RockStation

Marko Hietala: Először és talán utoljára érkezik szólóban Budapestre a Nightwish basszusgitárosa

2020. február 03. - rockstation

markohietala2019b.jpg

Marko Hietala a szimfonikus metal színtér egyik meghatározó alakja, aki a Nightwish basszusgitárosaként vált ismertté szerte a világon. Több projektje is van azonban ezen kívül; leszerződött a Nuclear Blasttal, hogy angolul is megjelentesse első szólólemezét, a Pyre Of The Black Heartot. Az új dalokat február 11-én mutatja be zenekarával Budapesten a Barba Negra Music Clubban, a Tour Of The Black Heart turné keretében.

Az új album kétségkívül Marko szerelemgyereke, hiszen a Nightwishből származik annyi bevétele, hogy ne kelljen foglalkoznia a dalok eladhatóságával. „A Nightwish kétségkívül a fő bandám, és az abból az irányból érkező bevételeknek köszönhetően nem kell kereskedelmileg tudatosnak lennem… Úgy értem, mikor ötleteltem erről a szólólemezről, bármit csinálhattam korlátok nélkül. Szóval ha volt egy célom, akkor az az volt, hogy ne legyenek korlátok, hanem egy kiszámíthatatlan, spontán, merész, vad és bensőséges szólóanyagot készíthessek. És most ha meghallgatom a végleges albumot, őszintén mondhatom, hogy megcsináltam – megcsináltuk! A lemez egy sokszínű zenei hullámvasút, amely az erős és mély érzelmek világába repíti a hallgatót” – mesél a lemezkészítésről Hietala.

Az album megjelenése után azonnal indul is egy 12 állomásos rövid, de annál masszívabb európai turné, melynek budapesti állomása február 11-én a Barba Negra Music Club lesz. Marko és a zenekara (Tuomas Wäinölä gitáros, Vili Ollila billentyűs és Anssi Nykänen dobos) már alig várják, hogy útra keljenek és bemutassák a májusban finn nyelven megjelenő lemez angol változatát. „Csodálatos lesz eljátszani ezeket a dalokat a zeném más nemzetiségű kedvelőinek. Erősen ajánlom, hogy nézzetek meg minket ezen a turnén, mert ez lesz az első és az utolsó európai szóló turném hosszú ideig – vagy valaha!” – folytatja a zenész.

A koncerten egy fiatal finn heavy metal csapat, az Oceanhoarse is bemutatkozik: Death Row Center című videoklipjüket itt nézhetjük meg. 

További infók a koncertről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4115451078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum