RockStation

Fenn, az északi hidegben - Mutatja be új dalát a Sonata Arctica

2019. augusztus 25. - theshattered

sonataarctica2019c.jpgMegérkezett a Sonata Arctica legújabb dala, a Cold. A dal az elődjével, az A Little Less Under Understandinggel ellentétben egy rendes, hagyományos videóklipet is kapott, mind a kettőt lentebb megtaláljátok. A csapat legfrissebb, nyilván mind a két említett nótát is tartalmazó nagylemeze, a Talviyö (azaz Téli Éjszaka) szeptember 6-án fog megjelenni a Nuclear Blast gondozásában.

Tovább

Véget ért a Rammstein arénaturnéja

rammstein_2019_3.jpgEgy jó hosszú, ráadásul annál sikeresebb arénaturnén van túl a Rammstein, melyben Európa több városát is érintették. A természetesen a májusban megjelent új, cím nélküli albumot megmozgató kanyaron több, mint egymillió nézőnek játszottak a németek, ahol minden eddiginél nagyobb látvánnyal és erősebb műsorral készültek a rajongók számára. A csapat ígéri: jövőre jön a folytatás, az már csak a szervezőkön, illetve a megfelelő helyszín meglétén múlik, hogy Magyarországra jut-e majd a jóból.

Tovább

Eugene Tooms - The Whole Nine Yard (2019)

A mechanikus kakas támadása

68603685_587880611618334_1779760131643277312_n.png

Amikor egy haver azzal ír rám, hogy "írnék-e a lemezükről?" mindig elgondolkodom, hogy ez jó ötlet-e. Volt már rá példa, hogyha nem tetszett az ismerős zenéje, akkor abból sértődés lett és hosszas haragtartás felém. Máskor meg olyan lemezt kapok, amit ki sem bírok venni a lejátszóból. Kétélű dolog ez, de azért a többség megértő. Csütörtök reggel akptam meg a Eugene Tooms bemutatkozó lemezét a The Whole Nine Yardot.

Tovább

Vinyl díszdoboz jelenik meg Ozzy szólóanyagaiból

0b10.jpgA Sötétség Hercege új ajándékkal lepi meg a rajongóit: nem, nem új stúdióanyaggal, az még arrébb van, ha lesz egyáltalán, hanem a korábbiak egybecsomagolásával! Ráadásul a See You On The Other Side címre keresztelt dobozban az összes nagylemez és a Mr. Crowley live EP mellett egy teljesen új, Flippin' The B Side című összeállítás is helyet fog kapni, melyen a különböző kislemezeken megjelenő dalokat szedték össze az illetékesek. Mindehhez egy kimerítő tartalomjegyzék és egy trailer is napvilágot látott... Naszóval!

Tovább

Újabb csemegét tett elérhetővé a Purple deluxe újrakiadásáról a Stone Temple Pilots

stp1994.jpgAz Interstate Love Song 1994-es koncertfelvételével növeli az étvágyat a Stone Temple Pilots az ugyanabban az évben megjelent Purple című albumának újrakiadásához. A nagyon masszív 3 CD + 1 kislemezt tartalmazó csomag szeptember 13-tól lesz elérhető, benne rengeteg, eddig kiadatlan tétellel.

Tovább

Living Colour és God Forbid-tagok fognak össze a Disciples Of Verityben!

disciplesofverity.pngTöbbek között a Living Colour énekese, Corey Glover és a God Forbid volt dobosa, Corey Pierce is ott muzsikál abban a Disciples Of Verity nevű formációban, melyben rajtuk kívül George Pond, Danny Puma (mindketten Negative Sky) és Mark Monjoy (Sekond Skyn) is megmutatja, hogyan kell "ezt" csinálni. A friss formáció már ki is adta az első dalát, a Worthyt, melyben, csak hogy lehessek kapkodni a fejeket a rengeteg nagy név hallatán, Jeff Loomis is megpengeti a sokhúrost. A teljes nagylemez, a Pragmatic Sanction megjelenése őszre várható.

Tovább

Jövő héten gore party a Robotban

Brutal Sphincter, Serrabulho és Bagzó Macskák

64704032_1236100533216355_4773248445991354368_o.jpg

Egy röfögős, cuppogós nyárzáró buli vár a grind és gore fanatikusokra jövő hét szerdán a Robotban! A két party banda kifejezetten a humorra építi brutális muzsikáját. A 2011 óta aktív portugál Serrabulhonak már a logójától elhányod magad, de várd ki, míg meghallod az akár népi elemekkel telepakolt mulatozós grindját! Tavaly jelent meg a Porntugal lemezük, melyet most népszerűsítenek a turné keretei között. Ha már most mosolyogsz, akkor elárulom a két régebbi albumuk címét: Ass Troubles és Star Whores. Bűntársuk a belga Brutal Sphincher, akik szintén elég magasra tették a poénmércét - tavalyi lemezük az Analhu Akbar az egyik legnépszerűbb party brutal death/gore korong lett. Magyar oldalról pedig újra összeállt a Bagzó Macskák névre hallgató grind táncegyüttes, hogy mutassanak egy kis magyar káoszt.

Tovább

Októberben érkezik a The Devil Wears Prada friss nagylemeze

b491f555-the-devil-wears-prada-2018.jpgThe Act címen fog megjelenni a The Devil Wears Prada legújabb nagylemeze, a 2016-os Transit Blues utódja. Az album borítóját és dallistáját már be is mutatta a kvartett, természetesen az új dal sem maradhatott le: a Lines Of Your Hands lett az, amely a lemez első felvezetőjének szerepét hivatott betölteni. A teljes csomag október 11-én fog napvilágot látni.

Tovább

Újabb dalt adott ki az Igor Cavalera-féle industrial projekt, a Petbrick

petbrick-1.jpgRadiation Facial címen kiadta a második dalát is az Igor Cavalera és Wayne Adams -alkotta industrial formáció, a Petbrick. Az I címen, október 25-én megjelenő albumról korábban a Horse című dal lett közkincs, így már két nótát is fel tudunk sorakoztatni a nagyközönség számára. Nem is ragoznánk tovább!

Tovább

Generation - Új dal és videó az Atreyu legutóbbi nagylemezének deluxe kiadásáról

190606_atreyu02.jpgEgy hete jelent meg a nem is olyan régen - speckó felállásban - Budapesten is megfordult Atreyu legutóbbi nagylemezének, az In Our Wakenek speckó, deluxe kiadása. A hét dallal megtoldott anyag egyik bónusz tétele, a Generation megmutatván, hogy ez is a "sima" tesóival egyenrangú szösszenet, egy videót is kapott, melyet az alábbiakban találtok meg.

Tovább

Nem tudod, milyen lehet a mongol metal? Most pótolhatod ezt a hiányosságot!

thehu.jpgFriss videót adott ki a Dzsingisz Kánról szóló dalához a mongol származású, a zenéjükbe az ottani hagyományos elemeket is gazdagon felhasználó, a mongol külügyminiszter által a Mongol Kultúra Nagyköveteinek kinevezett The Hu. A hamarosan több, mint ötvenállomásos USA-turnéra induló csapat eddigi összes videóját megmutatjuk, higgyétek el, megéri lecsekkolni őket, nem mindennapi zenei élmény! Ha esetleg a lentieknél is többre vágynátok, a csapat bemutatkozó nagylemeze, a The Gereg szeptember 13-án fog megjelenni.

Tovább

Judgement (& Punishment) - Új videóval oktat a Jinjer!

original-band_mobile_2-2.pngFriss nagylemezt fog december 22-én a The Agonisttal közös koncertre hozni a Jinjer. A mostanában egyre inkább felfelé ívelő pályán lévő ukránokról jó ideje tudni lehetett, hogy új albumon dolgoznak, hát meg is lett az eredménye! A Macro című album október 25-én fog megjelenni, az első előzetes, a Judgement (& Punishment) már kint is van, ráadásul egy klippel dúsítva!

Tovább

Újabb, eddig ki nem adott, Lemmyvel közös dal látott napvilágot

lemmy_1.jpgMár három év fél éve, hogy elhunyt Lemmy, de még mindig vannak olyan eddig ki nem adott felvételek, melyeken az egyetemes zenetörténeti legenda hangja hallható. A legfrissebb "megtalált" nóta a Lynda Kayjel közös The Mask, melynek története még 1979-ben kezdődött, akkor kezdte azt írni a vén bibircsókos frontember. A végül 2009-ben rögzített tétel hamarosan hivatalosan is elérhető lesz, ha valaki fizikai formában is magáénak szeretné tudni, akkor Kay Black & Gold című duplalemezét kell majd megvenni. Ezen tizenkilenc másik dal, közöttük mindenféle feldolgozás is hallható lesz - természetesen azok már Lemmy hangja nélkül.

Tovább

Ilyen volt a Korn virtuális koncertje

korn-header-web-artix.jpgAhogy korábban be is jelentették, kedden megtörtént az AdventureQuest 3D és AQ Worlds felületén a virtuális Korn-koncert. A háromdalos, tizenegy perces szettben az örökzöld Freak On A Leash, az újlemezes You'll Never Find Me és az előző korongról származó Rotting In Vain hangzott el, melyekről felvétel is készült - természetesen a játékosok szemszögéből. A Korn ezzel a legújabb nagylemezét, a szeptember 13-án megjelenő The Nothingot próbálta megpromózni kicsit, erről azóta egy másik dal, a Cold is ismertté vált.

Tovább

Krisiun koncert a Gruesome és a Vitriol társaságában jövő tavasszal

banner2019.pngNyakakat előkészíteni: tripla death metal támadás érkezik a tengerentúlról, ‘Slaying Steel Over Europe’ névre keresztelt turnén mutatja be új korongját a brazil KRISIUN 2020-ban Európa-szerte, Budapestre pedig március 24-én érkeznek a Dürer kertbe. A tavaly ősszel megjelent, Scourge of the Enthroned című 11. nagylemezt két amerikai csapattal hozzák el, társaik a GRUESOME és a VITRIOL zenekarok lesznek.

Tovább

Take The Crown - Újabb dalt adott ki az új lemezéről az Alter Bridge

alter-bridge-promo-june-2019.jpgA Wouldn't You Rather és a Pay No Mind után újabb dalt mutatott be a Walk The Sky című nagylemezéről az Alter Bridge. Az október 18-án megjelenő dalcsokrot a csapat Európában is be fogja mutatni, igaz, Budapestet ezúttal el fogják kerülni - legközelebb Bécs kerülhet szóba. A Take The Crown című dal az alábbiakban hallgatható meg, mellette ott figyel a másik két, már korábban kiadott téma is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum