RockStation

Szombaton immár tizenhetedszer Stagediving Fesztivál a Dürer Kertben

2020. január 08. - rockstation

wmd_2019.jpgNem sok klubfesztivál éri meg Magyarországon a tizenötödik évfordulót, de az idén január 11-én már tizenhetedik alkalommal megrendezett Stagediving szép csendben mégis összehozta ezt a bravúrt. Ebben az évben a Cadaveres és a Watch My Dying mellett olyan zenekarok lépnek a Dürer Kert színpadára, mint a Don Gatto, akik az elmúlt tíz év egyik legkeményebben dolgozó csapataként ma már szinte minden rock- és metálzenei rendezvényen stabil fellépőnek számítanak, a 2017-ben Wackent is megjárt Nova Prospect, a tavalyi év egyik legjobb hazai metállemezét elkészítő Salvus, vagy az itthon egyedülálló csellós felállásban dolgozó Leecher. Érkeznek továbbá a hazai metal underground olyan jeles csapatai, mint a Needless, az Unforeesen, a Hortobány Hardcore Crew, a Sleepless, a Mirror, a Heedless Elegance, a Nest Of Plagues, az As Karma Brings, és a Hatvan City Hardcore.

A hosszabb távú siker titka talán abban keresendő, hogy a rendezvénysorozatra egyszerre jellemző az állandóság és a folyamatos változás is. A bulit a kezdetek óta szervező Kovács Péter így beszélt erről:
„Amikor 2005 októberében plakátoztuk az első Stagedivingot, én sem gondoltam volna, hogy tizenöt évvel később is fut majd a sorozat. Egy rozzant Ford Escorttal, meg egy nagy vödörnyi tapétaragasztóval jártuk a várost, és aki nem a plakátot ragasztotta, az vagy azt figyelte, van-e rendőrautó látótávolságon belül, vagy a megfelelő háttérzenéket válogatta a kazettákkal telepakolt kesztyűtartóból, Hofitól a Slayerig. Az első buli az épp a Klausztrofónia lemezzel koncertező Watch My Dying és az akkor pár hónapja létező Cadaveres párosára épült, mivel velük dolgoztunk együtt legtöbbet, és emberileg is jól kijött egymással a két csapat. Rajtuk kívül olyan, ma már jórészt történelemnek számító nevek voltak a plakáton, mint a Chaos Of Disorder, a Szeg, vagy a Monastery, és sajnos mára a koncertnek akkor helyet adó Kultiplex is rég a múlté.
A Stagediving viszont most is itt van, aminek az egyik oka az, hogy jó ideje beálltunk már arra, hogy ez legyen az év első nagyobb underground eseménye, hiszen januárban nincs olyan dömping, ami tavasszal és ősszel, hogy mondhatni egymásnak adják a kilincset most már a neves külföldi zenekarok is a pesti klubokban. A másik pedig természetesen az, hogy igyekszünk minden alkalommal a magyar underground legjobban pörgő zenekarait meghívni az állandó fellépők mellé.”

A rendezvény ideje alatt a Dürer Kert folyosóján a Watch My Dying gitárosa, Bori Sándor kiállítása tekinthető meg.

stagediving_insta.jpg

17. Stagediving Fesztivál
2020. január 11. 19:00, Budapest, Dürer Kert
Nagyterem:
19:30 Leecher
20:30 Nova Prospect
21:30 Don Gatto
22:40 Cadaveres
00:00 Watch My Dying

041:
19:30 Unforeesen
20:30 Hortobány Hardcore Crew
21:30 Salvus
22:40 Mirror
23:50 Heedless Elegance

Kisterem:
20:00 Nest Of Plagues
21:00 Sleepless
22:00 As Karma Brings
23:00 Needless
00:10 Hatvan City Hardcore

After: DJ Ozsi

További infók az eseményről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4415398458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum