RockStation

Ötezer fát ültet Brazíliában a Wacken Open Air... És még több várható!

2020. január 29. - theshattered

unnamed.pngAz erdőtüzek képeit nézve a Wacken Open Air csapata 2019 decemberében úgy határozott, hogy eláll a hagyományos fizikai karácsonyi üdvözletek kiküldésétől. Ezek helyett a metal fesztivál összefogott a Természetvédelmi Világalap (WWF) német szervezetével, valamint az Instituto Terraval, hogy beindítsanak egy adománygyűjtő kampányt a brazil esőerdőben lévő Mata Atlantica régió támogatására.

A kampány nyílt célkitűzése egy a Wacken területével megegyező terület újraerdősítése volt, ami körülbelül öt hektárt jelent. A célt kevesebb, mint egy hónap alatt sikerült elérni a partnerek és a rajongók aktív támogatásának köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy az első ötezer fa hamarosan el is lesz ültetve. Ennek ellenére az adománygyűjtés alapítói nem voltak elégedettek a sikerrel, hamarosan egy újabb, második kört is elindítanak.

woa20_logo.png

A Wacken Open Air alapítói, Holger Hübner és Thomas Jensen a következőképpen nyilatkoztak a megmozdulásról: "Nagy köszönetet szeretnénk mondani a Wacken család összes tagjának, a csapatunknak és a rajongóknak! Természetesen nagyszerű érzés volt ilyen hamar elérni az öthektáros szintet. Emiatt egy újabb terület újraerdősítését tűztük ki célunknak, ami a mi Wackinger Village-ünk és a Wasteland Stage területét jeleni, ez háromhektárnyi új erdőnek felel meg. Továbbra is számítunk az adományozóink kedvességére."

Robert Maldonano, minősített erdész, a WWF dél-amerikai ágának szóvivője ezt nyilatkozta a WWF Germanynek: "Nagyon szépen köszönjük a Wacken közösségének a nagyszerű támogatást! Az Institutio Terraval közösen ötezer őshonos fát ültetünk el Mata Atlanticaban. A helyi földművesekkel közösen helyreállítjuk a vízellátást és őshonos fákkal ültetjük be a területet. Remélhetőleg ez csak a kezdet és a ti jóindulatú segítségeteknek köszönhetően még több területet erdősíthetünk újra a Mata Atlanticaban."

Az újraerdősítési projektről és az adományozás menetéről IDE KATTINTVA olvashattok többet.

A Természetvétdelmi Világalap a helyszínen lesz és pár héten belül be fog számolni róla, hogyan használják fel az adományokat.

wacken2020.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr115435362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum