RockStation

Minden nap hetvennyolc perc zene és az embernek megmarad a kedve

2020. január 06. - theshattered

0metallica2018_107_eredmeny.jpgEgy, a Deezer és a Kerrang! által közösen végzett kutatás szerint napi hetvennyolc percnyi, eltérő hangulatú zene jót tesz az egészségnek. Mindezt hétezer-ötszáz felhasználó zenehallgatási szokása és azoknak a mindennapjaikra való hatásaik alapján rakták össze, végeredményben az alábbi leosztás a legjobb, ha úgy érzed, kicsit le kellene lőni az agyadat.

Szóval a kutatás szerint az egészséges érzelmi skála és a hangulat megőrzéséhez tehát így kell beosztani a már említett hetvennyolc percet:

14 percnyi vidám zene kell a boldogsághoz (18%)
16 percnyi nyugodt zene kell az ellazuláshoz (20,5%)
16 percnyi szomorú hangulatú muzsika (20,5%)
15 perc motiváló zene a koncentráció növeléséhez (19%)
17 perc dühös zene (22%)

Lyz Cooper, a Brit Hangtechnikai Akadémia munkatársa ezt tette hozzá: "Vannak bizonyos zenék, melyek hatással vannak a testre és az elmére is. Ha rááldozzuk az időt, hogy olyan zenéket hallgassunk, mely különböző érzelmeket serkent, hatalmas hatással lesz a jó közérzetünkre. A vidám dalok hallgatása például az agynak a jutalmazásért felelős területeibe irányít több vért és csökkenti a félelemért felelős amygdalába jutó véráramot."

Az eredeti, a Kerrang! által lehozott írás IDE KATTINTVA érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7115395458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harold of the rocks 2020.01.06. 21:48:28

Fel is teszek gyorsan egy Queen vagy BTBAM lemezt!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum