Megérkeztek a 30. Rockmaraton első fellépői, elindult a jegyértékesítés!

2019. szeptember 30. - rockstation

rm2020.jpg2020-ban kerek évfordulót ünnepel Magyarország legrégebbi rock-metal fesztiválja, a Rockmaraton. A 30 éves szülinapra bejelentették az első fellépőket – rögtön 40 zenekart.

Tovább

Chemical - Újabb dal a hamarosan Budapestre látogató The Devil Wears Pradatól

b491f555-the-devil-wears-prada-2018.jpgOktóber 11-én jelenik meg a The Devil Wears Prada legújabb, ezúttal a szokásosnál eltérőbb megközelítésben írt nagylemeze, a The Act. A korongról két dalt már korábban bemutattak, ezek a Please Say No és a Lines Of Yours Hand voltak, most viszont itt a következő nyilvános szelet, a Chemical, melyet az alábbiakban tudtok meghallgatni.

Tovább

Két hét múlva jön az új Tankcsapda-nagylemez, a Liliput Hollywood!

tankcsapda_2018.jpgKét hét múlva, azaz október 14-én kerül a kijelölt benzinkutakra a Tankcsapda legújabb nagylemeze, a Liliput Hollywood névre keresztelt dalcsokor. A Tankok a tízdalos album dallistáját és a nem végleges, nem teljes borítóját is bemutatták már, ez mind (egyben a korábban bemutatott Szevasz Öcsémmel) lentebb látható.

Tovább

Mi az? Repül, Iron Maidenes és nem repülő?

De nem is Bruce Dickinson!

0ironmaiden2018_04_eredmeny.jpgA válasz egyszerű: Janick Gers gitárja! A harcedzett húrmester San Antonioban a már szokásos koncertvégi gitárlengetős muriját csinálta, mintegy beetetvén a rajongókat, hogy közéjük dobja azt, amikor kicsit jobban kikerekedett a szeme, mint várta. Ugyanis a dolog nem úgy sült el, ahogy eredetileg tervezte és sokszor megcsinálta már: a hangszer tényleg berepült a fanatikusok közé! Gers persze kénytelen volt visszakérni a hangszerét, ami így egy kicsit kellemetlen szájízt hagyott az azt elkapó arcokban, de legalább elmondhatják: egy pillanatig övék volt a legenda hangszere.

Tovább

Made In America - Erre kell számítani a Blitz-Portnoy-Demmel-Menghi projekttől

madeinamercia.pngA nyár közepén mi is beszámoltuk a Mike Portnoy, Bobby "Blitz" Ellsworth, Phil Demmel és Mark Menghi által létrehozott projektről, viszont azon kívül, hogy "vannak", egyéb érdemi infót nem lehetett mondani róla. Egy nem is olyan régen adott interjújában a projekt énekese, az Overkill torka, Bobby "Blitz" Ellsworth viszont némi anyazenekaros kérdés között elmondta, mire is kell számítani, a mint kiderült, Made In America névre keresztelt csapattól. Ki nem találnátok: thrash-hegyeket, viszont egy kis csavarral a történetben!

Tovább

Dal a fakó Hajnali Csillagról - Friss Insomnium-remekmű érkezett

insomnium-band-pic-2014.jpgSorra adja ki az október 4-én, azaz a jövő hét pénteken megjelenő új nagylemezének, a Heart Like A Gravenek a dalait az Insomnium. Nem is csoda, hogy ilyen lelkes a csapat, a frissen bedobott kilenc perces művük, a dalszöveges videóval körített Pale Morning Star is egyenesen egy masszív mesterremek lett, ahogy a már ismert társai is. Ha esetleg valamiért nem találkoztatok volna velük, a korábban kiadott két másik nótát, a címadót és a Valedictiont is megtaláljátok lentebb. Ha pedig élőben is szeretnétek hallani, hogy hogyan is hangoznak ezek a dalok, november 26-án a Dürer Kertben megtehetitek, ahol a The Black Dahlia Murder és a Stamina társaságában zakatolnak majd egy masszívat.

Tovább

Puddle Of Mudd - Welcome To Galvania (Pavement Music, 2019)

Lekopott a sár

2019. szeptember 29. - KoaX

puddleofmuddwelcometogalvaniacd.jpg

Az ezredforduló után vagyunk, beköszöntött a nagybetűs huszonegyedik század. Tombol a bő nacis korszak, gördeszkások harcolnak a bmx-esekkel, ezerrel pörög a Limp Bizkit, miközben a Korn és a Slipknot is teret nyer magának, a far vízen meg evez a Sum 41 és itt van mellette a Puddle Of Mudd. Na de mi van napjainkban?

Tovább

Ismét teljes a Machine Head felállása!

0machinehead2018_28.jpgRobb Flynn hivatalosan is bejelentette, kik alkotják a tavaly bombaként szétrobbant Machine Head rajta és a basszer, Jared MacEachernen kívüli másik felét. Az október 20-án Magyarországon, azon belül Budapesten, a Barba Negrában fellépő csapatba nem kis arcokat talált meg a valljuk be, nem problémamentes frontember: a gitáron a Decapitatedből ismert Wacław "Vogg" Kiełtyka, a dobokon a Devilmentes, Eastern Frontos Matt Alston hozza majd a jól ismert riffeket, dallamokat, ütemeket.

Tovább

Tear You Down - Itt a Clawfinger új dala!

clawfinger_2019.jpgAhogy ígérte is, bedobta a legfrissebb zene-gránátot a köztudatba a Clawfinger. A hivatalosan feloszlott, de néha-néha koncertező svéd legenda a friss dalát Tear You Downra keresztelte el, melyben a politikusok kapják a kiemelt szerepet - igen, kis hazánk sem marad ki a szórásból, sőt! Az ötös természetesen nagylemezt továbbra sem tervez, magyar koncertről nincs hír.

Tovább

Ötödik nagylemezére készül az Alcest

alcest2019.jpgAz augusztusban kiadott Protection után egy újabb, ezúttal videóval is kiegészített dalt adott ki az Alcest. A sorban ötödik, Spiritual Instinct címre keresztelt, október 25-én megjelenő alkotásról a Sapphire című, ezúttal kicsit könnyedebb, de bátran remekműnek nevezhető számot mutatták meg a franciák, de a korábban bedobott, már említett tételt is megtaláljátok az alábbiakban.

Tovább

Búcsúválogatást ad ki a Necrophagia

necrophagia-promo1-1024x768.jpgEgy karrierösszegző válogatáslemezt ad ki a harmincöt éves Necrophagia. A gitárt a szögre akasztó együttes november 22-én adja ki a Here Lies Necrophagia - 35 Years Of Death Metal című összeállítást, melyben az 1987-es Season Of The Deadtől kezdve egészen a 2014-es WhiteWorm Cathedralig gyűjtik majd össze a legjobbnak ítélt alkotásokat - új dal sajnos nem jár a pakkhoz.

Tovább

Jön a volt In Flames és Amaranthe tagokat is magába foglaló Cyhra második lemeze!

cyhra_2019.jpgNovember 15-én adja ki a Jake E-t (ex-Amaranthe), Jesper Strömbladot (ex-In Flames), Euge Valovirtat (ex-Shining) és Alex Landenburgot (Luca Turilli's Rhapsody) összefogó Cyhra a második nagylemezét, a No Halos In Hellt. A csapat az Out Of My Life című tételt már be is mutatta, ahogy illik, egy klip is jár mellé.

Tovább

Két új dalt adott ki a We Came As Romans

wecameasromansbandsept2019_638.jpgCarry The Weight és From The First Note címmel két új tétellel örvendeztette meg a rajongóit a We Came As Romans. A két felvétel egyben a 2018-ban elhunyt énekes, Kyle Pavone utáni korszak első friss dalos életjeleként lehet betudni, akinek a helyére nem akartak senkit sem leszerződtetni - így kvintett felállásban zakatolnak tovább.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum