Razorblade Meltdown - Friss videó a Dragonforcetól

2019. szeptember 23. - theshattered

dragonforce-2019.pngEgy teljesen animációs irányba elvitt klippel jelentkezett a Dragonforce. A még a Kreatorbe távozott Frédéric Leclercqkel felvett, viszont már nélküle megjelenő, pénteken a boltokba és az online platformokra kerülő lemezről a Razorblade Meltdown lett a legújabb "kislemezdal", melynek a filmje lentebb található meg. A nagylemez címe Extreme Power Metal lesz, a turnén a YouTuberól ismert gitáros, Steve Terreberry fogja kisegíteni a csapatot.

Tovább

Helmet 30 X 30 X 30 holnap a Dürer Kertben

helmet_2019.jpg

A Helmet idén lesz 30 éves, ennek apropójából pedig Page Hamilton és bandája úgy döntöttek egy 30 állomásos európai, majd egy 30 megállós amerikai turnéval ünnepelnek, mindenhol egy 30 számos szettel. A bűvös 30-as buliból természetesen a frontember egyik kedvenc városa, Budapest sem maradhat ki.

Tovább

Így kell Kornt feldolgozni (?)

kadinja-t-13.jpgA már húsz éve megjelent Falling Away From Me a Korn egyik slágere, ezt talán nem is lehet elvitatni tőle. A nem kevésbé erős Issues nagylemez felvezető kislemeze azóta is minden Korn bulin előkerül, nem érdemtelenül, elvégre a zenekar karrierjének egyik csúcspontján jelent meg. A Kadinja névre hallható csapat, megemelvén a kalapját a dal, valamint természetesen az azt előadó bakersfieldiek előtt, bemutatta a maga átiratát, melyben a klasszikus tételnek adtak némi fiatalos pofont. Hogy ez jó-e, vagy nem, azt majd ti eldöntitek, a nóta maga a következő.

Tovább

Józanodásról dalolnak a Rossz Farkasok - Új dal a Bad Wolvestól

bw2018.jpgEgy az énekes, Tommy Vext alkoholizmusából való kilábalásról szóló dalt tett közzé a Bad Wolves. A jövőre a Five Finger Death Punch és a Megadeth társaságában Budapestre is ellátogató csapat friss, könnyedebb hangvételű dala lentebb hallgatható meg, a teljes nagylemez, a N.A.T.I.O.N. október 25-re van beütemezve.

Tovább

Sanhedrin, Spirit Adrift @ Budapest, Auróra, 2019.09.18.

Lementem a pincébe…

ni701032.jpg

A különböző civil szervezeteknek, valamint közéleti és kulturális eseményeknek otthont adó Aurórát ezzel a bulival „avattam fel” koncerthelyszínként (egyben a RockStation is, ha jól rémlik). Játszott itt a közelmúltban többek között a Rotten Mind nevű svéd punk banda, de pont a klasszikus heavy metal műfajból nem igazán tudtam előzetesen elképzelni bárkit ebben a puritán, száz ember befogadására is alig képes pincehelyiségben, a ma is enyhén szólva kétes hírnevű „nyócker” mélyén.

Tovább

Ilyen semmiből többet is kérünk! - Szólódallal jelentkezett a The Dillinger Escape Plan vezére

0dilingerescapeplan2017_05_eredmeny.jpgEgy szinte teljesen gitármentes, de az anyazenekarára abszolút emlékeztető dallal jelentkezett a jobb létre szenderült The Dillinger Escape Plan gitárosa, vezére, Ben Weinman. A frissen bemutatott It Is Nothingot Weinman Patreon-támogatói már korábban is hallhatták, ahogy két, eddig nyilvánosan le nem hozott dalt is, azoknak a publikus megjelenéséről egyelőre nincs infó.

Tovább

Strigoi - Új zenekarral támad a Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh

strigoi2019.jpgMiután három korong után feloszlatta a Vallenfyret, a Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh újabb zenekart alapított. A Strigoi névre keresztelt formáció (mely a román mitológiában vámpírt, boszorkányt jelent) november 22-én adja majd ki a bemutatkozó lemezét, az Abandon All Faithet, melyről a gyilkos, blackes, grindcoreos Phantomst már be is mutatták.

Tovább

Már keverik az új Body Countot!

body-count-2017-735x560.jpgA jövő év elejére várható a Body Count legújabb nagylemeze, a Carnivore, melynek címe hamarabb megszületett, mint úgy általában a zenei rész. Mindenesetre időközben már nagyot ugrott előre az Ice-T vezette büntetőbrigád, mivel egy Twitteres rajongói kérdésre adott (időközben törölt) válasz szerint már egyenesen keverés alatt áll a 2017-es remekmű, a Bloodlust utódja.

Tovább

Ekképpen fest Phil Campbell és Alice Cooper közös dala!

philcampbell2017h-cropped-1_5.jpgTalán sokan tudjátok már, október 25-én egy saját nevén megjelentetett szólólemezzel fog jelentkezni Phil Campbell, aki (valószínűleg mondanunk sem kell, de) a Motörhead hathúrosa mögül ismerős sokaknak. Ahogy mi is korábban beszámoltunk már róla, a legenda az Old Lions Still Roar című korong minden dalára leakasztott egy (vagy több) nagynevű vendéget, ahogy a már bemutatott, Chris Fehnnel és Dee Sniderrel közös nótánál is jól lehetett látni, hallani. A frissen bemutatott Swing Ithez sem kis arc kölcsönzi hangját, egyenesen Alice Cooper teszi tiszteletét a mikrofon mögött, a végeredményre pedig egy szavunk nem lehet.

Tovább

Chris - Új dal és videó az Angertea-től

angertea_2019.jpgÚj klipet, és hamarosan új EP-t jelentet meg az Angertea zenekar. A klip egy vadonatúj dalhoz, a 8 perces Chris-hez készítette Lóránt Demeter rendező, és érdekessége, hogy az énekes-gitáros Gergő festményein alapszik, de megjelenik benne azért a zenekar is, bár elég bizarr és fura formákban. A zenekaros videófelvételt Nyári János, és a festmények fotózását Barna Péter csinálta. A klipet legelőször, speciális módon, a Szentes Kultik Moziban mutatta be a zenekar szerdán nagy vásznon. 

Tovább

Nincs többé Apey & The Pea, de van LAZARVS!

lazarus.jpg

Mint azt sokan tudjátok az Apey & The Pea csütörtökön adta TÍZ éves jubileumi koncertjét. A srácok a koncert végén bejelentették, hogy ez volt az utolsó Apey & The Pea koncert. Na, azért nem kell parázni, Apeyék maradnak együtt, senki se megy hentesnek, csak LAZARVS néven folytatja a trió a jövőben a munkásságát.

Tovább

Monolord - No Comfort (Relapse Records, 2019)

DOOMmal az űrbe!

monolord_last_leaf.jpg

Svédország bővelkedik a jobbnál jobb zenekarokban. Egyszerűen ontja magából az olyan zseniális bandákat, mint az Opeth, a The Haunted vagy az Entombed, hogy csak egy párat említsünk a teljesség igénye nélkül. Jó pár éve pedig a nyakunkba kaptuk még a Monolordot is. A zenekar most hozta ki a legújabb, No Comfort című lemezét, amit mi már tűkön ülve vártunk.

Tovább

Lényegében készen van a kettes Times Of Grace

times-1568x1045.jpgHabár a Killswitch Engage zakatol előre, a rajongók felől időnként jogosan merül fel a kérdés, hogy hol van a folytatása a gitáros Adam D és az első Times Of Grace korong még KSE-be vissza nem tért Jesse Leach 2011-es bemutatkozó lemezének, a Hymn Of A Broken mannek folytatása. Nos, a két arc örömmel számol be a hírről: elkészült az alkotás, melyet elvileg hamarosan hallani is fogunk, igaz, még némi énekfelvétel hátra van még. Jesse Leach egy hosszabb Instagram-bejegyzésben számolt be a fejleményekről.

Tovább

Hallucinogen - Jön a Blut Aus Nord új nagylemeze!

blut_aus_nord.jpgImmár a tizenharmadik albumának kiadására készül a Blut Aus Nord. A francia black metal erőmű egy kisebb stílusváltást ígér az új alkotására, a Hallucinogenre, melynek kicsit dallamosabb, kevésbé sötét, szellősebb, helyenként már-már rockos világába a lent is hallható lemeznyitó, a Nobos Nebuleam által enged egy kis betekintést. A teljes, kilenc dalos anyag október 11-től lesz majd elérhető.

Tovább

Ivós dalt vett fel a Korpiklaani!

korpiklaani.jpgNyilván minden Korpiklaani-fan a szívéhez kapott, hogy kedvenceik egy alkoholról szóló dalt adtak ki. A szinte minden albumán "ivó" csapat most nem kiemelten egy italfajtát szemeltek ki témának, hanem az amcsi turnéjuk "alá" nyomtak egy Land of a Thousand Drinks című tételt, csak hogy legyen mire abajkodni majd, ha úgy hozza a szerencse. A dal, mivel a legutóbbi korong, a Kulkija után készült, lehetséges, hogy jön majd az albumbejelentés is, de jó eséllyel arra még várni kell kicsit.

Tovább

Jön a volt Type O Negative tagokat is magába foglaló Silvertomb új nagylemeze

silvertomb2019.jpgA valamikori Type O Negative-os Kenny Hickeyt és John Kellyt is magába foglalja a Silvertomb, akiknek az új nagylemeze, az Edge Of Existence már a kanyarba van. A csapat a Waiting című (egyébként a lemezt záró) dallal folytatja a nagylemez előzetes megismertetését, az előző a Love You Without No Lies című tétellel kezdtek el. Az össz-vissz' negyed óra alatt összeállt dalt, ahogy az előző tételt is lentebb megtaláljátok.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum