagú black-szöszmöszöknél milliószor kidolgozottabb) The Day After 'Trinity't minden, keményebb zenét (akár még progot) is szerető olvasónknak szívből ajánljuk csekkolásra.

Tovább

Igazából ők a death metal Motörheadje

Interjú az egyik legnagyobb hazai Cannibal Corpse gyűjtővel, Pestcyrptorral

61366155_554171848445205_6790250665416327168_n.jpg

A mai letöltős világban, nagyon fontos az eredeti hanghordozók vásárlása. Több szempontból is.  Vannak fanatikus gyűjtők, akik ráállnak egy adott zenekarra. Ilyen például Darabos István is, aki megrögzött Cannibal Corpse fan. Vele készítettünk egy interjút. 

Tovább

Ősszel kezdi az új lemez megírását a Guns N' Roses

guns_n_roses_2018.jpgIgaz, még néhány ötlet feldobásán kívül nem sok minden történt a félig-meddig újraegyesült Guns N' Roses új ötletei terén, de az alig egy hónap múlva a Volt Fesztiválon is fellépő Slash mindenkit megnyugtatott: az ősszel nekiállnak a dalírásnak. Erről egy rádiós interjúban számolt be.

Tovább

None But My Own - Újabb felfrissített dal a Machine Headtől

machine_head_2019.jpgÚjabb nótát mutatott be a Machine Head a huszonötödik évfordulós Burn My Eyes lemez stúdiós-élő sorozatából. A legújabb szelet a None But My Own lett, mely természetesen október 20-án, a Barba Negrában is fel fog csendülni, ahol a Kontos-Mader-Flynn-MacEachern felállású teljeslemezes blokk mellett egy, egyelőre még ismeretlen gitár-dob tengellyel kiálló új tagság best-of szakaszát is meghallgathatja majd a nagyérdemű.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum