RockStation

Nyáron stúdióba vonul az Obscura

2020. január 05. - theshattered

obscurabandpromojan2018-638.jpgAz év közepén elvonul az Obscura, hogy felvegye a legújabb nagylemezét, a 2018-as Diluvium utódját. Az ezúttal, hosszú idő után először nem a Cosmogenesis-koncepciót követő korongról az énekes-gitáros Steffen Kummerer árult el egy pár gondolatot.

"Ó, már írjuk a dalokat az új Obscura-albumhoz. Körülbelül féltávon vagyunk az új dalok megírásával, miközben készülünk a következő turnéra is, plusz a terveink szerint nyáron bevonulunk a stúdióba. Jelenleg éppen folynak az egyeztetések a lemez producerével kapcsolatban, illetve, hogy mikor, hol vesszük majd fel. De nyáron biztosan elvonulunk és felvesszük az új lemezt. Sűrű évünk lesz, nagyon sűrű!"

Az album irányvonaláról: "Ha meghallgatod az első, 2003-as demónkat, lényegében kevertük a black metalt és a death metalt egy kevéske thrash-el, de már akkor is voltak benne kisebb progos részek, például vonósok képében. Ilyen tekintetben nem sokat változtunk, az egyedüli különbség az, hogy most már jobb zenészek vagyunk, mint akkoriban. Egyszerűen csak játsszuk, amit szeretnénk, de egyben ragaszkodunk is a gyökereinkhez. Például sosem leszünk női énekes, opera alapú, nem tudom, gótikus csapat a következő lemezünkön. Egyszerűen csak játsszuk a zenét, amit szeretünk és kedvelünk, ezt visszük tovább, ezt próbáljuk meg egyre érdekesebbé tenni. Jó eséllyel maradunk a kitaposott ösvényen, de egyúttal nyitunk is egy kicsit, olyat ötleteket használunk majd, amit más csapatok nem. Ha megfigyeled az Akróasis és a Diluvium, vagy az Omnivium és az Akróasis közötti különbségeket, láthatod, hogy mindegyik lemez egy kicsit más. És ez jó! Sosem akarom ismételni magamat, így az új albumon sem, egy kicsi új ízt bele fogunk vinni. Meg fogjuk tartani a már megszokott hangzásunkat, végül is a gyökereinket tekintve mindig is death metal zenekar voltunk, de meglátjuk, mibe keveredünk majd az új lemezen. Megpróbálunk magunk és a rajongók számára is érdekesek maradni."

Az eredeti interjú IDE KATTINTVA érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8315393230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum