RockStation

A kitúrt Grammy-főnök szerint korrupció övezi a díjátadót

2020. január 23. - theshattered

blk.pngEzen a hétvégén kerül sor a Grammy díjátadó ceremóniájára, mely mint mindig, most is nagy durranásnak ígérkezik. Viszont a háttéremberek közül most senki sem azzal van elfoglalva, hogy ki is viszi majd haza a cuki szobrocskákat, hanem hogy a volt főnök kitálalt: rogyásig van a Grammy környéke korrupcióval.

Deborah Dugan, a volt Grammy-fejest, az Akadémia vezetőjét azért menesztették az állásából, mert állítólag "mérgező és tűrhetetlen" munkakörnyezetet biztosított az alkalmazottaknak. Hogy az élet erre is rátegyen egy lapáttal, egy női alkalmazott zaklatási és bántalmazási ügyét is a nyakába kapta a volt vezér.

Dugan erre válaszul egy negyvennégy oldalas keresetet nyújtott be, melyben kifejti, hogy ő - legalábbis állítása szerint - (nagy levegő) jelentősen kevesebbet keresett, mint a férfi elődjei, szexuális zaklatás áldozata volt és a Grammy-nyertesek kiválasztási folyamata is csurig van korrupcióval. Szépséges történet, ugye?

A Metalinjection cikke, úgy mi sem térnénk ki a nem zenei részletekre, így nézzük a korrupciós ügyet, melynek főbb részletei, vádpontjai az alábbiak:

- Egyes bizottsági tagoknak személyes kötődése, kapcsolata van a jelölt művészekkel, melyek révén előnyhöz juttatták őket.
- A jelölteket önkényesen választják ki, nem egy hosszabb listából szűkítenek.
- A bizottság úgy manipulálja a jelöltek listáját, hogy biztos legyen az, hogy néhány dal, vagy lemez ott legyen az esélyesek között. Így a producer által kiválasztott számok biztos felcsendülnek a gálán.
- A 2019-es év dala díj jelöltjeit újra kellett vizsgálni, mivel a nyolc esélyes között ott volt egy szerzemény, ami az eredeti húsz közül csupán a tizennyolcadik helyen végzett.

A vád kitér arra is (bár ez már nagyon amerikai - szerk.), a bizottsági tagok nem eléggé "diverzek". 2012-től kezdődően az ülések résztvevői 68%-ban férfiak és 69%-ban fehérek voltak. Saját vélemény: ez vajon miben befolyásolja az eredményt?

Az Akadémia természetesen vizsgálatot indított az említett vádpontokban, mellyel kapcsolatban az alábbi válasznyilatkozatot adták ki:

"Érdekes, hogy Ms Dugan sosem emelt szót ezek ellen a súlyos vádpontok ellen, csupán egy héttel azután, hogy egy női alkalmazott keresetet indított ellene, miszerint Ms Dugan 'mérgező és tűrhetetlen' munkakörnyezetet alakított ki és mindezt 'zaklató és bántalmazó magatartással' tette súlyosabbá.

Azonnal független vizsgálatot indítottunk, hogy megvizsgálják mind Ms Dugan esetleges kötelességszegését és az arra vonatkozó állításait is. Mindegyik vizsgálat jelenleg is folyamatban van.

Mindig lojálisak leszünk a zeneipar huszonötezer tagjához. Sajnáljuk, hogy a 'Zene legnagyobb éjszakáját' elrabolták tőlük Ms Dugan akciói, dolgozunk rajta, hogy a lehető leghamarabb meg legyen oldva a probléma."

A Metalinjection eredeti, angol nyelvű írása IDE KATTINTVA érhető el. A kicsit megcsorbított fényű Grammy-gála vasárnap este, illetve magyar idő szerint hétfőn hajnalban lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8015422398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ser Vazul 2020.01.24. 07:42:37

Nahát,nahát. Pont mint a többi.oscar,nobel-béke,euróvizió stb. A grammy kb onnantól (valszeg előtte is) érdektelen amikor lett metal kategória is és a jethro tull nyert a metallica helyett vagy 30 éve

CoolKoon 2020.01.25. 20:16:15

"Érdekes, hogy Ms Dugan sosem emelt szót ezek ellen a súlyos vádpontok ellen" - Muhahaha, ez egy eléggé cinikus kijelentés egy amerikai cég (?) képviselőjétől. Aki egy percig is dolgozott bármilyen menedzseri poszton valamilyen multiban, az tudja, hogy hogyha BÁRKI kritikát merészel megfogalmazni az ostoba felsővezetés még ostobább döntéseivel szemben, annak AZONNAL elvágják a karrierjét a cégen belül, és szabályosan kiutálják onnan. Bármennyire is elviselhetetlen lehetett vele együtt dolgozni, én simán elhiszen neki, hogy hogyha bármi miatt is panaszt mert volna emelni, akkor nem a napokban, hanem rögtön a kinevezése/kritikák megfogalmazása utáni napokban rúgták volna ki. Úgyhogy szerintem abszolút fantasztikus, hogy borult a bili, pláne hogy az amerikai zeneipar úgyis tele van aljas mocskokkal, akiknek az aljasságai talán most megint napvilágot látnak majd.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum