Hazai underground black metal akták

Necroratory - III.

2019. augusztus 21. - bönin

0016817565_10.jpg

A budapesti Necroratory a hazai black metal underground dohos zugaiból bomlasztja a hallójáratokat 2010 óta. Két nagylemezt és egy sötét múltat hátrahagyó zenekar sokáig sodródott a bizonytalanság örvényében, de most újult erővel tértek vissza egy stabil felállással - a Malvm tagjaival és egy új bőgőssel -, továbbá egy harmadik opusszal. A Mad Disease és a Visions Of Annihilation után puritán módon III.-ra keresztelt album már júliusban megjelent digitális formában, azonban a zenekar azt tervezi, hogy fizikai formában szeptemberben is testet fog ölteni sötét alkotásuk. Az új korongon csak magyar nyelvű dalok hallhatóak. Addig is a bandcampen magatokba tudjátok szívni a Necroratory komor esszenciáját, hiszen az összes lemezük meghallgatható - beleértve a III. is.

Tovább

Elvileg megvan, ki is a Slipknot új perkása, a "Tortilla Man"

slipknot_2019.jpgNoha próbálták titokban tartani, mégis kiderülni látszik a Slipknot új ütőhangszeresének, a rajongók által a maszkja után csak Tortilla Mannek nevezett tagnak a kiléte. Az egyik Reddit-felhasználó tudni véli, hogy ki is lehet a Chris Fehnt váltó arc, melynek meghatározásában a legnagyobb infó-löketet Jim Root egyik nemrégiben adott interjúja adta.

Tovább

Seven Nation Army húsz stílusban

maxresdefault_2.jpgPete Cottrell ismét előkapott egy legendás riffet, hogy azt átrakja húszféle variációba, stílusba, zenekari verzióba. A legfrissebb áldozat a The White Stripes mindenki által ismert, tufa egyszerű, de annál hatásosabb Seven Nation Armyja lett, mely olyan áthallásokat kapott többek között, mint a Queen, a Linkin Park, a Protest The Hero, vagy a Van Halen... És persze ez nem a teljes sor!

Tovább

Videót kapott a Stop The Clocks, az Enter Shikari új dala

enter-shikari-tom-pullen.jpgAlig pár napja volt, hogy stúdióverzióban is bemutatta a legújabb dalát, a koncerteken már jó ideje játszott Stop The Clocksot az Enter Shikari. Nyilván a nóta mellé egy videó is kell, hogy társuljon, ez el is készült, kár, hogy nem egy időben történt a két bemutató. Akárhogy is, a filmecske természetesen hozza a zeneileg egyre inkább finomodó kvartettől elvárható színvonalat, tessék csak csekkolni!

Tovább

Új albummal büntet a Cannabis Corpse

cannabis-corpse-2019.jpgEgy friss nagylemez kiadására készül a... Fogalmazzunk úgy, hogy a tudatmódosító szerek használatát igencsak támogató Cannabis Corpse. A Nug So Vile című nagylemez bejelentése mellé természetesen egy szenny-tahó videót is bemutattak a Cylinders Of Madness képében, melyben a cannabis levelek mellett a vér is fröcsög rendesen. Irónia és humorérzék használata kötelező!

Tovább

Boldogság virág - Itt van a Leander Kills új videója!

leanderkills_2017_1_s.jpgA tegnapelőtti tíz éves bulin debütált a Leander Kills legújabb dala és videója, a Boldogság virág. A klip időközben a világhálón is elérhető lett, ezt mi is meg tudjuk mutatni. A dal maga a jövőre várható új Leander Kills nagylemez előfutárának tekinthető, tessék hallgatni nagy erővel!

Tovább

Tizenegy All Hope Is Gone-korszakos ki nem adott dal megjelentetésére készül a Slipknot

slipknot-cover-header_2019.jpgMost, hogy megjelent az új nagylemez, az elég erősre sikerült We Are Not Your Kind, a Slipknot masszívan visszarobbantotta magát a közéletbe - jövőre Budapestre is el fogják tolni a biciklit. A csapat szószátyár vezére (nem, ezúttal nem Corey Taylor), a bohócmaszkos Shawn Crahan elárulta: egy focicsapatnyi ki nem adott, All Hope Is Gone korszakos, kísérletező hangnemű nóta kiadását tervezik, még ezen albumciklus alatt!

Tovább

Gyúrj egy kicsit az As I Lay Dying budapesti koncertjére!

aild_2019_04.jpgKoncertvideót készített a Confined című dalához az október 7-én Budapestre is visszatérő As I Lay Dying. A nem is akármilyen összeállításban támadó turné (a tettestársak a Chelsea Grin, az Unearth és a Fit For A King lesznek!) a Barba Negraban lesz elérhető, ahol a csapat legjobbjai mellett a szeptemberben megjelenő új album, a Shaped By Fire kiszemelt dalai is fel fognak csendülni.

Tovább

Kidobatott egy biztonságist a Terror énekese

terror-hc2018.jpgJó, hogyha felkészülnek illemtanból a november 12-én a Terror koncerten felügyelő biztonsági őrök, mert Scott Vogel, a zenekar énekese igen ki fog akadni rájuk, ha nem viselkednek (természetesen maxirespekt az összes biztonságinak, nekem eddig rossz tapasztalatom nem volt velük!). A csapat éppen Dallasban oktatott, amikor Vogel kiszúrt egy meglehetősen tahó secust, aki szó szerint ütötte a színpadra feligyekvő rajongókat. Emberünk nyilván erre ki is fakadt, ki is dobatta a munkáját talán túlzottan is lendületesen végző arcot.

Tovább

The Signal Fire - Videót kapott a volt énekessel közös Killswitch Engage-nóta!

killswitchengage_press_2019_credit_travisshinn.jpgMár jó előre bejelentette a Killswitch Engage, hogy az új lemezén, az Atonementen (melyről hamarosan mi is megmondjuk, mi a véleményünk) a volt énekesük, a koncerteken elég rendszeresen megjelenő Howard Jones is énekelni fog egy dalban. Nos, meg is történt a nagy esemény, mégpedig a bikaerős The Signal Fire című dalban, melyhez természetesen hülyék lettek volna nem videót készíteni. Íme!

Tovább

Leander 10, Down For Whatever @ Barba Negra Track, 2019. augusztus 19.

Hány tonnás a dekád?

69220761_2334886826589478_6301106327657644032_n.jpgElég durva, hogy tíz éve már, mikor Leander kiadta az első saját neve alatt felvett dalát. És igen, a Csak Te, melynek egy rövid eredettörténetét is hallhattuk a bulin már két számjegyű korba lépett és bizony nem lehetett ezt nem megünnepelni az azóta már elég durván megduzzadt rajongósereg előtt. Szólt is a ház, de rendesen! Ha lett volna plafon, tuti lerepült volna a Trackről!

Tovább

Hardcore-nagyágyúk pusztítanak novemberben a Dürerben!

terror-hc2018.jpgNégy nagyon bika csapat várja majd november 12-én a Dürer Kertbe látogatókat. A Terror mellett a több részre esett Cro-Mags JM-kiadása, valamint a Lion's Law és a Jesus Piece fogja szétszedni az arra vállalkozók arccsontjait, a jegyek már kaphatók a bulira, érdemes sietni!

Tovább

Végre ismét Brutal Assault! - Beszámoló az első napról

Brutal Assault @ Jaromer, Josefov Erőd, augusztus 7-10.

_mg_4265.jpg

Végre ismét Brutal Assault! Kedvenc fesztiválom - amely egyben Közép-Európa egyik legszínvonalasabb extrém metal fesztiválja - idén sem maradhatott ki a nyári programból. Szerencsére sikerült megoldani az utazással kapcsolatban felmerült problémákat, így csak a szórakozásra kellett koncentrálnom, vagyis nincs más dolgom, mint négy napon keresztül elsőosztályú koncerteket nézni-hallgatni!

Tovább

Az Ingested debütáló lemezének turnéjával tér vissza Budapestre

ingested.jpg

A brit extrém metál banda, az Ingested idén ünnepli 10 éves évfordulóját Surpassing The Boundaries of Human Suffering című lemezének, a turnén pedig olyan társaik lesznek, mint a Within Destruction, Signs of the Swarm és a Distant. A fajsúlyos turné a Dürer Kertbe is elér november 12-én.

Tovább

A liftes lány él! - Koncertvideó a Babymetaltól

babymetal-april-1-2019-promo.jpgEgy élő felvételekből összeollózott klippel állt elő a japán Babymetal. A kinek guilty pleasure kategóriába eső, kinek a hátán a szőrt felállító formáció új, sorban harmadik lemeze, a Metal Galaxy október 11-én fog megjelenni, erről egy, korábban már bemutatott dalra, az Elevator Girlre készült a videó.

Tovább

Megházasodott a High On Fire frontembere, Matt Pike!

high-on-fire-2018-press-credit-jen-rosenstein.jpgTegnapelőtt kimondta a boldogító igent a már az alapító dobos, Des Kensel nélkül nyomuló High On Fire énekes-gitárosa, Matt Pike és immár a felesége, Alyssa Maucere. A lakodalom mindenféle nagyobb felhajtás nélkül ment végbe, a boldog pár egy, a jövőben megjelenő High On Fire klip forgatásának a másnapján kelt egybe.

Tovább

...és hozz magaddal vért! - Új dalt adott ki Wednesday 13

wednesday13-band-2018.jpgBemutatta a második lemezelőzetes dalát a Necrophaze címre keresztelt, szeptember 27-én megjelenő új nagylemezéről Wednesday 13. A horror-punk vonalon mozgó frontember és csapata a Decompose után a Bring Your Own Blood című tételt ajándékozta oda országnak-világnak, melyhez még egy vizuált is adott a veterán zenész.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum