Professor Electric - Vitriol (2019)

2019. május 05. - KoaX

57088239_2505136116163773_1153569031056261120_n.jpg

Mostanában rengeteg supergroupnak hallgattam a lemezeit, eszméletlen sok szólóanyaggal találkoztam. Így vágytam valami mocskos kis underground anyagra, így nekiálltam keresgélni. Így akadtam rá a Professor Electric új anyagára. Itt a Vitriol!

Tovább

Egerekről, emberekről, gombafelhőkről - Új dal az Of Mice & Mentől

ofmice2019.jpgMushroom Cloud címen új dalt adott ki pénteken az Of Mice & Men. A tavalyi Defy nagylemez óta ez már a második olyan tétel (az első a How To Survive volt), ami nem azon a korongon került napvilágra, szóval egyre nagyobb a gyanú, hogy hamarosan a következő album megjelenését is be fogják jelenteni. Akárhogy is, augusztus 8-án a Szigeten biztos, hogy el lehet majd csípni a kvartettet, szóval tessék készülni rendesen!

Tovább

Nyomasztó klipet készített új dalához a The Wildhearts

wildhearts2019.jpgPénteken jelent meg a brit rockcsapat, a The Wildhearts legfrissebb dalcsokra, a Renaissance Men, melynek a Dislocated című dalát korábban is elcsíphette már a nagyérdemű. A megjelenés tiszteletére egy klippel gazdagodott a csomag, ez a Let 'Em Go-ra készült, ez lentebb található meg a másik nótával egyetemben. Mivel esetleg ijesztősebb, nyomasztóbb, cicisebb részek is találhatók benne, talán az érzékenyebb olvasóink ezt óvatosabban közelítsék meg.

Tovább

Nyáron érkezik a Turilli / Lione-féle Rhapsody új albuma

turillilionerh2019.jpgJúnius 28-án érkezik a Turilli / Lione Rhapsody új, igazából ezen név alatt első lemeze, Zero Gravity (Rebirth And Evolution). A tízdalos csomaghoz a bejelentéssel egyidőben megérkezett az első dal is, a Phoenix Rising, melyhez egy, az album borítójához passzolóan futurisztikus látványvilágú dalszöveges videót készítettek az urak.

Tovább

Suffocation / Belphegor / God Dethroned / Nordjevel / DarkRise / Kill With Hate @ Dürer Kert

Extreme metal orgia

_mg_5436.JPGÁprilis 26-án visszatért hozzánk az amerikai technikás death metal gépezet Suffocation és az osztrák démoni légió Belphegor annak érdekében, hogy a maradék lelket is kitapossák belőlünk.

Tovább

Ezt kell tudni Tarja új lemezéről

45642387_2258120427594993_6931930559790710784_n.jpgAhogy várni is lehetett (megígérték, szóval...), Tarja Turunen bejelentette, mikor, hogyan, milyen beltartalommal fog megjelenni az új nagylemeze, az In The Raw. A kedden bemutatott Dead Promises mellett kilenc másik tételt tartalmazó korong augusztus 30-án fog a boltokba és a megfelelő platformokra kerülni, olyan neves vendégekkel, mint Björn "Speed" Strid, Cristina Scabbia, vagy Tommy Karevik.

Tovább

The Hunter - Új dal érkezett a Firespawntól

firespawn-bandphoto-2017-1170x696.jpgEgy újabb előzetes dalt szellőztetett meg a csupa nagy névből, egész pontosan Entombed, Necrophobic és Dark Funeral tagokból álló Firespawn. A mondhatni szupergroup harmadik nagylemeze, az Abominate június 7-től lesz majd elérhető, melyről az eddig kiadott két tételt, az abszolút friss The Huntert és a korábban bemutatott The Great Onet meg is tudjuk mutatni nektek.

Tovább

Cicák, guruk, meg a Broadway - Új klipet adtak ki Daron Malakianék

scars_on_broadway_2018.jpgNem nagyon szokásunk már jó ideje megjelent lemezek új kislemezes dalát lehozni, de azért vannak kivételek. Például egy ilyen videóval, mint a Scars On Broadway új klipje, az Angry Guru (megjelent a tavaly nyári Dictator lemezen), könnyen kivételt tudunk tenni, mivel az egész annyira elszállt, hogy nem lehet nem kihagyni a sorból! Rajong és cica!

Tovább

Black Antenna, hatodik rész: Folytatódik az Alice In Chains sorozata

0aliceinchains2018_45_eredmeny.jpgMár a hatodik fejezeténél jár az Alice In Chains legutóbbi nagylemezének, a Rainier Fognak a dalain alapuló sorozat, a Black Antenna, ami azt jelenti, hogy túl van a felén az Adam Mason által készített alkotás. Akárhogy is, itt a következő fejezet, ahogy mint az eddigieket is, melegen ajánlunk minden rajongónak és nem rajongónak.

Tovább

Itt az újrakiadott Ashes Of The Wake!

lamb-of-god-2018.jpgAhogy már jól tudjátok, újra kiadja, kiadta a nagy áttörést hozó nagylemezét, az idén tizenöt éves Ashes Of The Wake című albumot a Lamb Of God. A ma megjelent csomagban egy b-oldalas dal, az Another Nail To Your Coffin, valamint három további demo is helyet kapott, mindez fizikai formában dupla vinylen lett elérhető. A teljes pakkot természetesen a megjelenési dátummal egyidőben az online platformokra is felpakolták, így mi is meg tudjuk mutatni nektek, nehogy szó érje a ház elejét! Plusz legalább van mire megfájdítani a nyakakat!

Tovább

Megérkezett az első tényleges, új Sabaton-dal!

sabaton2019.jpgA saját verziójában is bemutatta a Sabaton a napokban az Apolcalyptica értelmezésében kiadott Fields Of Verdunt. A dalhoz természetesen egy történelmi jellegű klipet is mellékeltek a múltmániás svédek, ezt az alábbiakban tekinthetitek meg. Az első világháború tematikájú, The Great War címre keresztelt új nagylemez július 19-én fog megjelenni többféle verzióban.

Tovább

Május végén crossover történelem a Dürerben

Budapesten a Leeway!

56236104_2162524223829233_9164956130827304960_o.jpg

HC és thrash arcoknak remélem nem kell bemutatnom a new york-i Leeway-t, akik a 80-as években a crossover hangzás első zászlóvivői voltak, olyan bandákkal karöltve, mint a Cro-Mags, vagy a Suicidal Tendencies. A Born To Expire lemezük a NYHC és a thrash metal fúziójának egyik legkiválóbb példánya. A banda a 90-es évek vége fele kicsit visszafogta magát, mivel beszivárgott hozzájuk is a grunge, majd '96-ban feloszlottak. Pár re-union után a frontember Eddie Sutton most ismét összerántotta a csapatot ráadásul a régi Desperate Measures felállással, sőt, hamarosan egy új EP is napvilágot fog látni, bár Leeway NYC néven - erről aránylag kevés info van még (elvileg Tipping Point néven kerül majd a polcokra). Az I'm Your Pusher c. nótát már tavaly kidobták, most viszont egy videót is kaptunk hozzá. Nézzetek meg, de olvassatok tovább, ugyanis a két fasza nyitó banda is bemutatásra kerül!

Tovább

Grand Magus - Wolf God (Nuclear Blast, 2019)

A Valhalla heavy metálja

wolf_god.jpg

Ha a Valhallában az egyik aranypáncélos harcos klasszikus heavy metalt rakna be a viking rádión mézsör ivás közben, akkor biztos, hogy a Grand Magus szólalna meg a kürt-hangfalakból. A Grand Magus a viking metalnak sohasem az extrém oldalát képviselte, hanem tradicionális megközelítésből támadja meg az északi mitológiát - a fegyverük igazi, pengeéles heavy metal, súlyos doommal mérgezve. Az idén 20 éves banda mindig hű maradt a hangzáshoz, talán csak apró változtatásokat fedezhettünk fel a lemezeiken, olykor túlsúlyba került a gyorsabb tempós heavy, néha pedig a hömpölygő doom fölényeskedett. A Wolf God visszakacsint a korai korongokhoz, lassabb, súlyosabb és kimértebb matéria. 

Tovább

Hamarosan új muzsikát vesz fel az Entombed

entombedoriginal2016_638.jpgHa minden jól megy, nem is olyan sokára friss dalt, dalokat fog rögzíteni az idén május 17-én nem is akármilyen (teljes Clandestine lemezes) koncertanyaggal jelentkező Entombed. A kicsit módosult felállású csapat jövőjéről Alex Hellid nyilatkozott nemrégiben ezt-azt, természetesen az előtérben az új dalok megjelentetésével.

Tovább

Ahi Ka - Új dal az Alien Weaponrytől

alien_weaponry.jpgBeadott egy friss tételt a maori nyelven daloló fiatal thrash/groove metal zenekar, az Alien Weaponry. A tavaly a nagylemezzel bemutatkozó trió ezúttal egy nem lemezes dalt adott ki az Ahi Ka képében, melyet az Adult Swimen keresztül debütáltak, rajta is lesz a TV csatorna holnap megjelenő második, csakis virtuális formában elérhető válogatáslemezén. Aki élőben is szeretné elcsípni az Új-Zélandról származó csapatot, az július 24-én a Dürer Kertben jól meg is teheti. A jegyek már kaphatók.

Tovább

Ma nyit a Barba Negra Track

track_nyitas.jpg

Whitesnake, Dropkick Murphys, Steel Panther, Testament, Meshuggah, Amon Amarth, Trivium, Avantasia és még a legendás, 1994-ben alakult brit Skunk Anansie is a Barba Negra Trackben koncertezik a nyáron. A hazai felhozatalt pedig olyan nevek alkotják, mint a Tátrai Band, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Fish!, a Hooligans, a Road, az Ossian, vagy számos igazi klasszikus rock legenda, többek között a Karthago, a Beatrice, a Dinamit, a Lord, vagy az életmű koncertjének folytatásával érkező Hobo. A Track május 3-án nyitja meg hatodik szezonját.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum